Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Orzechy

Zaczęty przez kasara1991, 2012-09-12, 19:27:25

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Najlepiej z drzewa nie schodzić... 8) :lol:

administ

Ale tylko na surowo, bo obrobione termicznie, to traci te, no...  :wink:
Witaminy i enzymy!  :lol:

renia

Czyli mamy się cofać w rozwoju... :?

administ

Teraz taka moda chwilowo.  :shock: :lol:

renia

Ja jej uległam... 8) i sobie te morele zamówiłam. 3 paczki po 400g. Kilogramowych nie mają... :? :lol:

renia

Cytat: admin w 2012-09-18, 19:54:27

Jak na antybiotyki... :roll:

administ

Kilo dwieście, to na rok starczy...  :wink:

renia

Cytat: admin w 2012-09-18, 19:54:27

Potem powiedzą, że z tymi owocami (5*wio) ludzie przesadzają, że to były zwyczajne mity tą ich zdrowotnością.. :?

MariuszM

Co za szczęście,że jeszcze jest sezon (końcówka) na węgierki i maliny. Kubek malin,2-3 śliwki+trochę żywego błonnika do smaku (śniadania, obiad) da się "wyżyć" panie premierze ;). Na morele suszone na słońcu mnie nie stać  :(  :lol:

renia

Cytat: admin w 2012-09-18, 20:04:28
Kilo dwieście, to na rok starczy...  :wink:

Może dzieciaki będą też chciały...a jak nie to resztę wezmę do slepu... 8) ale chyba w pudełku plastikowym w lodówce długo poleżą... :roll:

administ

Ale fruktoza jest teraz "niezdrowa i tucząca", a nie jak dawniej "na serce"...  :lol: :lol: :lol:

renia

To jest zawiła sprawa i już nie chce mi się Tobie tłumaczyć... 8)

administ

Przypominam, że fruktoza w śródbłonku jelit zamieniana jest na glukozę, więc te wszystkie rewelacyjne teorie dawniej o sercu, a dziś o rzekomym "braku kontroli..." lancowana przez tzw. lovegarbowców są dla naiwniaków...  8)

renia

administ

Przypominam, że dziś jeszcze bezwiedza twierdzi, że od tłuszczu pokarmowego się tyje, a węglowodany są jedynym źródłem energii, dlatego tłuszczu jeść nie należy z wyjątkiem chudych ryb morskich, bo mają tłuszcze 3-6 łamaga.  :lol:

renia

Cytat: MariuszM w 2012-09-18, 20:08:12
Co za szczęście,że jeszcze jest sezon (końcówka) na węgierki ...

Wyjątkowo pyszne węgierki są w tym roku... :D

renia

Cytat: admin w 2012-09-18, 20:25:52
Przypominam, że dziś jeszcze bezwiedza twierdzi, że od tłuszczu pokarmowego się tyje, a węglowodany są jedynym źródłem energii, dlatego tłuszczu jeść nie należy z wyjątkiem chudych ryb morskich, bo mają tłuszcze 3-6 łamaga.  :lol:

Lepiej na te łamagi nie zwacać uwagi... :lol:

Radzio

Cytat: renia w 2012-09-18, 20:28:58

Lepiej na te łamagi nie zwacać uwagi... :lol:

Ło jeju 

administ

Cytat: renia w 2012-09-18, 20:27:48
Wyjątkowo pyszne węgierki są w tym roku... :D

Potwierdzam i świetny dżem z nich wychodzi właśnie tego roku!  :D

administ