Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

W rezultacie nastąpiła konsekwencja. ;)

renia

Człowiek zawsze ponosi konsekwencje swojego postępowania... :roll:
Dlatego lepiej źle nie czynić...  8) :lol:

Blackend

:shock:
Naczelnik ma się dobrze, a kradnie moje pieniądze na swoje urojone wizje. ;)  :lol:

renia

Dzisiaj na niego patrzałam, nie wygląda dobrze. Usta miał jakieś sine... :roll:

Blackend

Złotousty to On nigdy nie był. ;)  :lol:

renia

Nawet wtedy jak ukradł Księżyc...? :shock: :wink:

Blackend

Aż takim jego fanem nie jestem żeby to sprawdzać. ;)  :lol:

Jarek

Cytat: Blackend w 2016-07-02, 21:54:45
Naczelnik ma się dobrze, a kradnie moje pieniądze na swoje urojone wizje. ;)  :lol:
[/quote
Kradnie w imieniu prawa i sprawiedliwości . :lol:

administ

Ale to on ponoć, a nie Rzepliński, ani nawet Duda, stoi na straży koństytucji... ;)
Tak bynajmniej gadał, a PłełO pod przywództwem Schetyny zatonie, bo im tylko jedno w głowie...  :lol:

Diogenes z Synopy

Sprawiedliwość. Znaczy dla każdego coś innego.   Np  dla korporacji i oligarchy zwolnienie z podatków, a dla obywatela Polski -  500+  i  Mieszkanie +.

Na śniadanko - Żółtka na cebulce 4, 3/4 kartofla, skwarki, masło , gofer.  Pomidor z cebulką i solą.

Cytat: Blackend w 2016-07-02, 21:54:45
Sam go wybrałeś.  8) Godząc się na udział  w demokratycznych wolnych wyborach, akceptuje się zasady i legitymizuje wybrańców.  Należy szanować wybór większości.
Chyba wszyscy tu są za demokracją.  :roll:   
:lol:

administ

Demokracja dla każdego znaczy coś innego. Dla pierwszego sortu zamordyzm, dla drugiego poszanowanie prawa... ;)

Diogenes z Synopy

Cytat: admin w 2016-07-03, 10:01:12
poszanowanie prawa... ;)
Prawo.
dla każdego coś innego znaczy. Priorytety bywają różne.  :roll:

dla II sortu jest to głównie:

prawo bankowe
prawo budowlane
prawo medyczne
prawo upadłościowe
prawo podatkowe
prawo autorskie

dla I sortu:

prawo kanoniczne
prawo międzynarodowe
prawo człowieka
prawo dziecka
;-)

Blackend

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-07-03, 09:41:25
Sam go wybrałeś.  8) Godząc się na udział  w demokratycznych wolnych wyborach, akceptuje się zasady i legitymizuje wybrańców.  Należy szanować wybór większości.
Chyba wszyscy tu są za demokracją.  :roll:   

No bez jaj, nie głosowałem na żadne kartoflisko, a większość będzie jak zwykle mądra po szkodzie.  :lol:

Diogenes z Synopy

obojętnie na kogo głosowałeś. Jeżeli bierzesz udział w grze, to przestrzegasz zasad i reguł obowiązujących. Poker - przegrywasz, to nie wywracasz stolika i zabierasz z powrotem pieniążków. Ten, który wygrał by Ci powiedział - było nie grać!  8)  :lol: 

administ

Reguły i zasady, to na własnym podwórku, a za płotem się płaci i wymaga, więc da się żyć nawet na kartoflisku. ;) :lol:

Blackend

No jasne że się da, tylko na bieżąco wykonać parę korekt i dalej cieszyć się życiem.  :D

Jarek

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-07-03, 10:43:33
obojętnie na kogo głosowałeś. Jeżeli bierzesz udział w grze, to przestrzegasz zasad i reguł obowiązujących. Poker - przegrywasz, to nie wywracasz stolika i zabierasz z powrotem pieniążków. Ten, który wygrał by Ci powiedział - było nie grać!  8)  :lol: 
Chyba się zakręciłeś z tym pokerem ,a może się  rozkręcasz ? :lol:

Jarek

Cytat: Blackend w 2016-07-03, 11:10:48
No jasne że się da, tylko na bieżąco wykonać parę korekt i dalej cieszyć się życiem.  :D
nawet z niemcami da się żyć  :lol:

Gavroche

Zamkniętym w piwnicy też da się żyć. 8)

Blackend

Oczywiście i większość tego pragnie, bo wolność ich przeraża.  :D