Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

zgadza się, to czołowe miejsce, u mnie zajmuje. Mogę tłuszcz przedawkować, węgli nigdy. Może i źle, bo nie mogę utyć. Ale świętość to świętość  ;-)

Cytat: renia w 2015-08-14, 12:53:41
Za dużo jesz... :lol: 8)

ale to tylko cyferki, od śmietan chudnę akurat. Wtedy chyba wciągam za mało białka ?  ale kieruje się apetytem. I kropka.

renia

Diogenes z Synopy

omlet bez białek ,5  szt ,  masło .   W ramach należnych dziennych węglowodanów, które to przeważnie są dzielona na 3 porcje ( wieczorna większa)  -  produkty, które są na cenzurowanym, żeby nie powiedzieć zakazane . Cukier,  jeżyny i borówki, smak  i do tego kontrowersyjna  maślanka o zawartości tłuszczu 36 % . :)

Pomysł na obiad to - kalafior ( z pół roku nie jadłem) z masłem. Mam bułkę tartą, nie sklarowałem masła i nie będę jej używał. Posypie tartym serem zapewne. Jajko z podgardlem wędzonym pokreśli  letni smak kalafiora. Może dwie pyrki do tego.  Mizerii nie będzie, nie mam ogórków.

renia

U nas dzisiaj też będzie kalafior z bułką tartą. Do tego ziemniaki puree z masełkiem i kotlety schabowe. Jedna porcja obiadu pojedzie do szpitala dla synowej...

Diogenes z Synopy

to ''zapachnie'' na sali szp.  kalafiorem ;-)  zrób jeszcze sos czosnkowy  ;-)

renia

Taki na zimno z majonezem, czy inny znasz? :roll: Masełko czosnkowe jest dobre... :D

administ

Cytat: renia w 2015-08-15, 09:22:12
U nas dzisiaj też będzie kalafior z bułką tartą. Do tego ziemniaki puree z masełkiem i kotlety schabowe.

Bardzo zdrowo, tylko po co te kotlety...  :shock: :( ;)

administ

do szpitala dla synowej...

Rusza palcami u nóg? :roll:

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2015-08-15, 11:27:13
Taki na zimno z majonezem, czy inny znasz? :roll: Masełko czosnkowe jest dobre... :D

na zimno, wystarczy bardzo gęsta ukwaszona  śmietana,  ale żeby bardziej przypominał ten sos  do kebaba , to zmieszać po połowie z majonezem.

renia

Cytat: admin w 2015-08-15, 11:53:49
U nas dzisiaj też będzie kalafior z bułką tartą. Do tego ziemniaki puree z masełkiem i kotlety schabowe.

Bardzo zdrowo, tylko po co te kotlety...  :shock: :( ;)

Dla smaku i wartości odżywczych. 8) Ja wolę "schabowe" z karkówki, ale większość u nas woli ze zwykłego kotleta...
A ja ostatnio całkiem mało mięsa jem (nie jem go codziennie) mam "fazę" żółtkową...
Obiadek już pojechał, a może i dotarł na miejsce... :D

renia

Cytat: admin w 2015-08-15, 11:54:24
do szpitala dla synowej...

Rusza palcami u nóg? :roll:

Rusza, rusza... :lol: pytałam się o to. Ona mówiła, że na pierwszym obchodzie wszystkich o to pytali i kazali poruszać palcami.
Ona już chodzi po oddziale (dzisiaj sobie kawę parzyła sama). Ponoć ma wyjść w poniedziałek, albo we wtorek. Operacja była ponoć "mało inwazyjna"...

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-08-15, 12:07:25
Cytat: renia w 2015-08-15, 11:27:13

na zimno, wystarczy bardzo gęsta ukwaszona  śmietana,  ale żeby bardziej przypominał ten sos  do kebaba , to zmieszać po połowie z majonezem.

Też taki robimy do "grilla", nieraz jeszcze z dodatkiem świeżego utartego ogórka (tzatziki)

Blackend

Cytat: renia w 2015-08-15, 13:15:12
Rusza, rusza... :lol:

Operacja się udała i teraz to jest najważniejsze.  :D

administ

Trzeba szykować kopertę, bo jakże tak za udaną operację nie dać w kieszeń! ;)  :lol:

Diogenes z Synopy

Znam osobę co zamian za kopertę 1000 zł dostała gratisa. WZW B .  Może, gdyby nie dała dostała by C ?  ;-)   Czyli nie jest tak źle, jakby mogło być.

administ

Wśród komuszków obowiązują kopertki, bo płace "mizerne", a jak tam na kogo padnie, to trudno przewidzieć... ;)

renia

Nie moja to sprawa... :roll:

administ

Wiadomo... ;)  :lol:

Diogenes z Synopy

Cytat: vvv w 2015-08-12, 17:57:26
Wyszła przy okazji zasada ograniczonego zaufania do skanerów.
Drżącymi z przejęcia rękami sięgnąłem po pożółkła księgę starszego wydania i okazało się, że skaner pogubił dwójki.

http://s30.postimg.org/wy4fy7d29/dzien_4.jpg
(http://s30.postimg.org/wy4fy7d29/dzien_4.jpg)
8)

strona  chyba 61,  Doktor pisał, że te porcje są przeznaczone dla dużych i otyłych rozpoczynających ŻO