Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Geny i kwanty czyli.....

Zaczęty przez Zyon, 2013-04-10, 08:45:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Gavroche

Zawsze namącicie jak w bigosie. :lol:

administ

Ale przez to to Forum fajne jest. ;)

Gavroche

Anulka177

Gdyby tu jeszcze Edyta była, to dopiero by się działo.... :wink:

Gavroche

Edyta tu jest cały czas. 8) ;)

administ

renia

:lol: sklonowana... :roll: na obydwie płcie, albo i więcej... :lol:

Wacław

Spuchnięta prostata nie nadaje się do żartów,czyli łagodny jej przerost.Wystarczy, że z tej przypadłości żarty  robi zachodnia medycyna akademicka, nie zadając sobie prostego pytania:
co jest przyczyną przerostu prostaty?
Proszę mi pokazać choć kawałek debaty w literaturze medycznej tej akademickiej , popularnej,
nawet Jerzy Zięba mąci w tej sprawie...
Ta indolencja, ignorancja w sprawie prostaty ma taką samą przyczynę we wszystkich innych okolicznościach; nie widzi się środowiska w jakim żyją istoty żywe.
Wracając do prostaty, przyczyny przerostu, która jest kawałkiem tkanki mięśniowej, rosnąć może tylko przy nadmiarze białka w diecie, szczególnie tego zdegenerowanego, poddanego obróbce cieplnej, a tylko takie białko jest sprzedawane na Zachodzie w sklepach mięsnych.

Biochemia nie ma szans na wyjaśnienie tej patologii związanej z prostatą...
Biochemia jest jest tylko szczególnym przypadkiem biologii kwantowej, podobnie jak fizyka mechanistyczna, ta Newtona,  jest szczególnym przypadkiem fizyki kwanntowej.

Gavroche

administ

Biochemia mitochondriów i ich współpraca z cytozolem doskonale jest opisana u pani prof. Bryły w "Regulacja metabolizmu komórki" - cała książka - genialna, ale ja się nie czuję na siłach, aby coś konkretnego i tak "z głowy" rozsądnie poradzić. Musiałbym najpierw zerknąć do podręcznika, to pewnie coś by się wydumało.  8)
Najlepszym fachowcem praktykiem w tej dziedzinie (bynajmniej dla mnie) jest ten fizjolog, co przygotował tego gościa, który pobił rekord świata w trzykrotnym triatlonie.  :shock:
To trzeba mieć umiejętności, żeby dostarczanie tlenu, odbiór "toksyn" wysiłkowych i mitochondria tak podrasować!   :D

Anulka177

Też jestem pełna podziwu!  :o

Zyon

Work Buy Consume Die

administ

Ale narrator beznadziejny! ;)
Do takich rzeczy to tylko Krystyna Czubówna!  :D

vvv

Cytat: admin w 2019-01-12, 20:11:16
Krystyna Czubówna!  :D
Cytat polska dziennikarka, prezenterka programów informacyjnych oraz lektorka filmów przyrodniczych i audycji radiowych. Z wykształcenia prawnik.

A tego to nie wiedziałem, że prawnik.

:shock:

administ

Też nie wiedziałem, ale teraz to się "nadzwyczajna kasta" nazywa... ;)

vvv

Cytat: Zyon w 2019-01-12, 19:34:26
Swietne!! (jak to u Balda) https://www.youtube.com/watch?v=Qnl4qgMSuwU

Rewelacyjnie lepsze od telewizyjnej narracyjnej gadki szmatki.
Fajne, bo kogo by to miało przestraszyć to i tak nic z tego nie zrozumie.
8)

Blackend

Dzięki za linka, z ciekawością obejrzałem.  8)