Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Niezależna Telewizja - Jerzy Zięba a Żywienie Optymalne

Zaczęty przez Malgosia, 2014-08-08, 18:56:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Najważniejsze promocyjne słowo to "znachor"... ;)

Blackend

Nie odpuszczą, bo gra toczy się o duże, bardzo duże pieniądze.  8)

admin

Jeśli "to nie są leki", to działania są bezprawne.
A jeśli są bezprawne, to...  :?

madre

Ponieważ za kropeczkami mogą się niedopowiedziane złe rzeczy niezasadnie kryć, to dowiem za siebie bardziej jednoznacznie, że mi pan Zięba niczym nie wadzi, dopóki nic nie mówi nic ani nie sugeruje, że dieta optymalna wymaga suplementowania  (o ile pamiętam to  Doktor, dopuszczał tylko dla osób starszych dodatek koenzymu Q10). Mój powyższy post jest raczej odniesieniem do postawy jego klientów. A to dlatego, że jest oparty na treści rozmowy Doktora z panem Chylińskim (str. 47 - 52 ) "Dieta Optymalna" rozdział: "szarlatani i kuglarze". Ta wymieniona tam przykładowa lista "cudacznych" metod i specyfików jest częściowo zawarta w gamie oferowanych przez firmę Visanto. Gdyby DO wymagałaby suplementów, to nie miałaby prawa do nazwy optymalna.

admin

To może jednak dopiszę, że jeśli działanie jest bezprawne, to doskonała sytuacja dla Visanto.  :D
Można sporo zyskać na tym.  8)
Ale ponieważ państwo jest prawie sprawiedliwe, to kto to wie, jak to się zakończy.   :?

admin

https://www.youtube.com/watch?v=pDnbJeKQNgs - o! Pozamykać warzywniaki, bo okazuje się, że tam są ponoć leki!  :lol:
Mam nadzieję, że to się pomyślnie zakończy dla Visanto.

Zyon

Work Buy Consume Die

renia

Według definicji leku, możemy każdy suplement diety, a nawet poszczególne produkty spożywcze, zakwalifikować jako lek... :roll:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Lek

admin

W sumie wyjdzie z tego "aresztowania" świetna, darmowa reklama.  8)

Jarek

Cytat: admin w 2019-05-02, 18:51:35
https://www.youtube.com/watch?v=pDnbJeKQNgs - o! Pozamykać warzywniaki, bo okazuje się, że tam są ponoć leki!  :lol:
Mam nadzieję, że to się pomyślnie zakończy dla Visanto.

Warzywniaki nie, bo to prawe i sprawiedliwe, ale handel lekami powinni zakazać.

admin

Ale jak zamkną sklepy z chemią spożywczą (czyli apteki) to jak te biedne ludzie będą sobie uzupełniać wszystkie reklamowane w TV i prasie kobiecej specyfiki?  :shock:
Przecież każdy "wie", że bez statyn zdrowy człowiek nigdy nie utrzyma zalecanych norm poziomu cholesterolu we krwi! ;) 
Po to właśnie są te "normy".  :lol:

Jarek

Nie nie. Jakbym miał kilka aptek, wtedy nie zamykać. :wink:

Zofia

Nie nie. Jakbym miał kilka aptek, wtedy nie zamykać. :wink:
Cytat
Lepiej nie miej i na liitość nie liicz.
:D

vvv

Leki są po to by "jedzenie nie miało znaczenia",
łatwiej kupić tabletki niż zastanawiać się co jeść,
a już nie daj Boże ograniczać.

A że nie pomaga, to widać takie geny lub tak było pisane.
:? :wink:

admin

Cytat: Blackend w 2019-03-04, 13:11:27
Cytat: vvv w 2019-03-03, 22:53:18
Słownie nikogo to umiejscowienie nie zastanowiło?
:shock: :shock: :shock:

Najpierw pojawiło się coś na podniebieniu, wylądowałem na laryngologi.  8)
Potem był tomograf, który wykazał że węzły chłonne czyste. To wszystkich uspokoiło.
Potem była antybiotykoterapia, ale guz się się rozrastał i naciekał m.in. na język i dziąsło.
Po antybiotykach było badanie histopatologiczne, które wskazało na chłoniaka. Następnie badanie PET, które potwierdziło zmiany metaboliczne.
W końcu ponowna weryfikacja wyników histopatologicznych w innym laboratorium aby wykluczyć pomyłkę, a potem już poleciało z górki. ;)
Klasyka, wszystko zgodnie ze sztuką i do nikogo nie mam pretensji.  8)

https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/swiat/środek-na-chwasty-spowodował-raka-małżeństwo-otrzyma-gigantyczne-odszkodowanie/ar-AABluv5?ocid=spartanntp - coś o chłoniaku i firmie Mosnsanto. :? :(

Blackend

Czytałem, ale to może być od wszystkiego, tym bardziej że zjadam tak śmieszne ilości "5xWIO" w stosunku do osób które znam, że tamci powinni być już dawno na tamtym świecie. ;)  8)
A może za mało zjadam?  :?  8)