Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

MariuszM

Chyba,że zabaweczki napędzają cykl Krebsa. A jak tak, to OK-jest mało ważny  :lol: :D

chill

Wiadomo , to taka ciekawostka przecież .. jakiś tam najsilniejszy z kulturalnych :) , już po pudzianie się wszysycy przekonali że "sport" to zdrowie i wesołe jest życie staruszka ;)  :D

Gavroche

Cytat: chill w 2013-10-04, 10:23:55
Wiadomo , to taka ciekawostka przecież .. jakiś tam najsilniejszy z kulturalnych :) , już po pudzianie się wszysycy przekonali że "sport" to zdrowie i wesołe jest życie staruszka ;)  :D

A co z Pudzianem?
Umarł?

chill

No starszy ode mnie o 4 lata a ja przy nim wyglądam jak ja 20 latek  a on przy mnie jak co najmniej 50 latek ..

Gavroche

Cytat: chill w 2013-10-04, 11:09:57
No starszy ode mnie o 4 lata a ja przy nim wyglądam jak ja 20 latek  a on przy mnie jak co najmniej 50 latek ..
Stawiam na białko.
A w zaciszu domowym, kto wie... :lol:

Zyon

Powiem ci gavro, ze po tych wygibasach na tasmach i kolkach przedwczoraj, wczoraj cos poczulem z tylu pod lopatkami nisko, z bokow, i z przodu brzucha ale nie wiedzialem, czy to mnie moze nie rozbiera jakis grippa. Sie to okazuje jakies chyba domsy, bo przeca nie zakwasy, chyba jakies wewnetrzne stabilizatory, co ? :D
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-10-05, 09:20:05
Powiem ci gavro, ze po tych wygibasach na tasmach i kolkach przedwczoraj, wczoraj cos poczulem z tylu pod lopatkami nisko, z bokow, i z przodu brzucha ale nie wiedzialem, czy to mnie moze nie rozbiera jakis grippa. Sie to okazuje jakies chyba domsy, bo przeca nie zakwasy, chyba jakies wewnetrzne stabilizatory, co ? :D
Klasycznie, poczułeś mięśnie, których się nie spodziewałeś :lol:
Za czasów Arnolda, na pytanie: co pracuje przy tym ćwiczeniu?
Odpowiedź brzmiała: zrób 20x20, a jutro będziesz wiedział 8)
O to chodzi, Zyon, im więcej tym lepiej, chrzanić izolacje!
Może z wyjątkiem aktywnych przewodów elektrycznych :lol:

Zyon

No wlasnie, jak porobilem te pompki z nogami na tasmach i MU z nogami na tasmach to sie nagle te "core" wewnetrzne ujawnily. Takie przyjemne uczucie, troche tez w tym czuje tej trifecty, zwlaszcza te sklony boczne.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-10-05, 09:30:53
No wlasnie, jak porobilem te pompki z nogami na tasmach i MU z nogami na tasmach to sie nagle te "core" wewnetrzne ujawnily. Takie przyjemne uczucie, troche tez w tym czuje tej trifecty, zwlaszcza te sklony boczne.
Podobno przy Bulgarian Bag Training najwięcej mięśni korpusu pracuje.
I przy MovNat, tak myślę.
Na MovNat to za stary jestem, a Bulgarian do mnie nie przemawia, bo u nich standardowym ruchem jest skłon ze skrętem, a to zabójstwo.
Dla fighterów jedynie dobre :D

Zyon

W koncu sie ukazala polska wersja ksiazki Ala Kavadlo Raising The bar - http://allegro.pl/al-kavadlo-podnoszenie-poprzeczki-nowa-i3604257829.html
Kupywac panowie
Work Buy Consume Die

Gavroche

Nogi.
Nogi i plecy.
Po tym poznać faceta.
Dasna zauważyła, że nogi u faceta muszą mieć odpowiednią grubość :lol:
Dawniej nogi i plecy pozwalały wnosić ubitą świnię pod górę czy zasłaniać wejście do pieczary głazem.
Dzisiaj pozwalają wypchnąć samochód z rowu czy przeżyć karczemną bójkę :D
SWy rozwijają świetnie górę, ale zaniedbują nogi...

Zyon

Dasna, Dasna...nie mitologizuj  :lol: Wyglad ma swiadczyc o facecie? To kulturysci w takim razie znowu gora  :D
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-10-06, 10:39:03
Dasna, Dasna...nie mitologizuj  :lol: Wyglad ma swiadczyc o facecie? To kulturysci w takim razie znowu gora  :D
Pewnie, że wygląd.
Na drzwiach szaletów jest wyraźne rozróżnienie :D

Radzio

Cytat: Gavroche w 2013-10-06, 10:43:20
Cytat: Zyon w 2013-10-06, 10:39:03
Pewnie, że wygląd.
Na drzwiach szaletów jest wyraźne rozróżnienie :D

Ta. Panowie na paluszkach i rąsie pod boczki, a panie... wiadomo, w przysiadzie, czy jakby w przeciągniętym nieco martwym ciągu. :lol:

chill

MariuszM gdzie Twój ZACNY dowodowy Awatar ? Zmieniasz na zimę ;) :D ?

Zyon

Work Buy Consume Die

administ

Przeglądam najnowsze doniesienia "naukowe" i widzę, że "nauka" trzyma siem mocno!  :lol:

Gavroche

Cytat: admin w 2013-10-07, 18:24:29
Przeglądam najnowsze doniesienia "naukowe" i widzę, że "nauka" trzyma siem mocno!  :lol:
Ale generalnie znajomość sportów siłowych Ci nie obca :D
Parę razy byłem zaskoczony Twoją znajomością tematu :wink:

Zyon

Work Buy Consume Die