Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Sport

Zaczęty przez adampio, 2008-10-23, 23:20:11

Poprzedni wątek - Następny wątek

oldboy

Front rack podobno lubi przyćmić, mi się jeszcze nie zdarzyło.

admin

Łatwo się skrzywdzić.  :(

renia

Dlatego wolę sztang nie ruszać... 8) :lol:

admin

Jak komu pasuje.  8)

renia

Ale nie jestem ich przeciwniczką, niech ćwiczą ci, którzy lubią i myślą przy tym... :D

admin

Ale Doktor ponoć zakazał!  :shock:  :lol:
Doktor był od leczenia, a nie rasowania młodych byczków sterydowych.  8)
A ja się na szczęście nie znam, więc kulki mocy tylko polecam... ;)

renia

"Modyfikują" Dietę Doktora, bo czasy się zmieniły... :? :lol: I tylko na suplementach można zarobić... 8)

admin

Syndrom ketogeniczny teraz się dobrze sprzedaje - to takie Żywienie Optymalne, tylko zamiast zwykłej mąki dają "migdałową", aby lepiej syndrom trzymać.  8)

Gavroche

A jak byś ustawił diety względem optymalnej pracy organizmu?
Najpierw ŻO, potem mam problem z wysokowęglowodanową Doktora/low carb/ketogeniczną, gdzieś tam różne odmiany korytka i na końcu niskobiałkowe ubogich?

admin

A to zależy z jakim przeznaczeniem osobnika, bo nie każdy musi być mądry, nie każdy musi być silny itp., ale każdy powinien być zdrowy! ;)
Przemyślę i później coś napiszę.

admin

Przemyślałem i za dużo tego by wyszło!
Inaczej trzeba się żywić i trenować przy zrywach beztlenowych, a inaczej na długotrwałej pracy tlenowej - nie podejmę się tematu, bo jest za obszernie, ale na Forum jest sporo już na ten temat - można sobie samodzielnie poczytać też "Fizjologia wysiłku fizycznego", aby złapać solidne "podstawy". Spore doświadczenie w temacie ma ten MariuszM, ale koleś jest kompletnie zdziecinniały emocjonalnie, więc jako "interlokutor" - nieprzydatny.  8)

Do amatorskiego "wyczynu" - nie żałować dobrego białka zwierzęcego, dopilnować węglowodany, a tłuszczem regulować zapotrzebowanie energetyczne, lub odwrotnie, na dobrym białku zwierzęcym nie zjadać zbyt dużo tłuszczu, a węglowodanami regulować zapotrzebowanie energetyczne, albowiem podstawową zasadą podaną przez Doktora jest: "nie mieszać paliw".
Na chlebie i strączkowych też da się jeśli kto "kocha zwierzęta"... ;)

Gavroche

No i git, podziękował. :D
Pytałem, bo tak mi się po łbie kołacze, że kiedyś mówileś, że zdrowa wysokowęglowodanówka jest lepsza od LC, co wówczas było dla mnie zaskoczeniem...

admin

Generalizując - można przyjąć, że na wysokowęglowodanowej jedzie się wysiłkowo na trójglicerydach wyprodukowanych w wątrobie, a na wysokotłuszczowej na chylomikronach, ponieważ mięśnie w spoczynku i wysiłku korzystają z kwasów tłuszczowych - również z adpiocytów przy przedłużającym się wysiłku tlenowym, a "beztlenowo" przy wysiłku maksymalnym na obu dietach jest tak samo. Neutralizacja wolnych protonów w formie kwasów organicznych (fosforylacja substratowa), bo brak tlenu upośledza łańcuch oddechowy (fosforylacja oksydacyjna).

admin

Snooker na es1 UK-championship- do sześciu wygranych Perry prowadzi z Robertsonem 5:1-  :shock: :shock: :shock:

admin

6:2!  :shock:
Ciekawie się turniej zapowiada.  :D

admin

Jarek

Muszę ten meczyk na spokojnie obejrzyc Dopiero co z kamperowania wróciłem... :lol:

admin

Higgins odpadł z Fordem!  :shock:
Coś nie może się pozbierać, choć gra poprawnie.  :?

Jarek

Przy remisie 3:3 odpuściłem Po trasie byłem. Ford stabilniejszy jest  jakby - nie stracha się jak kiedyś... :lol: