Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Spotkanie Optymalnych w Ostrzycach - maj 2014

Zaczęty przez renia, 2014-02-14, 14:20:49

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Cytat: renia w 2014-04-18, 09:55:05
Koniecznie!, nie wiem czy kaloryfery włączą... :roll: i szlafmyca nie zaszkodzi... :lol: 8)

Dobra, ale zamiast szlafmycy wezmę perukę!  :wink: :mrgreen:

renia

Będzie "optymalnie"... :lol: Jakieś blond włosy do pasa... :roll: :mrgreen:

administ

No nie wiem...  :roll:
Bo później będą gadać, że sobowtóra przysłałem!  :?  :wink:

renia

...albo panowie by Ci nie dawali spokoju... :lol: :mrgreen:

administ

Radzio

renia

Na pytanie się nie odpowiada pytaniem...

administ

administ

A to Stowarzyszenie nie jest od tego, aby generować jednostki umowne.  8)

renia

W celach statutowych chyba takiej wzmianki nie ma... :roll:

administ

Ja akurat przekazać poleciłem księgowej 1% naszego podatku dochodowego na Stowarzyszenie i nie żałuję tej decyzji, a Radziowi widocznie żal, czy jak?  :roll:

Gavroche

Czepiacie się chłopaka... :?
Okaże się, że o co innego kaman :D

administ

A gdzie tam się czepiamy!  :shock:
Przecież nie ma obowiązku przekazywania 1%.  8)
Chociaż może Radzio wpłaci na OSO, jak ma dochód?  :roll:

renia

Cytat: admin w 2014-04-18, 18:21:53
Ja akurat przekazać poleciłem księgowej 1% naszego podatku dochodowego na Stowarzyszenie i nie żałuję tej decyzji, a Radziowi widocznie żal, czy jak?  :roll:

Ja też przekazuję 1%, bo teraz prowadzimy w sumie 2 działalności na książce i odprowadzamy podatek VAT. To nie ma problemu. Dawniej jak byłam na ryczałcie, to nie mogłam tego 1% przekazać.

administ

No właśnie na tym to polega, aby każdy sympatyk powiedział w Skarbówie, że "1% na OSO" - bo to nic nie kosztuje, a pomóc może.  8)

renia

Teraz sprawdzałam, to nawet będąc na ryczałcie, można odprowadzać ten 1%. Nie wiem czy kilka lata temu tez tak było? Księgowa mówiła mi wtedy, że nie mogę...

http://www.jedenprocent.domnadziei.pl/jak-przekazac-1-podatku

anakin

A gdzie można zapoznać się z dotychczasowymi inicjatywami i przedsięwzięciami OSO? Lubię wiedzieć w co inwestuję. ;)

To, że jest to Ogólnopolskie Stowarzyszenie Optymalnych i mogę z nim sympatyzować - to jedno, a to czy działalność i obrana strategia stowarzyszenia jest przemyślana i logiczna, to drugie.

administ