Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

MariuszM

Cytat: MariuszM w 2012-12-03, 15:53:51
Australijczycy mocno badają dietę tłuszczową. Jak znajdę ppt to podrzucę.
A może z Kanadyjczykami :P
Download www.runhilaryrun.ca/Images/nestle.ppt

Nie wiem tylko dlaczego pirogronian przekształca się im w acetylo-CoA pomimo iż aktywność PDH spada a PDK wzrasta?
CytatDrugim substratem pierwszej reakcji cyklu jest szczawiooctan , odnawiany przez sam cykl, w razie niedoboru wytwarzany także dzięki reakcjom anaplerotycznym. Jego powstawanie z pirogronianu stymuluje sam acetylo-CoA, pobudzając karboksylazę pirogronianową. Związek ten może powstać także na drodze transaminacji z odpowiedniego aminokwasu : kwasu asparaginowego
http://szkolnictwo.pl/rysunkihasla/37/17637_2.png

Ale, to już ich problem  :twisted: http://www.nutritionandmetabolism.com/content/1/1/7

a później już leci z górki szczawiooctan jest odnawiany z jabłczanu, a glukoza  (pirogronian) służy jako źródło tlenu endogennego-wzrost mleczanu.

http://www.szkolnictwo.pl/szukaj,Cykl_kwasu_cytrynowego

administ

Cytat: renia w 2012-12-03, 16:49:50
Króliczki Ciebie interesują?

W ogóle mnie nie interesują, ale popatrzeć i nie dotykać - to lubię...  :wink:  :D :D :D

Zyon

Cytat: renia w 2012-12-03, 16:45:30
Cytat: Zyon w 2012-12-03, 15:23:35

Jakas wyspa pod trojmiastem, po takim moscie sie wjezdzalo starym i metalowym, ze strach jechac bylo  :shock:

Pierwsze słyszę o jakieś wyspie tutaj... :roll:
:D No to chyba 7 km w dol, przez Martwa Wisle sie jedzie, o, juz sobie przypomnialem, Sobieszewo.
Work Buy Consume Die

administ

Radzio

Cytat: admin w 2012-12-03, 18:01:52
Cytat: renia w 2012-12-03, 16:49:50
Króliczki Ciebie interesują?

W ogóle mnie nie interesują, ale popatrzeć i nie dotykać - to lubię...  :wink:  :D :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=05C-X_268Oc  :lol: :lol: ;)

administ

Rozum zawsze ponad instynkt!  :D
Instynktem kierują się źwierzaczki!  :evil:

renia

Cytat: admin w 2012-12-03, 18:31:44
:shock:
Jak to możliwe?  :shock: :wink:  :lol:

Czy ja muszę być wszędzie... :roll: musiałabym chyba się rozklonować... :lol:

administ

Ja też tam nigdy nie byłem, ale jak tylko dojadę do trzeciego miasta, to...  :wink:  :D

Radzio

Cytat: renia w 2012-12-03, 18:38:41

Nieee... to nie fair, w ten sposób nie utrzymam pozycji "lidera", a i tak bokami robię.  :( ;)

Radzio

Cytat: admin w 2012-12-03, 18:38:06
Rozum zawsze ponad instynkt!  :D
Instynktem kierują się źwierzaczki!  :evil:

Zgoda! :D 
A instynkt mi podpowiada, że... "Tylko mądry jest dobry, tylko głupi jest zły. Żaden fałszywiec nie jest mądry żaden mędrzec fałszywy" -  jak mówił Sokrates. :D
Nie można być dobrym i głupim jednocześnie. Ale mogę się mylić.  :lol:

RafałS

E tam. Przecież i tak nikt nie wie co dobre, a co złe.  :)

Zyon

Cytat: renia w 2012-12-03, 18:38:41

Pogadaj z cebulakiem albo edyta, na pewno dadza garsc skutecznych porad :D

Tam jest slicznie, ok, kilometra przez lat i jest piekna plaza, gdzie nie ma tlumowe, na wpol dzika, fajowo. Ogolnie to cisza i spokoj i o to chodzilo.
Work Buy Consume Die

renia

Też lubię ciszę i spokój...Ale po tej Twojej recenzji w przyszłym roku tam mogą być tłumy... :shock: :lol:

Zyon

Atak klonow?  :shock: :lol:

Serio, wybralem sie w weekend do Leby i przezylem szok, choc to byl koniec sezonu , bo przelom sierpnia i wrzesnia to na piachu twardym niczym beton tloczyly sie miliony  :shock:
A tam, prosto z domku przez las, potem ze 100 metrow takiego piachu i z lasu prosto na plaze, no cudnie.
Work Buy Consume Die

renia

Moim dzieciakom bardzo się Łeba podoba... :roll: one lubią być wszędzie tam gdzie jest ruch, hałas, jakieś automaty z grami i świdrującymi mózg dzwonkami...i takie tam dziwactwa...Jakby cisza nie była lepsza... :( :roll:

Radzio

Cytat: RafałS w 2012-12-03, 19:56:48
E tam. Przecież i tak nikt nie wie co dobre, a co złe.  :)

Wprost przeciwnie. Wszyscy wiedzą, ale to ku...chenka u niektórych tak głęboko siedzi, że raczej gastrolog ma bliżej. ;) :D

Zyon

Dzisiaj mnie leniwiec dopadl. Po tej sobotniej rozbiorce to mnie ze 3 dni wszystkie miesnie dawaly znac, ze sa :D Moze przeladowalem danymi ten jak to sie mowi....CUN :D
Work Buy Consume Die

renia

To teraz mała wódeczka i do łóżeczka... 8)