Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

4 żółtka (głodna byłam 8)) rozbełtane z masełkiem (ok. 20 g) na patelni - lekko ścięte. Do tego 2 plastry sera (ok. 30 g) i pół pomidora (polskiego). Mniam. :D

administ

Pięć truskawek, tylko nie wiem czy bilansować, czy nie? ;)
Problem w tym, że od dziesięcioleci prawie pięciu jadam na czuja i teraz nie wiem, czy jestem na Kwaśniewskim, czy nie jestem! :roll: ;)

renia

:lol: lepiej zacznij rotować, żeby jakoś się do diety ustosunkować... :lol:

administ

Ale truskawki jadam od tygodnia, objaw poranny występuje jak zwykle, różnic nie odnotowałem i teraz nie wiem, czy dalej jeść te truskawki? :roll: ;)

renia

Jak chcesz być na Witoszkowej to musisz zrobić przerwę, a po 7 dniach prowokację. 8)

administ

Ale ja lubię łagodzić objaw każdego dnia, jak się da! ;)

renia

Musi być umiar i pewien niedosyt... :lol:

vvv

Może warto przećwiczyć wódkę z olejem słonecznikowym,
będzie na stare lata jak znalazł zamiast cewnika.
Oczywiście o ile jądra pestek moreli wydają się niemoralne.
:wink:

renia

To ćwicz. Nie widzę problemu... :roll:

Zyon

Cytat: admin w 2016-06-07, 09:37:15
Ale truskawki jadam od tygodnia, objaw poranny występuje jak zwykle, różnic nie odnotowałem i teraz nie wiem, czy dalej jeść te truskawki? :roll: ;)
Matko boska, przeciez truskawki sa bogatobialkowe  :shock: Panie amin spojrzyj pan czy bialka oczu sie nie zazolcily i natychmiast pan zrotuj jedna garsc truskawek z druga garscia! Moze nie bedzie za pozno.....
Work Buy Consume Die

vvv

Cytat: Zyon w 2016-06-07, 10:01:08
zazolcily

Jak to czytać, może ze spacją.

Zazol silly.

Zyon

Adas, trzezba czytac jak jest napisane, to najprostsza droga do zrozumienia. Ale ty tak nie czytasz tak dlatego nie mozesz zrozumiec tego Kwasniewskiego :D

Az dziwne, ze taki fanatyk i pieszczoch slowny nie zna slynnego zdania https://www.youtube.com/watch?v=IVBB7W1H2VY
Work Buy Consume Die

Diogenes z Synopy

nie widzę nic ciekawego w tych truskawkach  :roll:  . No, kupiłem rano kilo. Ale nie wiem czy komuś nie oddam, kogo nie lubię  ;-)   :roll:

Zjem śmietanę z czymś innym. :roll:   Albo ino przystroję z lekka.

Gavroche

A ja zawsze pomidora, morelę czy inny owoc zostawiam na koniec posiłku, jak już dobrze się natłuszczę i naproteinuję, wtedy jeden mały czy dwa i dosyć, taka wodzina. ;)

vvv

Za gorąco na jedzenie, może coś tłustego wieczorem,
póki co rozrywka:
(jak można jeść tłusty ser z masłem,
to czemu nie warzywa z musztardą.)

- musztarda grillowa lidl BTW 5:6:4 (w 100g)
- pomidorek 2,50zł/kg
- ogórek 3,50zł/kg
- kaw azm lekiem
- egri bikavér 2013

Taka prowakacja wokacji.

Zyon

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-06-07, 11:00:28
nie widzę nic ciekawego w tych truskawkach  :roll:  . No, kupiłem rano kilo. Ale nie wiem czy komuś nie oddam, kogo nie lubię  ;-)   :roll:

Zjem śmietanę z czymś innym. :roll:   Albo ino przystroję z lekka.
Pamietaj, ze wg guru Adama z sasiedniego forum, truskawki miaja bialko o wyzszej wartosci biologicznej od kolagenu, wiec zastanow sie czy moze nie oddac rosolu a truskawek nie spalaszowac ze smakiem  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Dalej sadzi takie krzaki? :lol:
Rzadko tam zaglądam.
Białko z mocznika chyba też powstaje. ;)

Zyon

E, no nie pamietasz tych truskawek? :D
Cytat: admin w 2014-01-12, 19:40:56
http://www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?p=233711#233711 - Jarmołowicza zupełnie potrzepało?  :wink:  :lol: :lol: :lol:

Cyt.: "Galaretki kolagenowe jako białko są bardzo niskowartościowe. Białko z truskawek jest bardziej wartościowe.  JW"

Ale jaja!  :shock: :?
Work Buy Consume Die

administ

Cytat: Zyon w 2016-06-07, 11:41:54
Pamietaj, ze wg guru Adama z sasiedniego forum, truskawki miaja bialko o wyzszej wartosci biologicznej od kolagenu,

Świetnie, więcej takich gurów trzeba...  :lol:

administ

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-06-07, 11:00:28

A ciepnij na kompost i nigdy więcej nie kupuj, bo jak komu dasz, to jeszcze zaszkodzi!  :shock: ;)