Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-02-05, 11:28:51
No kulturystyka i sporty silowe jakos tego jeszcze nie odkryly. Nawet w tym slynnym  opracowaniu ABSII z Uniwersytety Stanforda jest o tym. Wszystkie niemal ksiazki i portale tez to walkuja: najpierw dolne potem boczne potem gorne. Nawet Gironda tak cwiczyl.
Prawda?
A wystarczy w czytelni otworzyć słownik czy atlas anatomiczny.

Zyon

Nie oczekuj od typowego polglowka pakernianego, ze on cos bedzie czytal. Ten sport amatorsko opiera sie na replikacji pogladow i przesadow. Niedawno z takim jednym rozmawialem to sile argumentow chcial sprowadzic do tego ile kto wyciska na lawce. I stwierdzil, ze ja sie zajmuje czytaniem bzdur i teoretyzowaniem a on w tym czasie cwiczy sile funkcjonalna na laweczce :D
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-02-05, 11:35:12
Nie oczekuj od typowego polglowka pakernianego, ze on cos bedzie czytal. Ten sport amatorsko opiera sie na replikacji pogladow i przesadow. Niedawno z takim jednym rozmawialem to sile argumentow chcial sprowadzic do tego ile kto wyciska na lawce. I stwierdzil, ze ja sie zajmuje czytaniem bzdur i teoretyzowaniem a on w tym czasie cwiczy sile funkcjonalna na laweczce :D
Dlatego średnia piwniczna w tym sporcie to 4,5 roku i leczenie zrytej wątroby oraz ginekomastii.

Dasna

Nasz Młody zaczął uczęszczać na siłownię. Kolega męża ma pięknie urządzoną (Atlas, bieżnia, ławki, rower, sztanga, hantle) w domu i tam ćwiczą właśnie pod jego kierunkiem ze swoim najlepszym kumplem , którego marzeniem jest dostać się do Gromu.
Jestem zadowolona , bo i trochę oderwie się od gitary na której bębnił noc i dzień. Kumpel Młodego to pasjonat ASG i wyciągał go na treningi , ale jemu nie bardzo to podchodzi.  8)

Zyon

Cytat: Dasna w 2013-02-06, 08:12:37
od gitary na której bębnił noc i dzień
:shock: To rzeczywiscie lepiej niech pakuje. Bebni sie ne bebnach a na gitarze szarpie struny  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

Dasna

Cytat: Zyon w 2013-02-06, 08:14:53
od gitary na której bębnił noc i dzień
  :shock: To rzeczywiscie lepiej niech pakuje. Bebni sie ne bebnach a na gitarze szarpie struny  :lol: :lol:
No i znowu łapiesz mnie za słówka. :lol: Zupełnie jak mój Młody. :lol: Ja to nazywam bębnieniem, ale tak naprawdę to Młody całkiem nieźle szarpie te struny. :D

Blackend

To może rosnie nam tu następny Slash?  :D

administ

Blackend

Zyon

Work Buy Consume Die

administ

Ale ten to struny głosowe jeszcze chyba szarpie?  :roll:

Blackend

To ten co pić nie umie i swoje "wdzieki" dzieciom pokazuje  :?  :lol:

administ

A umiejętność picia, to podstawa dobrego szarpania drutów.  :wink:

Blackend

No jasne! Kiedys tu wklejałem wypowiedź Ediego Vanhalena, który poskarżył sie, że na trzeźwo trzy godziny dłużej musi palce rozgrzewać  :lol:

administ

Umiejętności picia się nabywa, czyli Młody powinien ćwiczyć szarpanie drutów w domu, hantelki u kolegi męża, a picie na mieście!  :wink:  :D

Gavroche

Nasz Młody zaczął uczęszczać na siłownię. Kolega męża ma pięknie urządzoną (Atlas, bieżnia, ławki, rower, sztanga, hantle) w domu i tam ćwiczą właśnie pod jego kierunkiem ze swoim najlepszym kumplem , którego marzeniem jest dostać się do Gromu.
Jestem zadowolona , bo i trochę oderwie się od gitary na której bębnił noc i dzień. Kumpel Młodego to pasjonat ASG i wyciągał go na treningi , ale jemu nie bardzo to podchodzi.  8)
Ile Młody ma lat?
Jeśli można?

Dasna

Cytat: Zyon w 2013-02-06, 09:24:38
albo  Borysewicz  :lol:
Tylko nie to.
Raczej Dave Mustaine. Byle nie śpiewał. :lol: A na drugim miejscu Zakk Wylde.

Dasna

Cytat: Gavroche w 2013-02-06, 11:39:50
Ile Młody ma lat?
Jeśli można?
W czerwcu skończy 17.

Zyon

Nie wiem kto gorszy czubek Mustaine czy Borysewicz :D
Work Buy Consume Die

Dasna

Cytat: Zyon w 2013-02-06, 14:05:31
Nie wiem kto gorszy czubek Mustaine czy Borysewicz :D
Mustaine większy ćpun a Borysewicz zbok.