Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

chill

Cytat: GavrocheA teraz królują wystające, acz odtłuszczone brzuchy i szerokie jak stodoły talie.
Nie można bezkarnie jeść takich ilości pożywienia, jeśli się tego nie wypala.

Myślisz że to idzie od nadmiaru białka czy wszytkiego razem do ku...y ;) ?

chill

BTW ide na spacer do lasu zaraz wracam , trza sie sztachnąc jakimś sensownym powietrzem i wystawic lico na gwiazde słoneczną  :)

Blade

Cytat: chill w 2013-03-04, 13:16:52
Zamówię na poczatek to : "Jak ćwiczyć z odważnikami kulowymi, czyli kettle w akcji"  . Chyba starczy mi na długo tak przynajmniej do końca roku ;)

Zupełnie nie wiem jakie kettle brac więc jakbyście jakims linkiem z alledrogo sypnęli to byłbym wdzięczny.

I co najlepiej byłoby zmontowac jakiegoś hantla w garażu i sprawdzic ile kg na początek ?

Myślę że na start to jakiś damski cięzar będzie  :D bez obrazy dla Pań ;)
nie bierz damskiego, po co. moim zdaniem żeby szlifować technikę to 16 na początek. I ja bym wziął dwie szesnastki, żebyś miał później jednakowe. Chyba, że dojdziesz do wniosku, że inne lepsze, czyli szkoła Gavro. Moim zdaniem i tak i tak dobrze. A potem w  miarę postępów 24, 32 no i 48 ;)

Blade

Cytat: chill w 2013-03-04, 13:24:12
BTW ide na spacer do lasu zaraz wracam , trza sie sztachnąc jakimś sensownym powietrzem i wystawic lico na gwiazde słoneczną  :)
ja właśnie wróciłem - wiosna w lesie :)

Zyon

Work Buy Consume Die

Blade

Cytat: Zyon w 2013-03-04, 13:27:04
Ja bym wzial 24 na poczatek  :lol:
cholera wie, co tu doradzić. Teraz wziąłbym też 24, ale już trochę otrzaskany jestem. No i jak zaczynać dwoma machać, to też chyba lepiej dwie szesnastki. Z drugie strony chill żelastwem macha, więc 24 może być. Jakby była mocno za ciężka, zawsze może dokupić szesnastkę, a do 24 prędzej czy później wróci ;)

Gavroche

Cytat: chill w 2013-03-04, 13:21:42
Cytat: GavrocheA teraz królują wystające, acz odtłuszczone brzuchy i szerokie jak stodoły talie.
Nie można bezkarnie jeść takich ilości pożywienia, jeśli się tego nie wypala.

Myślisz że to idzie od nadmiaru białka czy wszytkiego razem do ku...y ;) ?
Organy wewnętrzne się powiększają od jedzenia, GH, insuliny i tych nowoczesnych peptydów, ale tego to już nie ogarniam.
Teraz kulturystyka to czyja wątroba lepiej pracuje  :lol:

Gavroche

Cytat: chill w 2013-03-04, 13:16:52
Zamówię na poczatek to : "Jak ćwiczyć z odważnikami kulowymi, czyli kettle w akcji"  . Chyba starczy mi na długo tak przynajmniej do końca roku ;)

Zupełnie nie wiem jakie kettle brac więc jakbyście jakims linkiem z alledrogo sypnęli to byłbym wdzięczny.

I co najlepiej byłoby zmontowac jakiegoś hantla w garażu i sprawdzic ile kg na początek ?

Myślę że na start to jakiś damski cięzar będzie  :D bez obrazy dla Pań ;)
Jak masz hantle to zacznij robić wymach i rwanie i oszacuj ciężar kettla.
To nie to samo, ale zawsze coś...
Ja się trzymam opcji, że jeden 24 kg starcza na sześć miesięcy do roku.
Zależy też ile ważysz.

chill

Cytat: Bladeie bierz damskiego, po co. moim zdaniem żeby szlifować technikę to 16 na początek. I ja bym wziął dwie szesnastki, żebyś miał później jednakowe. Chyba, że dojdziesz do wniosku, że inne lepsze, czyli szkoła Gavro. Moim zdaniem i tak i tak dobrze. A potem w  miarę postępów 24, 32 no i 48 Wink

Własnie o damskim to myślałem o 16  :lol:

Jakie inne lepsze  :roll: ? Co ten @gavro znowu wymyślił  :D ?

[quote="Blade"a właśnie wróciłem - wiosna w lesie Smile][/quote]

Potwierdzam , Panie jak tam pięknie az czuje że żyję .

[quote="Zyon"]Z drugie strony chill żelastwem macha, więc 24 może być. Jakby była mocno za ciężka, zawsze może dokupić szesnastkę, a do 24 prędzej czy później wróci Wink[/quote]

....machał , nie macha juz od czerwca grubo :( i jeszcze nie pomacham miesiąc góra dwa... ale trzeb asie przygotowac  najpierw teoria pózniej praktyka :)

[quote="Gavroche"Jak masz hantle to zacznij robić wymach i rwanie i oszacuj ciężar kettla.
To nie to samo, ale zawsze coś...
Ja się trzymam opcji, że jeden 24 kg starcza na sześć miesięcy do roku.
Zależy też ile ważysz.][/quote]

No tak tez myślalem zrobic na poczatku . Ale kto wie może 16 sie przydadza . A pózniej albo sprzedam , chociaz wątpię bo takich rzeczy mi szkoda , zostawie dla potomnego albo dla żonki , albo , albo zawsze sie przyda i dokupie większy. Ale najpierw oszacuje start hantlem.
Ważę teraz kolo 71 kg przy 172 cm w porywach

MariuszM

Cytat: admin w 2013-03-04, 11:32:15
W marcowym numerze Miesięcznika OPTYMALNI kolejna część tekstu Mariusza.  :D
Sobie kupię na pamiątkę ;) :D  :lol:

renia

Ja też mam odłożone miesięczniki z moimi artykułami (kupiłam je podwójnie i chowam dla wnuków)... 8)

MariuszM

U mnie z wnukami będzie ciężko,ale może przy piwie z kolegą od dobrej komitywy "wyciągnę"... :P he he
Wróć, mam 3 chrześniaków (3,6,7 lat) i jedną  chrześniaczkę (18) ,więc "potencjał" jakis jest.... :D

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2013-03-04, 19:55:50
U mnie z wnukami będzie ciężko,ale może przy piwie z kolegą od dobrej komitywy "wyciągnę"... :P he he
Wróć, mam 3 chrześniaków (3,6,7 lat) i jedną  chrześniaczkę (18) ,więc "potencjał" jakis jest.... :D
Bezpłodnyś?
Niechętnyś?
Innoseksualnyś?
:lol:

MariuszM

Cytat: Gavroche w 2013-03-04, 19:57:59
Bezpłodnyś?
Niechętnyś?
Innoseksualnyś?
1. badań nie robiłem, nie wiem :)
2.skądże
3. broń Elohim :)

renia

Chrześniaczka ma 18 lat? W takim razie Ty musisz mieć trochę więcej lat niż myślałam... :roll:

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2013-03-04, 20:02:40
Cytat: Gavroche w 2013-03-04, 19:57:59
Bezpłodnyś?
Niechętnyś?
Innoseksualnyś?
1. badań nie robiłem, nie wiem :)
2.skądże
3. broń Elohim :)
Masz miliardy i nie chcesz się dzielić?

MariuszM

Chrześniaczka nie była jednoroczniakiem :) , była starsza :) a ja byłem świeżo ochrzczony po raz 2 :D

renia

Cytat: MariuszM w 2013-03-04, 20:20:47
Chrześniaczka nie była jednoroczniakiem :) , była starsza :) a ja byłem świeżo ochrzczony po raz 2 :D

Czyli молодой... :D

MariuszM

Cytat: renia w 2013-03-04, 20:29:36
Cytat: MariuszM w 2013-03-04, 20:20:47

Czyli молодой... :D
A po polsku?  :)