Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Szkolna edukacja :)

Zaczęty przez elmo, 2007-09-19, 15:07:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

Teresa Stachurska

Siedmiolatków w szkole też niewiele uczą, mniej więcej tego co poprzednio sześciolatków w przedszkolnej zerówce. Mam sąsaiada, który od września do szkoły poszedł. Ta "reforma" jest równaj w dół. Taki syndrom :((( 

Blackend

Cytat: admin w 2009-11-18, 10:19:58
PS
ilość jajek w lodówce jest znana, na patelni też! :wink:  :lol:

Znowu kogel-mogel? ;)

Halina Ch.

W I kl. gimnazjum uczą, że w żywieniu człowieka najważniejsze jest białko  :D a już w piramidie muszą wykazywać, że najważniejsze są węglowodany... :shock: :shock: :shock:

Teresa Stachurska

Cytat: Halina Ch. w 2009-11-18, 17:09:24
W I kl. gimnazjum uczą, że w żywieniu człowieka najważniejsze jest białko  :D a już w piramidie muszą wykazywać, że najważniejsze są węglowodany... :shock: :shock: :shock:

W międzyczasie zapomnieli jak to miało być  :?  , nie nowina.

renia

Jak kiedyś szukałam w książkach produktów spożywczych, które mają najwięcej witamin i minerałów  - to okazywało się, że najzdrowsze są te, które są najbardziej "szkodliwe"  :?

admin

W tym roku szkolnym Organizator zapowiedział, że z braku funduszy nie odbędzie się Konkurs "Kwadratura koła". Szkoda... :(

renia

I tak dzieciaki płacą za udział w konkursie. Co prawda niewiele, ale płacą.

admin

Szkoda, bo KK zapowiadał w tym Konkursie podium w tym roku, a tu takie rozczarowanie  :(
Kangur(ek) - to nie to.  :?

renia

Ale najpierw będzie "Alfik", a "Kangurek" chyba na wiosnę?

renia

Nie rozumiem co KK ma wspólnego z tymi konkursami?

admin

"renia"
bo tobie "KK" kojarzy się chyba z symbolami smutnej wiary w klasach wykładowych...?, a mnie z konkretnymi dwiema, bliskimi mi osobami!

PS
"KK" - to dla mnie też "Książka Kucharska 700 przepisów", ale to już z kontekstu można wnioskować.  :wink:

renia

"admin" Przepraszam, źle zrozumiałam skrót KK  :lol: Nie wiem czemu skojarzyłam z Kościołem Katolickim i myślałam, że jakąś nagrodę funduje. Jeszcze raz przepraszam.

renia

Cytat: renia w 2009-11-23, 08:34:00
Nie rozumiem co KK ma wspólnego z tymi konkursami?
Już wiem, że bardzo dużo.  :wink:

admin

Żyć w zdrowiu i radości, nie umierać!  :D
A jeśli, to choćby i dziś, jeśli pora!  8)
Godnie, jak na Człowieka przystało...

renia

Piszę do szkoły pracę z "Komunikacji społecznej" na temat dowolnej wartosci. Ja wybrałam zdrowie - jako wartość, pracę mam prawie napisaną, ale jeszcze dopiszę o ŻO i stosunku medycyny do tego zagadnienia. Jestem ciekawa reakcji profesora.. :?

admin

Bo każdy dzień jest godny - godnego Człowieka!  :D

Malgosia

Cytat: admin w 2009-11-23, 09:06:42
Żyć w zdrowiu i radości, nie umierać!  :D
A jeśli, to choćby i dziś, jeśli pora!  8)
Godnie, jak na Człowieka przystało...

Moja Mamusia mawiała:
"Pracuj tak jak byś miał żyć 100 lat,
a postępuj tak jakbyś miał jutro umrzeć."