Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: Dasna w 2014-07-19, 21:49:56
Cytat: Gavroche w 2014-07-19, 21:45:57
Cytat: Dasna w 2014-07-19, 21:36:31
Czy na pewno cywilizacji? :roll:
Zawsze byli jacyś nieprzystosowani.  8)
Moim zdaniem najbardziej zaszkodził system a nie cywilizacja. Choć fakt, rozleniwia.
Ale przecież wszystko zaczyna się od głowy, więc system ,np. komunizm , to mi się należy, dajcie mi, najbardziej szkodzi.
Człowiek musi się obserwować i wyciągać wnioski a system zniewala. Ogłupia, przytępia i zatraca się zdolność korzystania z dóbr cywilizacyjnych.
Bez cywilizacji jaką znamy nie ma systemu :D
Paleo w wersji kilkunastoosobowej grupy najbardziej do mnie przemawia, ewentualnie Japonia przed przybyciem "Czarnych Okrętów" Perry'ego...
A wspólnota plemienna to nie system? :roll:
Na upartego... :roll:
Jeśli nie ma stałego "dobra" do pilnowania, to bardzo lużny zbiór reguł, kwestia semantyki :D
Rolnictwo dało możliwość przeżycia od zbioru do zbioru, ale za strasznie upodlającą cenę, bezsensownej pracy, niskiej świadomości i chorób ciała i duszy...
Ludy nomadyczne, jak dawni Indianie Ameryki Północnej, Inuici, pasterze jaków z Tybetu, to najbardziej wolni z ludzi w każdym sensie.
Zazdroszę im, ale trudno by też było przywyknąć do pcheł piaskowych, zimnej wody, gorąca i chłodu, braku internetu :lol:
Tak naprawdę to trudno się wyrwać z powielania wpojonych schematów, ale próbować można...

Dasna

Cytat: Gavroche w 2014-07-19, 22:00:45
Moim zdaniem najbardziej zaszkodził system a nie cywilizacja. Choć fakt, rozleniwia.
Ale przecież wszystko zaczyna się od głowy, więc system ,np. komunizm , to mi się należy, dajcie mi, najbardziej szkodzi.
Człowiek musi się obserwować i wyciągać wnioski a system zniewala. Ogłupia, przytępia i zatraca się zdolność korzystania z dóbr cywilizacyjnych.
Paleo w wersji kilkunastoosobowej grupy najbardziej do mnie przemawia, ewentualnie Japonia przed przybyciem "Czarnych Okrętów" Perry'ego...
Jeśli nie ma stałego "dobra" do pilnowania, to bardzo lużny zbiór reguł, kwestia semantyki :D
Rolnictwo dało możliwość przeżycia od zbioru do zbioru, ale za strasznie upodlającą cenę, bezsensownej pracy, niskiej świadomości i chorób ciała i duszy...
Ludy nomadyczne, jak dawni Indianie Ameryki Północnej, Inuici, pasterze jaków z Tybetu, to najbardziej wolni z ludzi w każdym sensie.
Zazdroszę im, ale trudno by też było przywyknąć do pcheł piaskowych, zimnej wody, gorąca i chłodu, braku internetu :lol:
Tak naprawdę to trudno się wyrwać z powielania wpojonych schematów, ale próbować można...
np. na.....Mazurach. :lol:

Gavroche

Cytat: Dasna w 2014-07-19, 22:02:27
np. na.....Mazurach. :lol:
Miejsce dobre jak każde inne, otoczenie często zapoczątkowuje proces zmiany wewnętrznej :D
A zmiany to następny, po ruchu, parametr opisujący życie 8)
Zmiany to wyraźne bodżce, a bodźce są konieczne, znasz deprywację sensoryczną?
http://www.nogravity.eu/deprywacja-sensoryczna.html

Dasna

Dasna

Idę w takim razie "zażyć" snu, to też taki rodzaj deprywacji sensorycznej. Moje zmysły odpoczną.  :D

Gavroche

NEM, naturalna błona podskorupowa z jajek.
http://www.suple.info/scitec-nutrition/nem-forte-30636
Kogoś tam bolały stawy, to podobno obecnie najskuteczniejszy suplement  :lol:

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-07-19, 17:30:27
Martwy ciąg?! :shock:
Niechybnie umrzesz 8)
Napisalem na te okazje wiersz w styli haiku polaczonego z asynchronicznym rymem czestochowsko-brzechwowskim

Martwy wzrok
Martwy sluch
Martwy mozg
Martwociagowiec.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Bardzo dobry 8)
Martwa natura ze sztangą :lol:

MariuszM

Cytat: Zyon w 2014-07-21, 22:38:29
Cytat: Gavroche w 2014-07-19, 17:30:27
Martwy ciąg?! :shock:
Niechybnie umrzesz 8)
Napisalem na te okazje wiersz w styli haiku polaczonego z asynchronicznym rymem czestochowsko-brzechwowskim

Martwy wzrok
Martwy sluch
Martwy mozg
Martwociagowiec.
Cytat: Gavroche w 2014-07-21, 22:39:58
Bardzo dobry 8)
Martwa natura ze sztang± :lol:
kolarz(z) ;)

Radzio

...

Ofkors, tak rzecze myhors. :D :lol: ;) :P

A psi okazji, "zazdroszczę" to nie jest najlepszy bodziec, ale ... wiadomo "jaksepanienkakce". :lol: :lol:

Zyon

hehe dobre :D
"Nie ma lepszego sposobu na udowodnienie teorii jak „wygrywający zawodnik”. "
Work Buy Consume Die

renia

...jeszcze na długowiecznych biorą... :roll: jak pelikany... 8)

Dasna

http://fishki.net/1279834-natalja-ogryzko---sportsmenka-kotoruju-nevozmozhno-otlichit-ot-muzhchiny.html  :roll:

Na wszystkich zdjęciach figuruje Natalia Ogryzko, 39 lat, mieszka w Sankt Petersburgu , zajmuje się powerliftingiem, jest absolutna championką tego miasta. Była także wielokrotnie nagradzana w zawodach kulturystycznych.

Dasna

http://frend.org.ua/post263470121/  8)

I Anna Turajewa, 32 lata, mieszkanka Tuapsy, absolutna championka Rosji, Eurazji i świata w wyciskaniu sztangi leżąc.

Gavroche

Tylko się z nią nie porównuj ;)
Ile ciśnie?
Niewiele o niej jest... :(

Dasna

Gavroche, :evil:. Chwała Bogu nie dorastam jej do pięt. :lol:

Zaraz poczytam ile?

Dasna