Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: chill w 2013-07-04, 08:28:01
Cytat: GavrochePopatrz Chill, jakie różne techniki, a to są topowi zawodnicy trójboju w tuczarni:
http://articles.elitefts.com/training-articles/powerlifting-articles/top-9-powerlifting-training-log-videos-from-last-week/

O thnx , ten pierwszy fajnie robi DL dogina tylko piszczele do gryfu i wio do góry ...
A propos to górne plecy przy fazie na dole jak startujesz masz spięte juz na początku jak łapiesz za sztangę ? Tak łopatki ściągniete ? Czy klata tylko do przodu załatwia sprawe ? Bo róznie o tym ..
Kurczę, nie wiem...
Przy każdym ćwiczeniu natężeniowym spinam wszystko, co się da spiąć, a potem jeszcze raz to spinam.
Stelaż musi być sztywny.
Kilka razy pokazywałem silniejszym kulturystom jak należy być napiętym przy ławce czy siadach.
Przestawali się dziwić czemu ćwiczę z niewielką objętością i paroma powtórzeniami :lol:
Jednak stałe napięcie mimo, że zwiększa siłę i bezpieczeństwo, spowalnia ruch.
Dlatego przy ćwiczeniach dynamicznych jak rwanie sztangi czy odważników, trzeba wiedzieć kiedy się "rozmiękczyć".

chill

Cytat: Gavrochewiecej wydziwiania niz cwiczenia jak dla mnie  Laughing

Wiem że można szybciej i prościej ;) ale Zyon lubi takie jak to mówi mój synek .... sztuczki ;)

Cytat: GavrocheJednak stałe napięcie mimo, że zwiększa siłę i bezpieczeństwo, spowalnia ruch.
Dlatego przy ćwiczeniach dynamicznych jak rwanie sztangi czy odważników, trzeba wiedzieć kiedy się "rozmiękczyć".

No tak PC nie wyobrażam sobie na całkowitym spieciu ....

Cytat: GavrocheJest taki mechanizm fizjologiczny zwany odhamowaniem.
Chodzi o ilość przepracowanych momentów ruchu, które są dla nas kłopotliwe.
Mi na przykład trudność sprawiał zawsze przy wyciskaniu żołnierskim moment, na wysokości ucha, kiedy naramienny już puścił, a triceps jeszcze nie złapał.
Przez pokonanie dziesiątki razy tego momentu z ciężarem niezobowiązującym, wzmacniasz cały łańcuch.
Wg rosyjskiej szkoły robi się partiale i ja tak robiłem.
Lekka sztangielka i wyciskany tylko ten sprawiający trudności moment, troszkę do góry i opuść, do góry i odrobinę w dół.
Ciężar jakieś 30% i powtórzenia powyżej 30-40 w dwóch, trzech seriach, dwa razy w tygodniu.
Za oceanem robią pełny ruch, bo...nie wiem czemu Very Happy

Ciekawe ..

Zyon

Cytat: chill w 2013-07-04, 10:49:53
Cytat: Gavrochewiecej wydziwiania niz cwiczenia jak dla mnie  Laughing

Wiem że można szybciej i prościej ;) ale Zyon lubi takie jak to mówi mój synek .... sztuczki ;)
No wlasnie trafiles jak kula w plot :D Wiekszosc tego filmu to jakies bajery dla pluszakow z fitness klubu,  te pompeczki z klaskaniem, z przodu, z tylu albo tuitu, to takie bajery nic wiecej,
Work Buy Consume Die

Gavroche

Kiedy się dojdzie do granicy własnych możliwości, warto się zainteresować odruchami i tuningiem układu nerwowego.
Ciekawe prace Zaciorskiego, Werkoszańskiego, Stiffa, Hurena i różne fajne sztuczki ze sztuk walki czy gięcia metalu, zebrał Caculin, tylko nie pamiętam, gdzie najlepiej, bo mi się wszystko miesza już :D
Zyon, pamiętasz?

chill

Cytat: ZyonNo wlasnie trafiles jak kula w plot Very Happy Wiekszosc tego filmu to jakies bajery dla pluszakow z fitness klubu,  te pompeczki z klaskaniem, z przodu, z tylu albo tuitu, to takie bajery nic wiecej,

Aj ,przyznałbyś że mam trochę racji - wycieraczki sa takie efekciarskie ;) ... :D

Gavroche

Cytat: chill w 2013-07-04, 11:32:58
http://www.youtube.com/watch?v=XOqASnycup0  :lol:
He,he, jak się ćwiczy jak Hani czy Gudrii jakieś śmieszne swingi, to pewno nie  :lol:
Ale 5x5 2x48kg clean&press, jak robi Blade, zrobi trochę mięsa :lol:

MariuszM

Gavro 'zdrowe tlusze' i wszystko ciemne ;), w jednej chwili wiem z kim mam do czynienia tzw. Kopiuj-wklej nie mysl, nie wiem co to tabele wartosci odzywczych ect ;).
Karkowka na smalcu,masle only cebula to mezalians z ... Masa :p ale jakie smakowe he he I like this

MariuszM

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2013-07-04, 16:23:49
p.s plusz develey musztarda rosyjska :D
Też lubię tę musztardę :D
Dziś byłem w delikatesach "Matrioszka" rosyjskich i kupiłem niezły kawior(dla mnie) i butelkę dobrego wina(dla połowicy) oraz chałwę(dla dziecka).
Kupiłem też rosyjskie parówki we flaczku i majonez na żółtkach.
Taki ruski fastfood, pychota  :lol:

MariuszM

Czy w jednym (3w1),żyć nie umierać  :D

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2013-07-04, 16:48:51
Czy w jednym (3w1),żyć nie umierać  :D
Za dużo fastfoodów jem ostatnio(oczywiście w proporcji)i chyba przez to podobają mi się kobiety w letnich sukienkach :lol:

Dasna

Gavroche ponieważ dziś przełaziłam 4 godz. po Lwowie w rożnych sprawach i nigdzie po drodze sklepu z giriami nie było to dla takiego ogólnego pojęcia przesyłam Ci link ukraiński , żebyś sobie po prostu popatrzył. :lol:
http://terrasport.ua/dir_giri.htm

Gavroche

Przełaziłaś cztery godziny w upale myśląc o mnie?!
Dziękuję, dziewczyno :D

Dasna

Cytat: Gavroche w 2013-07-04, 19:25:52
Przełaziłaś cztery godziny w upale myśląc o mnie?!
Dziękuję, dziewczyno :D
O różnych sprawach  :lol:myślałam.A może i nie myślałam bo było gorąco. :lol:

Gavroche

renia

Sorry, chyba przez tą burzę takie bzdury piszę... 8)