Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Ładnie... :D
Po polsku to jest przewlekła obturacyjna choroba płuc?
To jakaś autoagresja.

MariuszM

Na chorobach się nie znam. To badanie wykazuje "wyższość" kazeiny nad serwatką. Większość badań na temat anabolizmu białek przedstawia kazeinę jako "gorsze" źródło białka - ot taka ciekawostka. Czy obiektywne badanie? Niech ocenią Ci, co jedzą twaróg lub piją WPC :D

MariuszM

A tu podają,że więcej jak 20-30g białka pełnowartościowego +9g niezbędnych aminokwasów (Jajko) ,to wyrzucanie kasy w błoto. Takich spraw nie trzeba "nam" tłumaczyć ;), przebiałczenie to zuoo :D he he
http://www.nutritionexpress.com/article+index/authors/jeff+s+volek+phd+rd/showarticle.aspx?articleid=1080

chill

Ciekawe , szkoda że nie ma samych żółtek , ale mięso pod tym wzgledem jednak wymiata  a kazeina drepcze mu po piętach :) hehe ...

Zyon

Jak interpretowac te tabele? Im mniejsza wartosc tym lepiej?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: chill w 2013-05-21, 09:37:13
Ciekawe , szkoda że nie ma samych żółtek , ale mięso pod tym wzgledem jednak wymiata  a kazeina drepcze mu po piętach :) hehe ...
Tylko je się tego dużo...mięsa i twarogu, w sensie  :lol:
I wyngla trza pilnować  :D

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-05-21, 09:44:18
Jak interpretowac te tabele? Im mniejsza wartosc tym lepiej?
No, i widać metionina jest ograniczająca.

Zyon

czyli jajo bezkonkurencyjne jest. szkoda, ze watroby nie ma
Work Buy Consume Die

MariuszM

jak interpretowac? 9gram bialka (zjesc 50g twarogu) z twarogu pokrywa min zapotrzebowanie na leucyne , miesa potrzeba 14g bialka(zjesc),aby pokryc owe zapotrzebowanie :D

chill

Cytat: MariuszMA tu podają,że więcej jak 20-30g białka pełnowartościowego +9g niezbędnych aminokwasów (Jajko) ,to wyrzucanie kasy w błoto

Dla trenujących czy dla papuci , pilota i piwka :) ?

MariuszM

mialo byc z miesa potrzeba 14g bialka. Ile potrzeba zjesc mieśa? Zalezy od zawartosci bialka w miesie boczek vs schab oraz ilosci leucyny w boczku vs schab np. :D
P.s a w linku nie jest podane chill?

chill

Jest jest , wiem , zmieszałem się tylko czytając dalej temat , że chodzi o całkowite dobowe  :!:  :lol:

Czytałęm o tym kiedyś już że większe dawki niż 20 maks 30 po treningu bez sensu . Tu jest szczegółowo z amino ...

Zyon

ja w ogole nie jem "przed" i po" treningu. Po prostu jem, niezaleznie od tego czy trenuje w ten dzien czy nie.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-05-21, 10:49:46
ja w ogole nie jem "przed" i po" treningu. Po prostu jem, niezaleznie od tego czy trenuje w ten dzien czy nie.
Eee, na pewno trochę manipulujesz czasem posiłku.
Przecież nie ćwiczysz pół godziny po jedzeniu, a jak jesteś głodny tuż po treningu...?

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-05-21, 11:34:47
Eee, na pewno trochę manipulujesz czasem posiłku.
Przecież nie ćwiczysz pół godziny po jedzeniu, a jak jesteś głodny tuż po treningu...?
Ani troche. Kawe pije o 6, cwicze miedzy 6 a 7, sniadanie jem najwczesniej o 10 najpozniej o 12, nastepna kawe ok 17 a drugi posilek ok 18 a biegam po 20 lub drugi trening tak samo. Po treningu nie jestem glodny.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Czyli treningi dopasowałeś :D
Mi też się jakoś samo "dotarło".

Zyon

hehe jakby sie nie spojrzec to kazde dopasowanie to jakas manipulacja, tylko decyduja o tym wzgledy tej decyzji :D
ja cwicze wtedy, bo do pracy mam na 8 wiec nie mam kiedy inaczej, po poludniu nie przepadam raczej a w te upaly to w ogole, rano jest chlod, ktory lubie i swieze powietrze. tak wiec nie mam posilkow "okolotreningowych" bo one sa zawsze takie same i w ten sam czas niezaleznie czy cwicze czy nie :D

no ale my tu gadu gadu a ja mam cos dla was, wy miesniaki bezmyslne 8)
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,13275348,Mamy_wypaczony_obraz_mezczyzny__Nie_wszyscy_sa_twardzi.html#Cuk
Work Buy Consume Die

Gavroche

My jesteśmy na tyle męscy, że mamy to w d... :lol: