Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

a u mnie na deser (na kolację?) lody się kręcą. Jedne żółtkowe i jedne czokoladowe. Owocowych nie lubimy.

Robiłem test smakowy masła ze Sretto (z Łukowa po 2,79zł za 200 gr). Pół łyżeczki Łaciatego, pół łyżeczki Mlekowity i pół tego. Wypadł pozytywnie. Niewielkie różnice w smaku.

renia

Same się kręcą czy Zosia je robi... :roll:

Diogenes z Synopy

to była taka przenośnia  ;-)  . Oczywiście.

Takie smaczne, że zjadłbym jeszcze kubeczek 200.   :D  Na 600 ml  33 % pasteryzowanej śmietanki od okupanta, dała 12 żółtek.
Smaki: z pokruszoną czekoladą, kakaowe i jasne.

Omleta na słodko więc nie będzie. Z 7 koźlarzami czerwonymi zrobię z 10-12 zółtek z cebulką, na maśle.

renia

A u nas lody w tym roku nie cieszyły się zbytnim powodzeniem. Chyba lato za zimne... :roll:

administ

A może tylko cena za wysoka? :roll:
Bo tu, co przechodzień, to liże... ;)

renia

Ja piszę o domowych lodach optymalnych.
Ale właśnie na mieście "liżących" widać mniej niż w inne lata... :roll:
W sklepie już lodów nie prowadzimy. Żadnych mrożonek zresztą. Słabo to schodzi, więcej prądu zjada i miejsca zajmuje niż zarobku z tego...

administ

Bo zamiast na lody dla dzieci, pety i wódę dla siebie, to ponoć na ubrania, auta i coś tam jeszcze wydają... ;)

renia

I znowu źle? Zbadałeś chociaż temat dogłębnie... :roll: :lol:

administ

Nie, ale tak podają PiS-owskie media w Polsce... ;)

renia

Ciekawe co piszą w The New York Times ten temat... :roll: 8)

Diogenes z Synopy

akurat to - niemieckie media podawały  :lol:

administ

Najlepiej słuchać jedynie słusznej stacji, a nie będzie się miało wątpliwości, problemów i rozterek duchowych... ;)

Blackend

Nawet wyrażać aplauz gwizdem można, ;)

administ

:lol:
Otóż to... ;)

renia

Cytat: admin w 2016-08-10, 18:11:15
Najlepiej słuchać jedynie słusznej stacji, a nie będzie się miało wątpliwości, problemów i rozterek duchowych... ;)

Ty ciągle podajesz wiadomości z tej samej strony... :? 8) czyli jesteś stronniczy... :mrgreen:

administ

A bo ja nie lubię zmian, nawet tych "dobrych"... ;)

Diogenes z Synopy

status quo.  :roll:
To można by mianować kogoś dożywotnio. Ale nie można wtedy być zwolennikiem demokracji  :roll:  ;-)

renia

Cytat: admin w 2016-08-10, 19:53:36
A bo ja nie lubię zmian, nawet tych "dobrych"... ;)

Jesteś konserwatystą, dążącym do utrzymania status quo,
a powinno siem iść z postempem... 8)

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-08-10, 19:57:31
status quo.  :roll:
To można by mianować kogoś dożywotnio. Ale nie można wtedy być zwolennikiem demokracji  :roll:  ;-)

Podobnie napisałam nie "ściągając" od Ciebie... 8) :lol:

Diogenes z Synopy

trzeba trochę węgli uzupełnić, bo żółtek i sera dziś dostatek był. Borówki z cukrem i pomidorki z solą. Pani doktor z IŻiŻ  mówiła, aby jeść kolorowo  :roll:  ;-)
Kompocik też mam pyszny.   Nic więcej na kolację nie zmieszczę.
Obawiałem się, że grzyby jakoś negatywnie wpłyną na mój przewód pokarmowy, a tu nic. Chyba  :roll: przelecą cichcem ;-)