Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

zofijeczka

Ja na obiad nie dam rady zjesc wiecej niz 60-80g usmazonej wątróbki z ziemniakami100g i jaskimś dodanym np ogórkiemkiszonym. Moja połowa zjada ok 10-20g więcej wątrobki inaczej  krzyczy ze się przejadł

renia

A Twoja "Połowa" jest Optymalna? :roll: *

*odpowiedź nieobowiązkowa...  8) :wink:

vvv

Cytat: zofijeczka w 2015-08-29, 21:54:45
Ja na obiad nie dam rady zjeść więcej niż 60-80g usmazonej wątróbki z ziemniakami100g i jaskimś dodanym np ogórkiemkiszonym.
Licytacja, kto da 55? Może uda się zejść do 30g, albo chociaż 38g.
:wink:

Gavroche

Na śniadanko dzisiaj tatarek z siekanej wołowiny, z żółtkami, ogórkiem kiszonym, cebulką, pieprzem i solą. :D
Niestety, troczki od kaleson, bo całość nie miała pół kilo. ;)

Blackend

U nas jajecznica z pomidorem, ale za to z talerzyka. ;)

zofijeczka

U nas omlet z papryką - wcmiseczkach - bezpieczniej bo tłuszcz się nie wyleje

adampio

U mnie bylo bez sniadania bo bylo wczesne plywanie, natomiast brunch okolo 11-tej byl .......niedzielny :lol:

administ

Ale sobie dogadzacie... ;)

Gavroche

Właśnie, ja jeszcze nigdy tego brunchu nie jadłem... :D

Diogenes z Synopy

Cytat: adampio w 2015-08-30, 15:55:54
U mnie bylo bez sniadania bo bylo wczesne plywanie, natomiast brunch okolo 11-tej byl .......niedzielny :lol:

na śniadanie miałem boczek rolowany z wkładką w środku z kiełbasy polskiej, obtoczonej paskami słoninki.

u mnie było późne pływanie, przedoobiedne, spotkałem przygotowujących się do triathlonu i popędziłem za nimi. Wyprzedzili mnie na na 30-50 m, na dystansie 950, małolaty w piankach ( ja bez i z bojką ciągnioną ), zakręcili i następne 950 ( połówka triathlonu)  beze mnie. Co się będę przemęczał, popłynąłem z powrotem relaksem.   ;-)

Diogenes z Synopy

Cytat: adampio w 2015-08-29, 21:28:49
Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-08-28, 12:58:09
nr  14  przepis z KK-700
z BDP  ( bardzo dobre produkty )
na ciepło i słodko. Racuszki, wyrośnięte.
Na gorący łój syczący na placuszku  nałożyłem po kawałku masła, i posypałem pudrem. Prawdziwa wiocha. Babcia takich nie robiła. Niebo.
Do't make the village!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

zrobiłem powtórkę dla osób bezglutenowych, z mąki ryżowej w kompilacji ze skrobia kukurydzianą, reszta tak samo.  Zajadali się jak na wiosce ;-)  Tylko mleka zsiadłego brakło. Była śmietana ukwaszona 30.

adampio

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-08-30, 19:46:21
Cytat: adampio w 2015-08-30, 15:55:54

na śniadanie miałem boczek rolowany z wkładką w środku z kiełbasy polskiej, obtoczonej paskami słoninki.

u mnie było późne pływanie, przedoobiedne, spotkałem przygotowujących się do triathlonu i popędziłem za nimi. Wyprzedzili mnie na na 30-50 m, na dystansie 950, małolaty w piankach ( ja bez i z bojką ciągnioną ), zakręcili i następne 950 ( połówka triathlonu)  beze mnie. Co się będę przemęczał, popłynąłem z powrotem relaksem.   ;-)

Slusznie, relaksik jest nb.one.!

Zyon

Ok, 5 zoltek, papryka, ogor  kiszony, maslo i majonez kielecki. Marna porcja, ze 150 gram ogolem wyszlo. Chlop ze mnie jak troczek od kaleson, do pol kilo miesa daleko mi  :?
Work Buy Consume Die

Gavroche

No i ja majonez miałem kielecki. :D

Kupiłem 200g salcesonu włoskiego i ogórki kiszone, normalnie do salcesonu wziąłbym śmietankę, a z kiszonym mi się jakoś gryzie, to padło na majonez.
Pycha. :D

Zyon

Kielecki fajny, taki octowo-kwaskowaty, choc jego niewatpliwa wada jest jego bogatobialkowosc, co grozi przebialczeniem  :?
Work Buy Consume Die

Teresa Stachurska

Kto tę wysokobiałkowość w majonezie wynalazł? Powiecie? Poproszę :) 

Zyon

No jak to kto, pani Witoszek w swojej rewolucyjnej ksiazce o DDP, jest tam o bogatobialkowej smietanie i majonezie. Pisalem juz to pare razy :D

Mam nadzieje, ze Adas nie bedzie zaraz snul tutaj swoich sprostowac  fantazji, ze to z racji diagnostycznych racji tak jest, bo to traci homeopatia :D
Work Buy Consume Die

administ

Diler Witoszkowej!  :shock:  :lol:

vvv

Zyon

Cytat: admin w 2015-09-01, 12:29:29
Diler Witoszkowej!  :shock:  :lol:
Ozesz, nie pomyslalem  :? Sprytne to, przeroslo mnie  :lol: :lol:

@ oczywiscie Adam nie omieszkal sprostowac jak przewidzialem, choc nikogo nie obchodza jego paranoiczno-fanatyczne urojenia  :lol:
Lyzka majonezu w cysternie benzyny oznacza, ze to ciagle majonez, genialna homeopatia  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die