Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Spotkanie Optymalnych w Ostrzycach - maj 2014

Zaczęty przez renia, 2014-02-14, 14:20:49

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Mnie wczoraj prawie dwie godziny zajęło to wstawianie zdjęć. Raz mi wychodziły za wielkie zdjęcia, raz za małe, raz zniknęły po wstawieniu. Musialam je najpierw wsawiać na pulpit, potem zmniejszać, potem wstawiac na fotosik.pl potem kopiować i wstawiać na stronę....Nie jestem w tej dziedzinie mocna... 8)

zofijeczka

Reniu trzeba mi je było wysłac to bym je zmniejszyła.
Moduł galerii sam powinien zdjęcia ustawiać we właściwym rozmiarze.
Patrz moja strona.
- powinny się miniaturki automatycznie robić.
A większe mam na myśli po kliknięciu. A tak by sobie na buzie popatrzeć :) z babskiej ciekawości
'

administ

Ale ręcznie sterowane wychodzi lepiej niż z automatu! ;)
Zresztą te malutkie są spoko, bo zaś nadwagę będą Doktorowi zarzucać - znaczy, że jego dieta niektórych tuczy, powoduje cukrzycę oraz inne powikłania naczyniowo-sercowe... ;)

renia

Cytat: zofijeczka w 2015-06-10, 23:07:27
Reniu trzeba mi je było wysłac to bym je zmniejszyła.
Moduł galerii sam powinien zdjęcia ustawiać we właściwym rozmiarze.
Patrz moja strona.
- powinny się miniaturki automatycznie robić.
A większe mam na myśli po kliknięciu. A tak by sobie na buzie popatrzeć :) z babskiej ciekawości
'

Zosiu ja nie jestem tak biegła w sprawach komputerowych jak Ty. Ale chcę robić to sama i przez to się powoli uczyć...
Jeszcze 5 lat i będę jako tako sobie z tym radziła... 8) :wink:

administ

Wystarczy w wuja wpisać frazę "program do zmniejszenia zdjęć" ...  :D

renia

Jak będę miała więcej czasu to się tym zajmę... :D Porządnym prowadzeniem strony http://optymalni.hol.es/  też.
Tam połowa zakładek nie działa w ogóle... :? 8)

zofijeczka

ja joomli nie znam - ale wydaje mi się że wordpress jest znacznie prostszy do obsługi - jakoś tak mi to wygląda że jest bardziej intuicyjny  :)

Reniu w takim razie ćwicz! będę kibicować

administ

administ

Oczywista oczywistość, jak Dieta Optymalna.  8)

zofijeczka

:D no właśnie - niestety za darmo. I duzo skórek/ wyglądow stron tez za darmo choc sa tez platne do wyboru.
Toto moje jest na wordpressie np.
Reniu a ty masz jakis serwer bezplatny czy wykupiony?

renia

Cytat: admin w 2015-06-11, 10:50:20
Oczywista oczywistość, jak Dieta Optymalna.  8)

Teraz to już za bardzo przesadziłeś  :evil: :lol:

renia

Cytat: zofijeczka w 2015-06-11, 12:34:52
:D no właśnie - niestety za darmo. I duzo skórek/ wyglądow stron tez za darmo choc sa tez platne do wyboru.
Toto moje jest na wordpressie np.
Reniu a ty masz jakis serwer bezplatny czy wykupiony?

Wykupiłam za stoileś - nie pamiętam dokładnie. Pisali mi, że miejsca już mi na serwerze brakuje... :?

renia

A czor znajet... 8) Ale parę dni temu odbierałam od kuriera zamówione przez internet dwa stoły, a tutaj cena o 200 zł wyższa niż było telefonicznie uzgadniane. :shock: A oni podali cenę netto, a prze odbiorze trzeba było oczywiście płacić brutto z VAT-em. Na pewno celowo ludzi wprowadzają w błąd, aby zachęcić do zakupu, a potem to już płacić trzeba. I płakać - jak ktoś lubi... 8) :lol: :wink:

grenis

Renia, ja bym nie odebral.
Sprzedawca zamiast zysku zostalby obciazony kosztami wysylki, a ode mnie otrzymalby reklame gratis :D

administ

Przecież to oczywiste, że firma odlicza VAT, więc po co dawać w ofercie cenę z podatkiem, którego się nie płaci? :roll: ;)

renia

Cytat: grenis w 2015-06-11, 16:53:23
Renia, ja bym nie odebral.
Sprzedawca zamiast zysku zostalby obciazony kosztami wysylki, a ode mnie otrzymalby reklame gratis :D

W sumie masz rację, ale myśmy te stoły dość pilnie potrzebowali... :lol: