Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-11-11, 12:11:33
A moze to odlgos prostujacych sie zwojow mozgowych?  :shock: Postepujaca neorodegradacja kulturystyczna optymalnie?  :shock: :?

Słuchając niektórych osiłków, trudno się nie zgodzić z obiegową opinią o zależności: gruba szyja-chudy mózg :D
Zgodnie z nią, taki Cooler przykładowo, to musi mieszkać w siłowni  :lol:

Radzio

Cytat: Gavroche w 2013-11-11, 12:09:32
Cytat: Zyon w 2013-11-11, 12:03:46
Cytat: Gavroche w 2013-11-11, 11:52:50
Praca fizyczna ogłupia :lol:
Popatrz na twarze chłopów z początków zeszłego wieku 8)
Kurde bele co zrobic....? Moze Beethovena sluchac podczas? Albo wierszy Herberta?  :lol: :lol:

Dla mnie wiatrak jest niewygodny jakiś, lubię TGU, ale fakt, ćwiczenie czyni mistrza :D
Jak się uczyłem rozginać podkowy, nawet te miękkie, myślałem: makabra!
Do każdej bryły trzeba umieć podejść, poznać ją i oswoić, potem już leci.

Jak robilem pierwsze wiatraki to makabra byla , zginalem sie  z trudem tylko aby dotknac czubkiem najdluzszego palca do podlogi  :D , teraz robie, ze dotykam pelna dlonia do podlogi i zginam w lokciu. Lubie sluchac podczas tego cwiczenia jak wszystko  w ciele skrzypi, zgrzyta i szmera w stawach i powieziach podczas zginania i wstawania  :lol:

Beethoven przeszkadzałby Ci w słuchaniu jęków maltretowanego kolagenu :D

DObrze prawisz. :shock:
Niektórzy w biegu to ostrą muzyką zagłuszają, w marszu być może też. Biedni, w lodówkach dramat swego żywota potem studzą. :D

Radzio

Cytat: Gavroche w 2013-11-11, 12:16:36
A moze to odlgos prostujacych sie zwojow mozgowych?  :shock: Postepujaca neorodegradacja kulturystyczna optymalnie?  :shock: :?

Słuchając niektórych osiłków, trudno się nie zgodzić z obiegową opinią o zależności: gruba szyja-chudy mózg :D

DObra, podajcie numerki  8)... swoich kołnierzyków. :lol:

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-11-11, 12:17:21
Cytat: Gavroche w 2013-11-11, 12:09:32
Cytat: Zyon w 2013-11-11, 12:03:46
Popatrz na twarze chłopów z początków zeszłego wieku 8)
Kurde bele co zrobic....? Moze Beethovena sluchac podczas? Albo wierszy Herberta?  :lol: :lol:

Dla mnie wiatrak jest niewygodny jakiś, lubię TGU, ale fakt, ćwiczenie czyni mistrza :D
Jak się uczyłem rozginać podkowy, nawet te miękkie, myślałem: makabra!
Do każdej bryły trzeba umieć podejść, poznać ją i oswoić, potem już leci.

Jak robilem pierwsze wiatraki to makabra byla , zginalem sie  z trudem tylko aby dotknac czubkiem najdluzszego palca do podlogi  :D , teraz robie, ze dotykam pelna dlonia do podlogi i zginam w lokciu. Lubie sluchac podczas tego cwiczenia jak wszystko  w ciele skrzypi, zgrzyta i szmera w stawach i powieziach podczas zginania i wstawania  :lol:

Beethoven przeszkadzałby Ci w słuchaniu jęków maltretowanego kolagenu :D

DObrze prawisz. :shock:
Niektórzy w biegu to ostrą muzyką zagłuszają, w marszu być może też. Biedni, w lodówkach dramat swego żywota potem studzą. :D
Wiem.
Mnie bardzo przeszkadzają wtyczki w uszach :D

Zyon

Stare dziadki na silowniach to za sprzataczy i portierow robia najczesciej....  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-11-11, 12:18:22

A chcesz w pysk?! :lol:

Radzio

Cytat: Gavroche w 2013-11-11, 12:22:36
Cytat: Radzio w 2013-11-11, 12:18:22

A chcesz w pysk?! :lol:

No baaa!!! Bylebyś tylko zechciał na Śląsk przyjechać.
Ale! Ale chrześcijańsku jednak "wezmę w d... pupcię". :lol: :lol:

Radzio

No! Dawać te numerki, bo mnie znudzi. :lol:

Radzio

DObra. Pękacie. Respekt!
Na naszym Forum jest "furtka awaryjna". Wpiszcie w takim samym, bliźniaczym wątku. :D Wiecie gdzie? :lol:

Gavroche

Radzio

:shock: Czasem, bo na więcej nie pozwolą? :lol:

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-11-11, 12:43:57
:shock: Czasem, bo na więcej nie pozwolą? :lol:
Nie, bo najbardziej lubię 1916 :lol:

Radzio

Wiem ile masz w udzie. 8)
Kołnierzyk sam sobie wyliczę. :lol:

Gavroche

Cytat: chill w 2013-11-12, 14:04:34
FAJOWE !  :lol:

http://articles.elitefts.com/training-articles/squats-100-reasons-why-you-do-them/
Ja to nie robię przysiadów.
Kolega z siłowni mi mówił, że szkodzą na kolana i kręgosłup...
A on wie co mówi, bo ma prawie 40 w łapie i ciśnie setkę na ławce!
Aaaa, no i kiedyś brał kreatynę :lol:

chill

Gavroche

Cytat: chill w 2013-11-12, 15:50:37
Haha :D Ale już prawie się nabrałem
Zwykle takie są odpowiedzi :D
Pół biedy jak ktoś robi suwnicę, prostowanie i uginanie podudzi na nogi i wyprosty z opadu na dół pleców...
Są świry, co tylko górę robią, albo tylko ławkę i uginanie przedramion :wink:

chill

No Ci od dwóch ostatnich tylko to już masakra jest , potwory jakieś z kanałów . Gdzie tam im do estetyki :D

gavro co ty myślisz o tych trzymadłach :D ? http://articles.elitefts.com/training-articles/5-ways-to-increase-your-raw-squat-with-the-elitefts%E2%84%A2-yoke-bar/

Gavroche

Cytat: chill w 2013-11-12, 17:19:57
No Ci od dwóch ostatnich tylko to już masakra jest , potwory jakieś z kanałów . Gdzie tam im do estetyki :D

gavro co ty myślisz o tych trzymadłach :D ? http://articles.elitefts.com/training-articles/5-ways-to-increase-your-raw-squat-with-the-elitefts%E2%84%A2-yoke-bar/
W Temple Gym raz robiłem siady na takich, więc niewiele:
Zmieniają środek ciężkości przez inną pozycję ramion.
Można więcej wrzucić na sztangę, poprawiają bezpieczeństwo i komfort przez inne rozłożenie ciężaru na barkach.
Generalnie SSB lub takie jarzma pozwalają utrzymać bardziej wyprostowaną pozycję przy większym ciężarze.