Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Widzę, ale nie chce mi się gadać, czyli pisać...  :wink:

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-09-10, 11:11:29
Cytat: Zyon w 2014-09-10, 11:09:59
Cytat: renia w 2014-09-10, 10:24:45
Cytat: nu w 2014-09-10, 10:09:43
Dzisiaj odejście od schematu żółtko z żółtkiem ;)

Rano kawka ze śmietaną, a potem wędzona makrela.
Za dwie godzinki wciągnę gruszkę ;)

U nas w domu leży piękna, żółta gruszka z naszego ogródka. Leży na talerzyku na stole w kuchni już kilka dni i nikt nie chce jej zjeść. Ja już kilka lat gruszek nie jadłam i jakoś mnie na nie nie ciągnie...węgierki trochę podskubuję... :D
Widze, ze macie niezlego stracha z tymi weglowodanami  :lol: :lol:
Tylko przed owocami, cukier i mąka są spoko :mrgreen:
:lol: :lol:
Work Buy Consume Die

administ

A rodzynki można jeść?  :roll: :wink:
Bo kiedyś miałem kota, co całą paczkę potrafił wtrząchnąć na raz, a wiadomo, co Dr pisał o kocie i surowym!  :shock:  :mrgreen:

Gavroche

Cytat: admin w 2014-09-10, 11:19:33
A rodzynki można jeść?  :roll: :wink:
Bo kiedyś miałem kota, co całą paczkę potrafił wtrząchnąć na raz, a wiadomo, co Dr pisał o kocie i surowym!  :shock:  :mrgreen:
Drapieżniki w sumie dobrze trawią cukry proste, ale całą paczkę?
To tygrys był? :lol:

Zyon

Jak drapieznik to tylko ocet jablkowy. Tygrysy bengalskie regularnie pladruja wioski w poszukiwaniu tego tygrysiego przysmaku.
Work Buy Consume Die

Jazzman

5 żółtek, 100ml śmietanki, 20ml soku z malin... wymiesznae, podgrzene... czego brakuje by wyszedł budyń, a nie koktajl malinowy? mąki ziemniaczanej?

Gavroche

Cytat: Jazzman w 2014-09-10, 11:46:10
5 żółtek, 100ml śmietanki, 20ml soku z malin... wymiesznae, podgrzene... czego brakuje by wyszedł budyń, a nie koktajl malinowy? mąki ziemniaczanej?
To sposób dla amatorów-niecierpliwców :D
Prawdziwy budyń jest bez zagęszczaczy, ale mi bardzo rzadko (dosłownie :lol:) wychodzi.
Mariusz umi :D

renia

Trzeba być cierpliwym i długo mieszać. Też tak miałam... 8)

Jazzman

Do dna mi przywierało coś, to się wkurzyłem i wypiłem  :lol:

renia

Trzeba z ognia garnek zdjąć, ciamajdy. :mrgreen:

MariuszM

Cytat: Jazzman w 2014-09-10, 11:46:10
5 żółtek, 100ml śmietanki, 20ml soku z malin... wymiesznae, podgrzene... czego brakuje by wyszedł budyń, a nie koktajl malinowy? mąki ziemniaczanej?
Cytat: Jazzman w 2014-09-10, 12:59:40
Do dna mi przywiera³o co, to siê wkurzy³em i wypi³em  :lol:

wiecej zoltkow lub mniejszy ogien lub szybciej mieszac lub na starcie podgrzac  sama smietanke do wyzszej temp. Ewentualnie wszystko razem. Na dobry budyn schodzi 10-15min :)

administ

Panią do jajek, a nie kombinować... :wink: :mrgreen:

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2014-09-10, 16:06:57
Cytat: Jazzman w 2014-09-10, 11:46:10
5 żółtek, 100ml śmietanki, 20ml soku z malin... wymiesznae, podgrzene... czego brakuje by wyszedł budyń, a nie koktajl malinowy? mąki ziemniaczanej?
Cytat: Jazzman w 2014-09-10, 12:59:40
Do dna mi przywiera³o co, to siê wkurzy³em i wypi³em  :lol:

wiecej zoltkow lub mniejszy ogien lub szybciej mieszac lub na starcie podgrzac  sama smietanke do wyzszej temp. Ewentualnie wszystko razem. Na dobry budyn schodzi 10-15min :)
Dlatego wolę to samo na syrowo :lol:
Choć szybciej przelata przez człowieka :D

MariuszM

Cytat: admin w 2014-09-10, 16:15:07
Panią do jajek, a nie kombinować... :wink: :mrgreen:
Nie powiem nie ;) przydalaby sie ;) :lol:

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2014-09-10, 16:44:53
Cytat: admin w 2014-09-10, 16:15:07
Panią do jajek, a nie kombinować... :wink: :mrgreen:
Nie powiem nie ;) przydalaby sie ;) :lol:
:lol:

grenis

Omlet z kremem sliwkowym

Placek:
- maslo
- 6 zoltek
- wiorki kokosowe.

Krem:
- sliwki suszone zblednowane z odrobina wody.

8)


renia

Nie mogę rozszyfrować składników...  :?  Jedynie czego tam jestem pewna, to jajek... :roll:
Coś trochę jakby ketchup i majonez... :roll:

renia

Jeszcze jakaś "kaszka" z pod spodu wychodzi... :roll:

renia

...spod spodu... :oops: