Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

A ja 8 żółtek, dwa płaty podgardla, 5 pomidorków koktajlowych i pudełko śmietany 30%.
Coś nie mogę się najeść od paru dni, ale też zasuwam z treningami dwa razy dziennie.

Mam takie obserwacje, że jak za mało jem, to wszystko robi się ciężkie, ja robię się ociężały i leniwy, brak pełnej k... na treningu, mięśnie zaczynają ćmić z za słabej regeneracji, życie pozatreningowe też cierpi, bo energii brak.
Trzeba dużo jeść, żeby dużo trenować - sentencja taka. :lol:

matuVet

Cytat: admin w 2016-05-06, 10:09:42
A to klęska "nauki", że wydobrzał...  :? ;)

Jak organizm chce żyć to medycyna jest bezsilna  :)

Diogenes z Synopy

:lol:

Dziś tania jatka z rana. Czyli kawałek czornego salcesonu, pętko przepysznego krupnioku, kawałek mortadeli chyba od kapitana, wątrobianki  kawałeczek, i swój pieczony boczek.  Nie spróbowałem serdelek, pasztetowej wiejskiej i ozorów w galarecie   :( :(  ;-)  Słonina extra wędzona o euforycznej woni czeka na jajka ze szczypiorkiem.   8)   :D   . Wydałem 29 zł . Cała lodówa dóbr  ;-)   .  Ledwom dotaszczył do niej  ;-)  ( taka Dasna by się przydała  ;-) )

Gavroche

Cytat: matuVet w 2016-05-06, 11:29:01

Medycyna tak, ale głupota opiekunów sobie może z tym poradzić. :?

administ

Cytat: matuVet w 2016-05-06, 11:29:01

Fakt.  :D

Gavroche

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-05-06, 11:36:32
Dziś tania jatka z rana. Czyli kawałek czornego salcesonu, pętko przepysznego krupnioku, kawałek mortadeli chyba od kapitana, wątrobianki  kawałeczek, i swój pieczony boczek.  Nie spróbowałem serdelek, pasztetowej wiejskiej i ozorów w galarecie   :( :(  ;-)  Słonina extra wędzona o euforycznej woni czeka na jajka ze szczypiorkiem.   8) 
Też mało nie możesz. :P

Jarek

Dziś tania jatka z rana. Czyli kawałek czornego salcesonu, pętko przepysznego krupnioku, kawałek mortadeli chyba od kapitana, wątrobianki  kawałeczek, i swój pieczony boczek.  Nie spróbowałem serdelek, pasztetowej wiejskiej i ozorów w galarecie   :( :(  ;-)  Słonina extra wędzona o euforycznej woni czeka na jajka ze szczypiorkiem.   8)   :D   . Wydałem 29 zł . Cała lodówa dóbr  ;-)   .  Ledwom dotaszczył do niej  ;-)  ( taka Dasna by się przydała  ;-) )

Jarek

renia

..................................
Wydałem 29 zł . Cała lodówa dóbr  ;-)   .  Ledwom dotaszczył do niej  ;-)  ( taka Dasna by się przydała  ;-) )

:evil: ale z Ciebie "gentelmen"... :? 8)

administ

Za mało wydał? :roll: ;)

renia

Dasnę, do pomocy w noszeniu by chciał... :shock:

administ

No masz!  :shock:
Każdy by przecież chciał... ;)

renia

Ale to powinno być odwrotnie... :shock:
Kobietę w dźwiganiu się wyręcza...  :roll:
Albo nosi ją na rękach... 8) :lol:

Ale to ja mam Was uczyć dobrych manier? :shock:

administ

Gender teraz Reniu obowiązuje... ;)
Gentelwomen są teraz w cenie.  :lol:
A dawniej było: przynieś, wynieś, pozamiataj...  8)

renia

Nie ogarniam tego... :? :roll: 8)

administ

Nie Ty jedna! ;)

renia

:lol: pocieszenie... :D

vvv

Cytat: admin w 2016-05-06, 14:30:55
Za mało wydał? :roll: ;)

B:1160 W:2000 T:3171 40859kcal
44zł/miesiąc

średnio dziennie:

B:39 T:106 W:67 1:2,7:1,7 (1380kcal)

węglowodany tylko złożone i bardzo natłuszczone,
białko zwierzęce (wątroba) 33% jedzonego białka

Tak tanio, że aż absurdalnie tanio.
(koncentratu pomidorowego i jaj
w tym nie ma bo za drogie.)

8)

vvv

Dla porównania jak by to wyglądało o samym chlebie i wodzie:

Chleb Pszenny krojony - Lidl 500g cena 1,6zł

B:42 T:7 W:271 (1285kcal)

:shock:

Anulka177

Cytat: matuVet w 2016-05-05, 22:43:36
Czas na odstresowanie się a nic nie odstresowuje lepiej jak śniadanie... Własnie przejrzałem "psią" grupę niby opty-psów i admin tej grupy prof.doc.dr.hab biochemii niby udowadnia na siłę że białko jaja jest lepsze niż żółtko... i jeszcze się powołuje na Harpera i Stryera.. ech dopóki mamy takich naukoFFcóF to się nic nie zmieni...
Ty się chcesz odstresować?  To co ja mam powiedzieć,  jak całą batalię z nią nadaremnie stoczyłam,  a ona dalej,  że białko białka jaj jest wzorcem białka i jak by nie była to prawda to kulturysci by nie wyrzucali żółtek jedząc same białka :D