Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Kazeina świetna!
A czasem ktoś używa jako obelgi: "ty pastuchu", nie?
Co do hydrolizatów to mam mieszane uczucia, ale sztuczki umio niezłe :lol:

administ

Plaster twarogu z plastrem masła i powidłami śliwkowymi niskosłodzonymi na wierzchu!  :shock:
Rarytas.  :D
Prawie to samo dla wielu, co chleb z margaryną i dżemikiem, ale prawie robi wielką różnicę.  :wink:

Gavroche

Cytat: admin w 2013-09-01, 15:36:32
Plaster twarogu z plastrem masła i powidłami śliwkowymi niskosłodzonymi na wierzchu!  :shock:
Prawie to samo dla wielu, co chleb z margaryną i dżemikiem, ale prawie robi wielką różnicę.  :wink:
Zamiast masła kleks kwaśnej śmietany i wypisz, wymaluj posiłek i deser w jednym mojego dzieciństwa.
Te zrolowane skórki z węgierek i dymny aromat powideł!

Blackend

Plasterek twarogu z masłem i odrobiną dżemu, to jedna z potraw, które robię na wieczornego głoda - wczoraj akurat był taki dzień  :D
Taka kanapka została u nas przez dzieci nazwana japonką, ponieważ przypomina japońską flagę  8)

Zyon

Cytat: admin w 2013-09-01, 15:36:32
A jak zamiast powidel swieza sliwka bedzie to ujdzie? Aktualnie jest sezon na seieze
Work Buy Consume Die

administ

No nie wiem, czy da się przełknąć?  :wink:  :lol:

Zyon

Da sie, najpierw twarog z maslem a potem, sliwke :D Sorry za te dziwne literowki ale czasami mnie latpok tak wnerwia, ze hej. Szybko pisze a to talatajstwo za czule jest  :lol:
Work Buy Consume Die

administ

U nas się miesza często na głowę 100g twarogu i 130-180g śmietanki blenderem z łyżeczką cukru i 2-3 kroplami olejku wanilinowego.  :D
Wychodzi taki "serek homogenizowany" z tego.  8)
Śmietanki zależnie od wilgotności skrzepu kazeinowego.  :D

renia

Głupio tak na głowie mieszać twaróg... :? 8)

administ

renia

:lol: wierzę na słowo... :D ale brzmi apetycznie ten twaróg i z powidłami i z wanilią... :roll:

Gavroche

Cytat: admin w 2013-09-01, 15:56:34
Spróbuj, a nie pożałujesz.  :wink:  :D
Bardzo trudna potrawa dla mnie, zbyt gładko wchodzi, a takiego serka to mogę jak chora krowa, pół wiaderka :lol:

grenis

taki twarog dobrze tez wchodzi pomieszany z wiorkami kokosowymi  8)

grenis

zblendowany z wiorkami i slodka papryka robi gesty sosik do np. omleta zoltkowego

grenis

administ

Cytat: grenis w 2013-09-01, 17:01:56
zblendowany z wiorkami i slodka papryka robi gesty sosik do np. omleta zoltkowego

Ciekawy pomysł. Trzeba wypróbować!  :D

Gavroche

Cytat: admin w 2013-09-01, 17:06:26
Cytat: grenis w 2013-09-01, 17:01:56

Ciekawy pomysł. Trzeba wypróbować!  :D
He,he,he, podszedł Cię tą papryką, co?

administ

No!  :shock:
Tylko zależy jakiego koloru, żółta i czerwona ujdzie, bo zielone papki mi źle wchodzą!  :?  :wink:

renia

Ale za to może łatwiej by wychodziły... 8)

Gavroche

Cytat: admin w 2013-09-01, 17:16:46
No!  :shock:
Tylko zależy jakiego koloru, żółta i czerwona ujdzie, bo zielone papki mi źle wchodzą!  :?  :wink:
Tak!
A w ogóle to potem jeszcze pół dnia się przypomina, niezależnie od koloru.
Ja jednak wolę "prawdziwe" wg mnie warzywa jak kapusta, marchew i cebula :D