Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Szkolna edukacja :)

Zaczęty przez elmo, 2007-09-19, 15:07:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: admin w 2013-08-18, 15:29:27
Nawet nie wiedziałem, że takie wygadanie dziecko mam!   :shock:  :D

Najpierw myslalam, ze to jest kobiecy glos. Ale u chlobcow w tym wieku, i to jeszcze zmieniony przez mikrofon, to tak myli. Naszego Oliwiera przez telefon biora za Patrycje. Ale lada rok po niedzieli to sie zmieni...

Pracowity chlopak. Nawet w wakacjach mysli o szlole... :D

administ

Cytat: renia w 2013-08-18, 16:44:36
Nawet w wakacjach mysli o szlole... :D

Już się zaś martwi, że szkoła w nauce mu będzie przeszkadzać!  :?  :wink:
Bo szkoła strasznie ogłupia niestety.  :(

renia

Niestety. Po co ta glupia bude wymyslili... :roll: chyba po to, zeby nikt nie probowal myslec samodzielnie. Maja gotowe szablony i wio...x5. Hodowla...

renia

Ja za to pisze jakbym w zyciu szkoly nie widziala, nawet z zewnatrz... :?

Blackend

No ale jak to tak bez budy? A koleżanki, koledzy, pierwsze miłości, papierosy i wiele, wiele innych atrakcji, to niby gdzie? ;)  :D

administ

Właśnie!
I te tanga przytulanga pierwsze...  :D

Blackend

...przy zgaszonym świetle  :D

administ

Powinni zrobić nową reformę i bardziej podzielić podstawówkę, gimnazjum i liceum, bo to 12 lat da się składniej rozmnożyć.
Na przykład nowy etat dla bezrobotnych nauczycieli - Dyrektor przedpodstawówki i.t.d.
I koniecznie więcej Religii, koniecznie, bo nie będzie czasu na naukę głupot!  :D

renia

Praktycznie wszystkie zmiany, które wprowadzają, okazują się porażką... :? Zamiast religii przydałoby się więcej godzin angielskiego. Bez dodatkowych, prywatnych lekcji nikt praktycznie płynnie po angielsku mówić się w szkole nie nauczy...

administ

Proboszcz z Wejherowa też czytuje to Forum, jakby co!  :wink:

renia

Tutaj jest ich kilku, jakby co... :lol:

Blackend

W przyszłym roku wybory do sejmu. Jak wygra Jarosław, to z powrotem podstawówka będzie od siedmiu lat, nie dlatego, że lepiej, a na złość Donaldowi - no i bardzo dobrze  :D

Zyon

Oczywiscie. Denerwuja mnie te proby dorownania innym panstwom, ktore dzieci juz traktuja niemal jak roboty produkcyjne.

Jak w tym kawale: Moj czteroletni syn nie potrafi zawiazac sobie sznurowek. To straszne. Dzieci w jego wieku skladają iPhony.
Work Buy Consume Die

administ

administ

Sześciolatek nie nadaje się do obowiązku szkolnego, niezależnie co na ten temat mówią "experci".  8)

renia

Sądzę, że zerówka od sześciu lat jest OK. Pod warunkiem, że więcej się tam bawią niż uczą...

Blackend

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/przeglad-prasy-pan-tadeusz-zniknie-z-listy-lektur,351238.html
To jak to tak, Inwokacji nie będą wkuwać? ;)
W sumie nie mam zdania czy ma to jakieś znaczenie (choć ja za Panem Tadeuszem nie przepadałem, poza XIII księgą ;) ), ponieważ z tego co mi córa opowiada o swoich rówieśnikach, czytelnictwo i tak leży  :?

renia

Lektury przede wszystkim powinny być ciekawe dla uczniów. Ale trochę klasyki z literatury polskiej też dobrze jest poznać... :roll:

Gavroche

Moja dziewczynka idzie jutro pierwszy raz do przedszkola.
To znaczy do państwowego, bo w klubiku spędziła już trochę czasu, w ramach treningu.
Biedna, bo ciężko zmiany znosi, konserwatywna jest :lol: