Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blade

Cytat: RafałS w 2013-07-21, 18:16:18
Lżej, choć drogi u nas nie wszędzie na szosę. Zaobserwowałem sobie kiedyś że np. wysoko w Alpy (Szwajcaria, Francja) lepiej się wypuszczać na szosie niż mtb bo drogi dobre. W nizinnej Polsce z kolei dobrze na mtb bo drogi różne...  8)
Trochę mnie wytrzęsło, przez jakieś 10-20 km z całej trasy. W sumie.dużo,.czuję w rękach, bo stety niestety szosówka amortyzacji nie na ;-). Oprócz tego zero dolegliwości, nawet tyłek nie boli. Wiem już na przyszłość, których dróg unikać ;)

chill

Cytat: MariuszMA w ciągu dnia można spokojnie zdecydować się na 1:3:0,5 i uskuteczniać w posiłkach Wink

Cytat: MariuszMTe 20-30g Ww z wieczora będzie jak znalazł ,aby glikogenu z rana było tyle, ile potrzeba  Smile

Czyli te z puli dziennej 20-30 zostawiasz sobie na koniec a od rana w każdym posiłku resztę dajesz ? Bo pisałeś gdzieś ostatnio że dobrze Tobie idzie 10-20 g ww do każdego posiłku .... Mi podobnie dobrze robi ,sprawdziłem ostatnio tydzień , może za krótko ale lepiej mi tak w każdym posiłku btw niż np tylko na wieczór i po treningu ,no może rano jaja i żółtki bez ;) 

Blackend

Cytat: RafałS w 2013-07-21, 18:16:18
W nizinnej Polsce z kolei dobrze na mtb bo drogi różne...  8)

Ale przejezdne, bo to tak nowa kategoria polskich dróg ;)

chill

Tak u mnie jest cross 28" ale i tak czasem zastanawiam sie nad "traktorkiem" MTB 29" ....  :lol:

MariuszM

Cytat: chill w 2013-07-22, 09:11:34
Cytat: MariuszMA w ciągu dnia można spokojnie zdecydować się na 1:3:0,5 i uskuteczniać w posiłkach Wink

Cytat: MariuszMTe 20-30g Ww z wieczora będzie jak znalazł ,aby glikogenu z rana było tyle, ile potrzeba  Smile

Czyli te z puli dziennej 20-30 zostawiasz sobie na koniec a od rana w każdym posiłku resztę dajesz ? Bo pisałeś gdzieś ostatnio że dobrze Tobie idzie 10-20 g ww do każdego posiłku .... Mi podobnie dobrze robi ,sprawdziłem ostatnio tydzień , może za krótko ale lepiej mi tak w każdym posiłku btw niż np tylko na wieczór i po treningu ,no może rano jaja i żółtki bez ;) 
W zasadzie poruszam się w ramach 1:3-4:0,5-0,8 przed "ładowaniem",czyli  20-30g B i 10-20g Ww/posiłek. "Duże" (jak na mnie) ;D ilości białka z małą ilością węglowodanów mi nie służą (wzdyma mnie mocno).Jadam sporo żółtego sera,żółtek, salceson i wątroby, za to  mało błonnika -może dlatego. A jak potrzeba więcej glikogenu (biegi-siłówka dnia następnego), doładowuję się 20-30g Ww z samych węglowodanów  lub z odrobiną tłuszczu z wieczora, co skutkuje na koniec dnia proporcją 1:3-4:1. Wtedy węgle wychodzą max 1g/kg.W tym momencie u mnie jest moc, jest siła. :D No,ale ludzie podobno indywidualistami som.....Co służy jednemu, niekoniecznie musi przysłużyć się drugiemu  :)

Mnie śniadanko z
30:90:20 ser żółty i śmietanka
25:100:15 żółtka z twarogiem i śmietanką
na bardzo długo sycą  8)

Zyon

Cytat: MariuszM w 2013-07-20, 22:28:08
Podziwiam osoby,które ketonują na 20-30g Ww dziennie i ćwiczą do tego.
hehe  8) to ja 8)

No nic na sile, jak nie mam ochoty to co zrobic. Z warzyw trudno wyrobic.
Work Buy Consume Die

