Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: admin w 2013-01-28, 21:14:50
Skutecznie do przodu, propagować zdrowie!  :D

Pewnie Twój Tata jest z Ciebie dumny. :roll: A z Wnuka jeszcze bardziej... :D

administ

Cytat: Sandman80 w 2013-01-28, 21:18:53
powodzenia   :)
wiadomo ze  tam można zdecydowanie więcej zrobić

Więcej i szybciej!  :D
Kto tego nie rozumie jest krótkowzroczny.  :?

MariuszM

Z(a)wiedziony przez "elity", to jest are ołkej  :lol: :lol:

administ

Bo nie da się Posłowi odpisać  zbywająco, że: "najnowsze badania z US sugerują przeciwnie, a zalecenia wiodących instytutów dietetycznych są odwrotne"
Ale najpierw trzeba mieć takiego Posła.
A nie p-osła, co expertów tylko słuchać potrafi.  :?

renia

Cytat: MariuszM w 2013-01-28, 21:18:57
Bo móc to chcieć. A to już pół drogi do sukcesu.  :)

Cytat: Zyon w 2013-01-28, 21:05:39
Mariusz, przykro mi, ze musze cie rozczarowac ale to nie jest zadna niepokornosc, tylko zgorzknienie, stettryczenie i rozgoryczeniei, i to w tak mlodym wieku!  :lol:

Niestety dla mnie za mocno kocham swój kraj,aby go zostawić bo mi się **** nie podoba. :) Spróbowałem, byłem trochę na obczyźnie. Niestety po powrocie mojego podania nikt nie odgrzebał w koszu na śmieci ;) :lol:
Stetryczenie mi nie grozi, dzwonków nie posiadam, a do Twojej 40 daleko mi. ;)
Zgorzknienie to przeciwieństwo pogodności? Jak tak, to po dzisiejszych kilometrach odpada
Stettryczenie czy jak zwał patrz zrzędzenie ,nie, to nie ja. Aby zmienić coś co nie działa/funkcjonuje trzeba to zidentyfikować. Ty jako analityk i takie błędy w ocenie.. Musisz się bardziej postarać :P

Panowie, kłótnia to chyba nie jest optymalny sposób dialogu... :roll:

administ

Cytat: renia w 2013-01-28, 21:25:35Panowie, kłótnia to chyba nie jest optymalny sposób dialogu... :roll:

Ktoś tu dziś chyba ma chandrę?  :?
Ale czasem tak bywa i dobrze się wygadać...  8)

MariuszM

Cytat: admin w 2013-01-28, 21:22:19
Widzę nierozumienie tematu.
Często z teoriami jest tak,że w teorii wygląda to pięknie. W zetknięciu z rzeczywistością nie wytrzymują "siły nacisku" .Na ten przykład betonu U.S science. Ale będę bacznie obserwował i trzymał kciuki. Może jakiś mały zakładzik? Albo nie ;)  :lol:

administ

Listy już są obsadzone i ciężko będzie się dostać.  :?
No chyba, że będziemy postępować tak, jak zaproponowałem w Ciechocinku.
Jest cień szansy.
Ale już trzeba zacząć przygotowania.

Gavroche

Kurcze, jak ciekawie się zrobiło!
Częściowo podzielam obawy Mariusza, ale trzeba mieć wiarę w ludzi :)
Różne rzeczy się plotą...

Blade

drodzy Państwo - kiedy ćwiczycie? podstawowy problem - lubię ćwiczyć rano, ale się nie wysypiam się. Dzisiaj np nie ćwiczyłem, pospałem do 7mej i jest lepiej. Jak zaimplementować popołudniowo - wieczorne ćwiczenia? komuś się udało? ;)

administ

Za młodu zawsze po porannej toalecie, przed śniadaniem i wyjściem do szkoły.
Teraz nie ćwiczę, bo mi mięśnie zbyt rozbudowane nie są potrzebne.
Przy intensywnym  wysiłku połączonym z gwałtownym wzrostem ciśnienia (ciężary inne ćwiczenia siłowe) występuje duże prawdopodobieństwo wyhodowania sobie tętniaków za młodu, co w średnim lub starszym wieku wyjdzie. Ale zawsze jest coś za coś.

I zapamiętać:
zbyt intensywny wysiłek fizyczny rujnuje zdrowie szybciej niż siedzenie na kanapie z piwskiem i pilotem TV w ręku.
Tętniaki aorty powodują szybką i przyjemną śmierć typu endorfinowego, w przeciwieństwie do tętniaków mózgu, gdzie przy pechu można nawet wiele lat wegetować - gnijąc bezwładnie w łóżku!
Brrrrrr paskudne umieranie.
Dlatego gdy tylko podczas wysiłku usłyszy się tętnienie w mózgu lub uszach - przerwać wysiłek natychmiast, bo dalsza kontynuacja może przynieść opłakane skutki.

Zyon

Cytat: Blade w 2013-01-29, 08:01:55
drodzy Państwo - kiedy ćwiczycie? podstawowy problem - lubię ćwiczyć rano, ale się nie wysypiam się. Dzisiaj np nie ćwiczyłem, pospałem do 7mej i jest lepiej.
Ja dzisiaj identyko. Do 7, za oknem bylo tak fajnie szaro, ze sobie odpuscilem.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: admin w 2013-01-29, 08:15:34
I zapamiętać:
zbyt intensywny wysiłek fizyczny rujnuje zdrowie szybciej niż siedzenie na kanapie z piwskiem i pilotem TV w ręku.
+1.
Blade, u mnie popołudniowe treningi się sprawdzają między 17 a 19, później już nie, bo potem spać nie mogę, a wcześniej nie, bo strawić obiad trzeba :D
Chyba najlepiej jednak rankiem.

Zyon

Teraz nie ćwiczę, bo mi mięśnie zbyt rozbudowane nie są potrzebne.
Aaaa tam zaraz rozbudowane :D
Work Buy Consume Die

Blade

Cytat: Gavroche w 2013-01-29, 08:24:11
I zapamiętać:
+1.
Blade, u mnie popołudniowe treningi się sprawdzają między 17 a 19, później już nie, bo potem spać nie mogę, a wcześniej nie, bo strawić obiad trzeba :D
Chyba najlepiej jednak rankiem.

kurcze, latem to może jeszcze - bo jaśniej, odśnieżać nie trzeba, kominka odpalić nie trzeba ;) Chociaż uwielbiam ćwiczyć rankiem. Może gdybym szedł wcześniej spać? ale jak się koło 20stej (jak dobrze pójdzie) położy Młodego to można w końcu usiąść, z Małżonka porozmawiać itp ;)

Zyon

Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-01-29, 12:28:32
Sport to zdrowie, Pudzian ci to powie :D
http://sport.fakt.pl/Mariusz-Pudzianowski-wrocil-do-treningow-MMA,artykuly,197841,1.html
Już by się nie wygłupiał.
Jakieś siłowanie na ręce już bardziej by pasowało.
Strongmani się śmieją, że byle chudzina obija najsilniejszego Polaka na świecie :D

Radzio

Rozumiem, że temat "poległ", ale ... zaspałem. ;)  :lol:

Cytat: admin w 2013-01-28, 21:22:19
Cytat: Sandman80 w 2013-01-28, 21:18:53
powodzenia   :)
wiadomo ze  tam można zdecydowanie więcej zrobić

Będę wulgarny, muszę. :) Ale nie użyję wyrazu "gówno". ;)
Włażenie komuś "od dołu" było tak samo mało skuteczne jak, mogę się mylić, teraz będzie włażenie tej samej osobie "od góry".
Do ciągle ta sama osoba- ponieważ sposób i mechanizm osiągania celów jest niezmienny. O pasożytniczej polityce fiukam sobie. :D

Cytat: admin w 2013-01-28, 21:25:17
Bo nie da się Posłowi odpisać  zbywająco, że: "najnowsze badania z US sugerują przeciwnie, a zalecenia wiodących instytutów dietetycznych są odwrotne"
Ale najpierw trzeba mieć takiego Posła.
A nie p-osła, co expertów tylko słuchać potrafi.  :?

Mariusz to "dzieciak" i nie wie jak należy z Posłem rozmawiać, trzymając go przy tym za swój własny głos. ;)

Mój Poseł ma umieć mnie słuchać i mi służyć, a ja samodzielnie zdecyduję jak Mu za jego ciężką pracę odpłacę.
To ja mam 'kochać" mojego posła od czasu do czasu, a on ma troszczyć się o mnie w czasie pozostałym.
Mój Poseł ma w końcu przestać myśleć globalnie. Ma zacząć myśleć s a m o d z i e l n i e i nie nasłuchiwać co Mu będą kumkać do ucha np. UScoś tam, w dodatku w ich języku. Żeby potem wdawać się w infantylne dyskusje z nierozumnymi, bo krótkowzrocznymi(albo odwrotnie- jak w lustrze) i w ten sposób "popisywać się" przede mną swoją biegłością w rozumieniu obcego mi języka, którego nawet niewolnik potrafi się nauczyć. I jak to on pogrążył niby mojego prześladowcę, którego np. dla mnie wymyślił.
I najważniejsze, gdy minie realne zagrożenie ma mnie powiadomić, a nie w stanie lekuchnego zakłopotania pozostawiać.
Służba! :D

MariuszM

Składu żółtka nie chciało mi się szukać :)
http://images38.fotosik.pl/1927/b88cf3e588f9b201.jpg

mięsień jakiś "niedoborowy" jest ;)