Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Zaszczep się, nie będziesz musiała jeść tych ryb. ;)

vvv

Ale ryby to sól, a wiadomo, że O'ptymalnym soli brakuje.
:wink:

renia

 
Cytat: Gavroche w 2018-02-01, 18:31:36
Zaszczep się, nie będziesz musiała jeść tych ryb. ;)

:lol: Dobra myśl. 8) Ale nie skorzystam. Nawet nie wiem czy te ryby będę jadła... :roll:

renia

Cytat: vvv w 2018-02-01, 18:35:42
Ale ryby to sól, a wiadomo, że O'ptymalnym soli brakuje.
:wink:

Śledzie solone mają sporo soli, bo są ze słonego morza... 8)

RafałS

Ze słonych ryb to przede wszystkim Sola.  :wink:

Gavroche

Tak, a z tłustych ryba maślana. :lol:
Na deser może być pielęgnica miodowa. :P

RafałS

Ha! Deser ok, ale Miętus też.  :mrgreen:

renia

Cytat: RafałS w 2018-02-01, 18:51:42
Ze słonych ryb to przede wszystkim Sola.  :wink:

...w solance.... :lol:

Anulka177

A po obiedzie może walenie? Choć to nie ryby jednak   :roll:

Gavroche

Tylko tak ze 3 godziny po, żeby się nie ulało ciepłym. ;)

RafałS

Mnie to rybka.  :wink:

Blackend

A rybka lubi pływać. ;)

RafałS

Kurdę  :? ... Rypka miało być.  :wink:

Anulka177

Cytat: Blackend w 2018-02-01, 19:41:00
A rybka lubi pływać. ;)
Szczególnie ta, która piła..

RafałS

Rżnęła jak po 500+.

renia

Poznałam nowy sposób robienia żółtkownicy od Koleżanki na naszym spotkaniu Optymalnych
(pozdrawiam :D), która jest już 21 lat na ŻO.
Jak ja dawałam ok. 30g masła na 3-4 żółtka, to mi całego nie chciało wchłonąć.
A dowiedziałam się jak może wciągnąć szybko dużo więcej masła.
Ona daje ok. 80 g masła na patelnię, rozpuszcza (lekko aby się nie smażyło) i wlewa je do miseczki z żółtkami.
Rozmiesza to widelcem i wlewa z powrotem na patelnię. Szybko się ścina i tłuszcz nie zostaje osobno.
Po takim posiłku dłużej jest się sytym. Ja biorę teraz ok. 50g masła (wystarcza mi) i szczypiorek i oczywiście szczyptę soli...  8)

RafałS

Cytat: renia w 2018-02-01, 20:04:34
Poznałam nowy sposób robienia żółtkownicy od Koleżanki na naszym spotkaniu Optymalnych
(pozdrawiam :D), która jest już 21 lat na ŻO.
Jak ja dawałam ok. 30g masła na 3-4 żółtka, to mi całego nie chciało wchłonąć.
A dowiedziałam się jak może wciągnąć szybko dużo więcej masła.
Ona daje ok. 80 g masła na patelnię, rozpuszcza (lekko aby się nie smażyło) i wlewa je do miseczki z żółtkami.
Rozmiesza to widelcem i wlewa z powrotem na patelnię. Szybko się ścina i tłuszcz nie zostaje osobno.
Po takim posiłku dłużej jest się sytym. Ja biorę teraz ok. 50g masła (wystarcza mi) i szczypiorek i oczywiście szczyptę soli...  8)
Nie prościej zółtki w patelnię wlać?

renia

Mniej masła wchłonie.

RafałS


administ

Widać brak doświadczenia, ale podpowiadać jak ma dużo masła wchłonąć, bez cudowania to nie będę, bo nikogo to nie interesuje na szczęście.  8)