Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Sport

Zaczęty przez adampio, 2008-10-23, 23:20:11

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

To nie jest sport "narodowy", teraz się tylko patrzy na elitarny tenis, ewentualnie golf, bo powstali z kolan jeszcze gry w bilard nie doceniają... ;)  :lol:
Orły polskie całe podium w Wiśle zaokupowali i jakiejś specjalnej euforii jak za "Adama" nie zauważyłem w mediach ...  :lol:
Kurski, żebyś nie zapomniał zakupić praw transmisji do snookera (pierwszy turniej w połowie sierpnia), bo "Prezes" "lubi" bardziej niż rodeo! ;)  :lol:

Jarek

Snooker zero propagandy :lol:

Blackend

Wrzucam do tego wątku, bo pan Zasada kojarzy mi się głównie ze sportami motorowymi.  8)

https://weekend.gazeta.pl/weekend/7,177333,27350611,sobieslaw-zasada-czesto-ludzie-mnie-pytaja-jak-pan-tu-przyjechal.html

"moja waga wzrosła i w 1989 roku miałem już kołnierzyk 44. Przeszedłem więc na dietę warzywną i wróciłem do rozmiaru 42, czyli takiego, jaki miałem jako 20-latek. Zrzuciłem 17 kilo i dobrze się z tym czuję. Ale wie pani, że ja mam ogromny apetyt! Jadłbym wszystko, wszystko mi smakuje, więc stale muszę się ograniczać. I to jest najgorsze."
oraz
"Poza tym codziennie przez godzinę się gimnastykuję. Systematycznie ćwiczę mięśnie grzbietu i mięśnie brzucha. Dużo chodzę, robię średnio cztery kilometry dziennie."
i jeszcze to
"Na śniadanie jem płatki owsiane z siemieniem lnianym"

Gość ma 92 lata, jest sprawny ruchowo, nie ma wymienianych stawów co w tym wieku jest już prawie normą.
No i przede wszystkim nadal ma bystrość umysłu i swobodę wypowiedzi.
Wrzucam filmik z jego wypowiedzią, więcej nie trzeba oglądać żeby wyrobić sobie zdanie.

https://youtu.be/qlLhr7KEEsA?t=148

Jakie wnioski?
Mi to wygląda na coś zbliżonego do diety wysokowęglowodanowej. Mówi że je wszystko, czyli dojada białka zwierzęcego. Może rybka, kurczak itp.
Ze słodyczami i cukrem na pewno nie przesadza, bo na zbliżeniach widać, że ma swoje zęby.
Do tego umiarkowany wysiłek i umiarkowana praca umysłowa (nadal chodzi do swojego biura) i można czerpać radość z życia.  8)

admin

:?
"W moim rodzinnym domu nigdy nie wyrzucało się chleba. Zawsze zjadało się go do ostatniej kromki i ja tak robię do dziś."
Nie zebym miał coś przeciw chlebowi, szczególnie z winem, no ale ponoć "życie bez chleba" jest... ;)

Jarek

Przedwojenne organizmy tak mają ...

admin

No właśnie, bez glutenu ani rusz!  :shock: ;)

Blackend

Na jego szczęście nie jest opty i je ten chleb bez smalcu. ;)

admin

Cytat: Blackend w 2022-07-25, 20:19:00
Na jego szczęście nie jest opty i je ten chleb bez smalcu. ;)

To po co spotkał się z Doktorem w Ciechocinku ze dwie dekady temu? ;)

Blackend

Nie wiem, ale zdrowy jest na ciele i umyśle. ;)
Wygląda lepiej jak 80% Optymalnych, których widziałem w Ciechocinku.
Widocznie dieta wysokowęglowodanowa mu służy i zapamiętał o nie mieszaniu paliw.  8)

renia

Cytat: Blackend w 2022-07-28, 18:26:02
Widocznie dieta wysokowęglowodanowa mu służy i zapamiętał o nie mieszaniu paliw.  8)

Co do Optymalnych, to trzeba wziąć taką poprawkę, że większość osób przechodzi na DO w wieku "dobrze dojrzałym" i z chorobami takimi, co do których medycyna konwencjonalna jest bezsilna. A dajmy na to taki wegetarianizm, czy weganizm - tam przechodzą głównie osoby młode z "miłości" do zwierząt. 8) I sami idą na "pastwisko"...  :D ;-)

admin

O właśnie!
Najgorsze pretensje są jak włosy łysym nie odrastają tak jak Doktorowi!  :shock: ;)

Blackend

Ciekawe czy weganie zabijają komary, albo muchy które spacerują po kotlecie sojowym? ;)
Ostatnio miałem okazję rozmawiać z przekonaną weganką i nawet chciałem o to spytać, ale uznałem że może to potraktować jako złośliwość, a ja aż tak z ciekawości nie umieram. ;)  :lol:

renia

Cytat: admin w 2022-07-28, 18:57:08
O właśnie!
Najgorsze pretensje są jak włosy łysym nie odrastają tak jak Doktorowi!  :shock: ;)

Wtedy jadą jak po "łysej kobyle"... :? 8) :lol:

Jarek

Ale to zwolennicy teorii DO - chcieliby się żywić tak ale coś przeszkadza....

Blackend

Cytat: renia w 2022-07-28, 19:42:08
Wtedy jadą jak po "łysej kobyle"... :? 8) :lol:

Na łysą pałę jest bardzo wygodnie i do wyglądu spokojnie można się przyzwyczaić, wiem po przerabiałem.  8)
Ale te zaczeski, czy "pióra" z tyłu głowy, to porażka.  :lol:
Moim zdaniem oczywiście. ;)

Blackend

Cytat: Jarek w 2022-07-28, 19:43:07

Byłeś i ja byłem i co tu dużo mówić. ;)
Najlepszy jest chleb ale ze smalcem. ;)

renia

Cytat: Jarek w 2022-07-28, 19:43:07

To "wina Doktora"... :? :lol:

Jarek

Cytat: renia w 2022-07-28, 18:52:36

Co do Optymalnych, to trzeba wziąć taką poprawkę, że większość osób przechodzi na DO w wieku "dobrze dojrzałym" i z chorobami takimi, co do których medycyna konwencjonalna jest bezsilna. A dajmy na to taki wegetarianizm, czy weganizm - tam przechodzą głównie osoby młode z "miłości" do zwierząt. 8) I sami idą na "pastwisko"...  :D ;-)
Dokladnie
Przestał tyć ale nie może schudnać
Jednych na więcej stać innych na mniejj Zycie

renia

Cytat: Jarek w 2022-07-28, 19:48:24
Cytat: renia w 2022-07-28, 18:52:36

Dokladnie
Przestał tyć ale nie może schudnać
Jednych na więcej stać innych na mniejj Zycie

A niektórym tylko się wydaje, że są na DO... :?