MariuszM

Cytat: Zyon w 2013-07-22, 10:30:40
Cytat: MariuszM w 2013-07-20, 22:28:08
Podziwiam osoby,które ketonują na 20-30g Ww dziennie i ćwiczą do tego.
hehe  8) to ja 8)

No nic na sile, jak nie mam ochoty to co zrobic. Z warzyw trudno wyrobic.
Umarłbym na 20-30g Ww z warzyw  :(  :lol:

chill

Ja też bym umarł na tylu ww .. tzn miesnie wiotkie jakies i siły nie ma na trening ...
Czyli u ciebie Mario 1g/kg ww to koło 70 g ww bedzie ?
I te "ładowanko" wieczorne 20-30 ww to w dzień przed treningowy jakby ? To ciekawe ...

Zyon

Mi to z kolei nie przeszkadza. Np do zoltek rano, troche szczypiora i duzy pomidor. 2 posilek pewnie jakas kasze gryczana, moze fasolka na masle, no jakos tak na sile dopychac mi sie nie chce kartofla ze smietana przed snem. Wczoraj tak wrzucilem i srednio bylo
Work Buy Consume Die

MariuszM

chill tak jakos bedzie :D pelne miesnie i tluszcz szybciej leci.
zyon 'zapychalem' sie,gdy jadlem za duzo bialka a  malo wegjowodanow

chill

Cytat: MariuszMzyon 'zapychalem' sie,gdy jadlem za duzo bialka a  malo wegjowodanow

Mam to samo ... ostatnio jakies grille itd.. mało ww tzn gdzies koło 3-40 g było i brzuch w ciąży ....

Zyon

hehe ja mam odwrotnie, jak za duzo wegli to od razu zaczynam gazowanie
Work Buy Consume Die

chill

http://www.youtube.com/watch?v=c_8S7Vq-dWM CT Fletcher , smniesznie gada jakby po zawale ? czy jak ? Ale dobrze prawi , wspomina tez wspaniałego Toma Platza ...

MariuszM

Cytat: chill w 2013-07-24, 19:48:21
http://www.youtube.com/watch?v=c_8S7Vq-dWM CT Fletcher , smniesznie gada jakby po zawale ? czy jak ? Ale dobrze prawi , wspomina tez wspaniałego Toma Platza ...
]
U mnie muza się odpala :P

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2013-07-22, 11:23:12
chill tak jakos bedzie :D pelne miesnie i tluszcz szybciej leci.
zyon 'zapychalem' sie,gdy jadlem za duzo bialka a  malo wegjowodanow
Ja też zauważyłem wzdymające działanie dużo B/mało W.

Zyon

Ja ostatnio laze do tego parkour parku czy jak tam to nazwac te rurki, nawet po 21 jest ruch i cwicza chlopaki choc komary jak wsciekle gryza, to obok alewu jest. Czasami wpada ten nasz mistrz polski SW co wygral w cuglach poerwsze mistrzostwa polski. Ogolnie zapal wzrosl dzieki jego wygranej to plus. wychodzi mi czasami 2 treningi dziennie, bo jak juz zawitam to sie cos tam pomacham, flage probuje.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-07-25, 08:12:49
Ja ostatnio laze do tego parkour parku czy jak tam to nazwac te rurki, nawet po 21 jest ruch i cwicza chlopaki choc komary jak wsciekle gryza, to obok alewu jest. Czasami wpada ten nasz mistrz polski SW co wygral w cuglach poerwsze mistrzostwa polski. Ogolnie zapal wzrosl dzieki jego wygranej to plus. wychodzi mi czasami 2 treningi dziennie, bo jak juz zawitam to sie cos tam pomacham, flage probuje.
Moda się zrobiła, no i dobrze, widziałem w jakimś "KiF-ie" nawet artykuł o kalistenice i SW.

Zyon

no lepsze to niz siedzenie pod blokami i picie browara, choc zauwazylem, ze fajki pala co niektorzy.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-07-25, 08:27:12
no lepsze to niz siedzenie pod blokami i picie browara, choc zauwazylem, ze fajki pala co niektorzy.
Mnie jedno piwko i fajka do tego, nie przeszkadza, jak kto ćwiczy i je porządnie :lol:
Zgoda, dobry trend.