Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Szkolna edukacja :)

Zaczęty przez elmo, 2007-09-19, 15:07:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: admin w 2009-11-23, 09:27:53
Bo każdy dzień jest godny - godnego Człowieka!  :D
Godność jest najwyższą wartością Człowieka. :) :)

admin

Cytat: Malgosia w 2009-11-23, 09:29:24
Moja Mamusia mawiała:
"Pracuj tak jak byś miał żyć 100 lat,
a postępuj tak jakbyś miał jutro umrzeć."

"Malgosia"
Twoja Mama miała rację!
ŻYCIE jest piękne!  :D
Rozstać się z nim bez żalu - to przywilej Nielicznych!

Teresa Stachurska

Admin, rozstać się życiem... A z bliskimi?

renia

Cytat: admin w 2009-11-23, 08:31:07
Szkoda, bo KK zapowiadał w tym Konkursie podium w tym roku, a tu takie rozczarowanie  :(
Kangur(ek) - to nie to.  :?
A pisze w tę środę Alfika matematycznego, czy to nie jest w całej Polsce?

admin

Cytat: renia w 2009-11-23, 12:52:45
A pisze w tę środę Alfika matematycznego, czy to nie jest w całej Polsce?

Nie pisze!, bo Szkoła do której uczęszcza KK nie bierze udziału w tym Konkursie. A szkoda!  :(

renia

Rzeczywiście szkoda, bo każdy konkurs jest dobrym treningiem. Mój syn rozwiązuje w domu zadania z poprzednich lat z tego konkursu, no i są one nietrudne, ale czesto podchwytliwe. Np. jaki był dzień tygodnia 29 lutego 2006 roku?

renia

Ja znowu podzielę się radością, że mój najmłodszy synek przyszedł ze szkoły z dobrą nowiną, że zajął pierwsze miejsce z trzecich klas w jego szkole z konkursu matematycznego "Alfik". Od drugiego miejsca prowadził 10-cioma punktami. Co prawda w województwie był na sto którymś miejscu, ale i tak super.  :D

admin

renia

Dzięki.:D W rankingu ogólnopolskim był aż tysiąc dwieście któryś, ale najlepszy w szkole to też dużo.  :D Córa jeszcze nie zna wyników i nie wiem jak jej poszło, ale już mówiłam, żeby pomyśleli jaką chcą nagrodę. Domyślam się, że wycieczka mnie nie minie.... :? :lol:

Teresa Stachurska

Reniu, gratulacje synkowi. Napiszesz jakiej dzieci chciały nagrody?

renia

Domyślałam się   :roll: aquapark.. :?  :lol: Nie wiem czy córze poszło dobrze, ale też już dwa razy była najlepsza w szkole. To jest naprawdę szczęście, jak dzieci się dobrze uczą ..D

Teresa Stachurska

Blackend

Cytat: renia w 2010-01-07, 15:05:52
To jest naprawdę szczęście, jak dzieci się dobrze uczą ..D

To są moje ulubione informacje  8)
Gratulacje Renia dla dzieciaków  :D

renia

Dziękuję  :D Zdziwiła mnie bardzo radość syna. Nie myślałam, że tak zależy mu na dobrych wynikach, bo z lekcji domowych odrabia tylko te obowiązkowe, a tych dla chętnych nie rusza  :? ziółko...  :lol:  Córa to już całkiem inna bajka - ona ma anielską cierpliwość do nauki, ja takiej nie miałam.. :oops: :lol:

Opal

Cytat: renia w 2010-01-07, 15:38:42
...nie rusza  :? ziółko...  :lol:  Córa to już całkiem inna bajka..... :oops: :lol:

Może nie rusza ziółek i dlatego się dobrze uczy :) Masz dzieci naprawdę z bajki :) Gratulacje dla pociech i rodziców :)

renia

Dzięki - rodzice ziółka  :lol: dzieci jedzą żółtka i mieszanka wybuchowa.. gotowa.. :lol:

renia

No i do kompletu pies z kulawą nogą.. 8) ..który zna się na winie  :roll:  ..je wszystko co się nawinie  :lol: :lol:

Blackend

Przerabiamy ostatnio układy równań. Do domu było takie zadanie, że niestety poległem i nadal nie wiem jak to ugryźć  :?
Może ktoś pomoże? To jest druga klasa gimnazjum, więc rozwiązanie na pewno jest proste.

Oto treść zadania
"Zapisz dowolny układ równań, który spełnia para liczb x=2 i y=4 oraz para x=-1 i y=0."

Teresa Stachurska

A taki prosty układ:

x + y = 6
y - x = 2

nie będzie dobry?

Opal

A może raczej :)

x + y = 6
y - x = 1