Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Bobby

@Gavroche
Jak jesz tak mało białka to windujesz węgle?

Gavroche

Tak, siłą rzeczy czymś trzeba kiszki zapchać. :D
Zupy, warzywa z tłuszczem, owoce ze śmietanką czy frytki.
Admin kiedyś mówił, że lepiej jeść koncentrat aminokwasów egzogennych i dojadać razowcem, niż deaminować nadmiar aminokwasów.
Ale nie trzeba mnie naśladować, samo tak wyszło na offie, teraz po wznowieniu treningów bardziej żreć się chce. ;)

Diogenes z Synopy

o 12:00 na śniadanie zjadłem 5 żółtek na kartoflu na słonince. Na obiad  4 żółtka na młodych maślaczkach z masłem. Ze 100 gr sera ż. Oraz 1 malinówkę.   250 śm. do kawy (2).  50 gr czoko.  Galaretkę owocowa na kolację i borówek parę sztuk.

renia

To jesteś lepszy, ja dzisiaj 8 żółtek zjadłam. Na obiad było leczo i nie miałam na nie ochoty. Żółtka lepszejsze... 8)

Bobby

4 żółtka, 42 g masła i mały ziemniak - zdrowy wegetariański obiad.

Diogenes z Synopy

także wege obiad . 12 żółtek na borowikach ceglastoporowych z cebulką. Smalec, masło, nać. 2 pomidory malinowe.  Na 2 os.

rańsze - po 2 parówki bez chemii z musztardą i do kawy z 270 śmietanki. 50 gr czoko.

Na kolację w planie frytki na łoju z młodych opasów. Do syta. Czyli po 1,5 dużego. Keczup ze szkła.

renia

A ja jestem krótko po biesiadzie urodzinowej... Było na słodko, na mięsno, na jajecznie i na warzywno grzecznie... 8)

administ

To teraz niektórych czeka zgaga... ;)

Maniek

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-08-20, 16:37:15
także wege obiad . 12 żółtek na borowikach ceglastoporowych z cebulką. Smalec, masło, nać. 2 pomidory malinowe.  Na 2 os.

rańsze - po 2 parówki bez chemii z musztardą i do kawy z 270 śmietanki. 50 gr czoko.

Na kolację w planie frytki na łoju z młodych opasów. Do syta. Czyli po 1,5 dużego. Keczup ze szkła.

:shock: :D

renia

Cytat: admin w 2016-08-20, 19:00:51
To teraz niektórych czeka zgaga... ;)

Możliwe... :roll: Ale mnie nic nie pali... :lol:

administ

:lol:
Pewnie ranigast zapobiegawczo ześrutowałaś... ;)

Blackend

:lol:
To podstawowy suplement na biesiadach rodzinnych. ;)

renia

:lol: Kiedyś i u mnie tak było... 8)

Diogenes z Synopy

wygłodniał przez noc i zjadłem 1,5 talerza zupy grzybowej (na kościach woł) z żółtkami i z parówką. Wiadomo: masło, śmietana, łój i koper. Do smaku.

Na obiad mam przygotowaną już karkówkę na smalcu uduszoną w sosie z młodych ciemnych podgrzybków. Z kartoflem będzie podana. I po pomidorze przejrzałym malinowym (oryginalnym, nie z bidronki).

Kryanna

Robił ktoś kiedyś majonez z masła?
Coś mi się o uszy obiło i odbiło mi dzisiaj - zrobiłam z pół kostki masła i 3 żółtek, dosmaczyłam łyżeczką musztardy i wg mnie jest ok. Muszę obliczyć ile tego tam BTW ale to prościzna, a może jeszcze jedno żółtko dołożę? Się zobaczy  :shock:

Gavroche

Ciekawe.
A jak robisz?
Bo ja kiedyś czytałem o majonezie ze śmietanki/śmietany, ale nie potrafię odszukać... :?

renia

Rzeczywiście, warte wypróbowania....  :D Chyba bym więcej musztardy dodała... :roll:

administ

Ależ to straszna bomba cholesterolowa na postrach wegetarian i wszystkich, co wiedzą jak się zdrowo... ;)

renia

To bombowo... :D

administ

No nie wiem, bo teraz pitolą, że węglowodany są trujące!  :shock: 
Amator kwaśnych jabłek zawsze musi zgonić na coś lub kogoś winę i nigdy na siebie.  8)