Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Jimmy Caruso, legendarny fotograf kulturystów, dzięki niemu mamy nowoczesne oświetlenie detali sylwetki w celu ich uwypuklenia.
http://www.ironmanmagazine.com/blog/john/caruso-photographic-perfection/
Był też trenerem o niemałym doświadczeniu i dietetykiem, zanim słowo dieta stało się modne...
Jednym z jego podopiecznych był Pierre Brunet, który po czterech latach treningów zwyciężył Mr. Montreal :D
http://www.tias.com/11804/PictPage/3923597751.html
Zaczynał w czasach, kiedy bracia Weider dopiero startowali, trenował też bokserów, projektował maszyny do ćwiczeń i grał na saksie. :D

MariuszM

Chyba jednak czytają Kwaśniewskiego .Od tłuszczu się nie tyje!! ;)  :lol:
http://ajpcell.physiology.org/content/303/5/C475

Radzio

Istnieje niebezpieczeństwo, że będzie "...wiedzieliśmy o tym od dawna". ;)
Z tą historią już tak bywało, bywa, ale być  ... . :D :lol: Pitolę sobie optymistycznie tylko. :D

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-05-14, 20:45:24
Istnieje niebezpieczeństwo, że będzie "...wiedzieliśmy o tym od dawna". ;)
Z tą historią już tak bywało, bywa, ale być  ... . :D :lol: Pitolę sobie optymistycznie tylko. :D
:lol:
Spoco.

Zyon

Widze gluten na levelu2, widac doradza im dr.cooles. Aglutynoza im nie straszna  :lol:
Work Buy Consume Die

Radzio

Cytat: Zyon w 2014-05-20, 11:02:09
Widze gluten na levelu2, widac doradza im dr.cooles. Aglutynoza im nie straszna  :lol:

Oczywiście, według wegetarian wszystko co żywe jest piękne i warte bezgranicznej wszak miłości. :D
Można jednak to dobrze wykorzystać. 8) To proste. :D

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-05-20, 11:06:02
Cytat: Zyon w 2014-05-20, 11:02:09

Oczywiście, według wegetarian wszystko co żywe jest piękne i warte bezgranicznej wszak miłości. :D
Można jednak to dobrze wykorzystać. 8) To proste. :D
Ta.
Z takim podejściem, to Ty świata nie zbawisz... :lol:

Radzio

:shock:A kto Ci wrył, że to niby mam być ja- ja?!?. :lol: :lol: :P
Proces rozpoczął się przecież pięćdziesiąt lat temu. 8)
Teraz możesz się wygodnie rozwalić i ... i ..., a "pacz" do woli. :D :lol:

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-05-20, 11:15:37

Ta.
To tak samo, jak z tymi małpami, choćbyś nie wiem ile paczał, nie chcą ewoluować i już! :lol:

Zyon

Wg paru antyglutenowcow zamiedzowych ci weganie powinni padac jak muchy od tego wszech-glutenu w jedzeniu. Chyba, ze naleza do tego 1% co admin mowi  :lol: :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-05-20, 11:21:41
Wg paru antyglutenowcow zamiedzowych ci weganie powinni padac jak muchy od tego wszech-glutenu w jedzeniu. Chyba, ze naleza do tego 1% co admin mowi  :lol: :lol: :lol:
Raz na dwa tygodnie robię trening z weganinem (od 17 lat podobno) i Adasia, Coolera, Samarytanina i innych Koffinów, łącznie z JW wciąga nosem pod każdym względem :lol:
Jest na wysokobiałkowej wysokowęglowodanówce, opartej wyłącznie na naturalnych produktach.
Dobrze mu ona ustawiła geny, bo bardzo młodo wygląda, nie choruje, jest bardzo aktywny, muskularny, szczupły, a skupieniem treningowym i chęcią uczenia się, zawstydza większość ludzi...
Nie ma to jak zabetonować się na DDP czy innej 4S :lol:

Radzio

Cytat: Gavroche w 2014-05-20, 11:20:37
Cytat: Radzio w 2014-05-20, 11:15:37

Ta.
To tak samo, jak z tymi małpami, choćbyś nie wiem ile paczał, nie chcą ewoluować i już! :lol:

Małpy, tak. Zgoda! :lol: :lol:

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-05-20, 11:30:20
Cytat: Zyon w 2014-05-20, 11:21:41
Raz na dwa tygodnie robię trening z weganinem (od 17 lat podobno) i Adasia, Coolera, Samarytanina i innych Koffinów, łącznie z JW wciąga nosem pod każdym względem :lol:
Jest na wysokobiałkowej wysokowęglowodanówce, opartej wyłącznie na naturalnych produktach.
Dobrze mu ona ustawiła geny, bo bardzo młodo wygląda, nie choruje, jest bardzo aktywny, muskularny, szczupły, a skupieniem treningowym i chęcią uczenia się, zawstydza większość ludzi...
Nie ma to jak zabetonować się na DDP czy innej 4S :lol:
Wanda Wegener w swojej ksiazce pisze o ludziach, ktorzy lubia chorowac, bo wtedy skupiaja na sobie uwage bliskich a ich zycie ma sens polegajacy na wynajdywaniu schorzen i diet. Jakby sie nie zapasli i cos tam by im nie dolegalo, to by znaczylo, ze sa zdrowi, nie trzeba nic rotowac, uciekac przed glutenami i innymi strasznymi i zaboczymi nietolerantami, ze......nie ma co robic i na co narzekac. Wiec ratuja sie przed pustka pijac zwazony mocz i wydziwiajac na wszelkie sposoby.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Miałem kiedyś sąsiada, który wiecznie albo chorował, albo dochodził do zdrowia.
Nie wiem jak mieścił jeszcze jedzenie, bo ziółek, supli, past, nalewek i miodów dziennie z 5 kg przyjmował :lol:
Wątły, bladozielony, o nieprzyjemnym zapachu, wiecznie smutny i załamany.
Był bardzo religijny i twierdził, że jak choruje, to czuje, jak go Bóg kocha :?
Do pewnego momentu miał rodzinę, potem się od niego odsunęli i został sam, zdziwaczał do reszty i słuch po nim zaginął... :(

renia

...pewnie Bóg wziął go żywcem do nieba.... :roll: 8)