Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-04-03, 12:55:20
Gavro, robiles kiedys drabiny dzwonkiem? Jak to robic, 1 seria i 10 sekund a potem iloscpowtorzen w serii x10=odpoczynek pomiedzy? czy staly czas?
Kurczę, dla mnie drabiny to tylko z drążkiem się kojarzą.
To zależy od ćwiczenia, dla wyciskania żołnierskiego robiłbym 1-3-5-7 itd., dla swingów oburącz 10-20-30-40 itd., przerwy na złapanie oddechu 10-20 sek.

Zyon

Gavro, jak robisz tgu i konczysz powtorzenie kladac sie to odkladasz kettla czy zatrzymujesz sie z wyciagnieta reka i zaczynasz w gore od razu?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-04-03, 20:24:46
Gavro, jak robisz tgu i konczysz powtorzenie kladac sie to odkladasz kettla czy zatrzymujesz sie z wyciagnieta reka i zaczynasz w gore od razu?
Jak robię z lekkim odważnikiem to zaczynam następne powtórzenie od razu, a jak z ciężkim-odkładam, bo to jedyne powtórzenie na tę rękę :lol:

Zyon

No ale jak robisz kilka powtorzen to ogolnie tylko plecami do podlogi a reka w powietrzu zostaje i od razu start w gore? Tak pytam, bo nie wiem jak sobie maxa mierzyc, czy z odkladaniem czy bez
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-04-03, 20:49:29
No ale jak robisz kilka powtorzen to ogolnie tylko plecami do podlogi a reka w powietrzu zostaje i od razu start w gore? Tak pytam, bo nie wiem jak sobie maxa mierzyc, czy z odkladaniem czy bez
Ja z maksów to egzaminu ostatnio nie zdałem :lol:
Nie wiem, kurdę.
Pytanie czy odstawienie odważnika znacznie zmieni wynik?
Jak kończę powtórzenie, zostaję w pozycji górnej wyciskania leżąc i od razu rozpoczynam drugie, pozycja końcowa jest jednocześnie startową.

Zyon

No szczerze mowiac cos tam to zmienia, bo odlozenie daje chwile wytchnienia, choc w pewnym sensie to chyba dzielenie wlosa na czworo, wiesz, hardstyle i te sprawy  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Jakoś nie mogłem spać od 6.00, to sieknąłem trening wytrzymałościowy.
Wymach oburącz odważnikiem 32 kg.
Minuta on, minuta off, bez liczenia powtórzeń.
20 minut mi zajęła całość.

administ

Kłopoty ze snem?  :shock:
Wymyśleć Ci jakąś fajną chorobę?  :roll: :wink:

Gavroche

Cytat: admin w 2013-04-04, 07:28:42
Kłopoty ze snem?  :shock:
Wymyśleć Ci jakąś fajną chorobę?  :roll: :wink:
He, he, he :lol:
Wręcz przeciwnie, wysypiam się elegancko, tylko szybciej :D
Zasnąłem ~23.00, dlatego mnie zerwało o 6.00.
Podobno z wiekiem się skraca nie tylko telomer :)

Zyon

Ja tez ostatnio cos nie moge zasnac. Klade sie ok 22 ale jeszcze z godzine sie wierce, nie wiem czy to przez to przestawienie czasu ale wstaje mi sie tez gorzej
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-04-04, 08:05:37
Ja tez ostatnio cos nie moge zasnac. Klade sie ok 22 ale jeszcze z godzine sie wierce, nie wiem czy to przez to przestawienie czasu ale wstaje mi sie tez gorzej
To nie kładź się o 22.00 :lol:

Zyon

Mam zamiar wstawac o 5 jak sie ociepli, wiec te 7 godzin trza sie wyspac
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-04-04, 08:11:55
Mam zamiar wstawac o 5 jak sie ociepli, wiec te 7 godzin trza sie wyspac
Dla mnie też 7 jest szczęśliwą liczbą...
Ale bez przesady, incydentalny brak snu nic złego nie robi.

Zyon

Oczywiscie cieszylbym sie z krotszego snu ale takiego pelnego z uczuciem wyspania.

Wczoraj jednak z ta 100 dalem do pieca, bo jeszcze 100 swingow dorzucilem i troche przysiadow z 2 kettlami (jakie to squaty?).

dzisiaj chcialem sobie pomierzyc maxy cleanow i wioslowan ale lapska piekly i to mi glownie przeszkodzilo. no i jednak lapy  czuje. moze mi rosna?  :lol:
zebym nie przesadzil z brakiem regeneracji
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-04-04, 08:29:00
Ciekaw jestem tej książki:
http://www.amazon.com/Steve-Cotter-Encyclopedia-Kettlebell-Lifting/dp/B000UAK75I
Wiecie coś?
hehe
Akurat wczoraj to zdarlem od ruskich, plus kilka filmow Wade'a (tego od skazanego na trening),  Maxwella (300 spartan etc), Caculina i jeszcze jakiegos ale teraez nie pomne. Jak obejrze to ci opowiem 8)
Work Buy Consume Die

Zyon

A, i Overcoming Gravity Stevena Low ale to ksiazka
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-04-04, 08:30:26
Oczywiscie cieszylbym sie z krotszego snu ale takiego pelnego z uczuciem wyspania.

Wczoraj jednak z ta 100 dalem do pieca, bo jeszcze 100 swingow dorzucilem i troche przysiadow z 2 kettlami (jakie to squaty?).

dzisiaj chcialem sobie pomierzyc maxy cleanow i wioslowan ale lapska piekly i to mi glownie przeszkodzilo. no i jednak lapy  czuje. moze mi rosna?  :lol:
zebym nie przesadzil z brakiem regeneracji
Chyba front squaty, jeśli trzymasz w pozycji końcowej cleana, na klatce.
Jeśli zwisają w rękach, po bokach tułowia, to raczej ciąg jakiś.
Weź dzień wolnego.
Mi już dawno dłonie przywykły, ale dawniej jak bolały, to robiłem jednego dnia zarzuty i rwania(po tym bolały najbardziej), następnego wyciskania i TGU, kolejnego siady i wymachy, trzymając końcami palców, a jak jeszcze czułem, to brałem dzień wolnego.
I dopiero powtórka kółeczka :D

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-04-04, 08:36:33
Cytat: Gavroche w 2013-04-04, 08:29:00
Ciekaw jestem tej książki:
http://www.amazon.com/Steve-Cotter-Encyclopedia-Kettlebell-Lifting/dp/B000UAK75I
Wiecie coś?
hehe
Akurat wczoraj to zdarlem od ruskich, plus kilka filmow Wade'a (tego od skazanego na trening),  Maxwella (300 spartan etc), Caculina i jeszcze jakiegos ale teraez nie pomne. Jak obejrze to ci opowiem 8)
Aaaa, czyli to samo DVD?
Myślałem, że książka i płyta...