Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dasna

administ

Cytat: Zyon w 2013-10-17, 10:15:31
Dobra? :roll:
Troche mnie to przeraza....surowe i same rosliny...i mnostwo odzywek bialkowych z grochu i soi

Ale wolność jest!  8)
Każdy je co chce na szczęście!  :D
Cebula, szpinak i jądra wiśni też są OK, jak komu służą.  :lol:

Dasna

Cytat: renia w 2013-10-17, 10:31:08
Cytat: Dasna w 2013-10-17, 10:28:20
Cytat: renia w 2013-10-17, 10:16:17
Cytat: Dasna w 2013-10-17, 09:58:43
Cytat: renia w 2013-10-17, 09:55:59
Nie jesteśmy krowami... 8)
Na pewno? :roll:  :lol: :lol:

Muuuuszę pomyśleć... :lol:
Dobrzeeeeee. :lol: :lol:

A co tak to "e" przeciągasz? Trawą Ci się odbija? :shock: 8) :lol:
Deeeeczko. Mój drugi żołądek nie nadąża z preztwarzaniem na placki.  :lol:
Poza tym migruję w kierunku kozy widać. :lol:

administ

Cytat: admin w 2013-10-17, 10:31:03
Cytat: Zyon w 2013-10-17, 10:15:31
Dobra? :roll:
Troche mnie to przeraza....surowe i same rosliny...i mnostwo odzywek bialkowych z grochu i soi

Ale wolność jest!  8)
Każdy je co chce na szczęście!  :D
Cebula, szpinak i jądra wiśni też są OK, jak komu służą.  :lol:

... i fasolka szparagowa bez masła, ale nie częściej niż raz w tygodniu.  :wink:  :D
Jaki komu wypas pasuje.  8)

Zyon

W sumieracja,  jak ktos chce cwiczyc sumo to tez mu potrzebna dieta i wielki brzucho  :lol:
Work Buy Consume Die

administ

Zyon

Work Buy Consume Die

renia

No to nas jest tutaj już niezłe stado... :shock: :lol:

Dasna

Forum wegańsko- frutariańsko-witariańskie. :shock:  :lol: :lol:
Muuuuu.

administ

Zyon

Czytam troche te ich wywiady i motywatory i czasami nie wiem co myslec. Cale zycie maja zamiar jesc izolaty bialka sojowego i grochowego? Nie przeszkadza im gmo ani pestycydy?
Work Buy Consume Die

Zyon

Np takie cos:
CytatZwykle kulturyści opierają swoją dietę na białku zwierzęcym. Jak koledzy z branży reagują na Twój sposób odżywiania?

Moje zdrowie i siła są najlepszym przykładem tego, że dieta wegańska działa. Przyjaciele wspierają mnie w moich wyborach. Wielu z nich jest zaintrygowanych moją dietą i nawet przechodzi na weganizm, widząc moje świetne samopoczucie.

Co jadasz?

Na śniadanie zwykle wypijam koktajl białkowy z 50g izolatu białkowego z grochu i białka ryżowego w proszku. Do koktajlu dodaje łyżeczkę oleju kokosowego, mrożone owoce, np. jagody oraz przyprawy, takie jak cynamon, imbir, gałka muszkatołowa, które działają przeciwzapalnie. W dniu treningu wypijam taki koktajl również 30 min po ćwiczeniach. Mój przykładowy obiad to sałatka z różnych zielonych warzyw z olejem lnianym, awokado, ziarnami konopi i soczewicą. Dodaję również marchew, paprykę i humus. Kolacja składa się zwykle ze strączkowych (np. cieciorki, fasoli) z pestkami dyni i siekanymi migdałami. Do tego mnóstwo warzyw, takich jak szpinak, marchew, papryka, bazylia, słodkie ziemniaki, cukinia, pomidory itp.

Czy bierzesz suplementy?

Tak, przy czym często je zmieniam. Podstawą jest jednak białko (ryżowe lub groszkowe). Poza tym biorę witaminę B kompleks, melatoninę, korzeń pokrzywy i resveratrol.

Adaskowi by sie spodobalo, on lubi witaminki zajadac w suplementach, moze to sposob dla niego na schudniecie?
Work Buy Consume Die

administ

Bardzo dobrze, a do tego nikt nie zmusza do płacenia 60gr!  za żółteczko pełne niezdrowego cholesterolu!  :D

renia

Cytat: admin w 2013-10-17, 10:47:57
A doją ręcznie, czy maszynowo?  :roll: :oops: :wink:

Teraz każdy doi jak się da... :lol:

Zyon

Cytat: admin w 2013-10-17, 10:53:15
Bardzo dobrze, a do tego nikt nie zmusza do płacenia 60gr!  za żółteczko pełne niezdrowego cholesterolu!  :D
Tylko jak dlugo tak sie da?

Tak jak robie swoje obchody po forach to sporo mlodych przechodzi na ten tryb, bo chca "zyc zdrowo".
Work Buy Consume Die

renia

Jak cena jajka dojdzie do 1 zł to zaczniemy odradzać, albo hodowle kur zakładać... 8)

administ

Cytat: renia w 2013-10-17, 10:57:19
Cytat: admin w 2013-10-17, 10:47:57
A doją ręcznie, czy maszynowo?  :roll: :oops: :wink:

Teraz każdy doi jak się da... :lol:

Grunt, aby fachowo było.  :wink: