Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

adampio

Cytat: Radomiak w 2018-04-08, 20:05:53
A i na wątrobie. :D :wink:

Eeeee, watrobke dzis mialem na obiad, swinska z cebulka, hmmm.

renia

Ponoć wątróbka jest niezdrowa... :? 8) Kilogram jej po 4 zł jest i jeszcze nie chcą kupować...
To są czasy... :lol:

adampio

Piszesz juz jak admin :lol:

renia

Udziela się... 8) :lol:

adampio

Ja juz jestem w domu i dale za watrobke, zreszta zupelnie zdrowa, tylko 30 dkr (15 zl) za kg
ale jaka dobra!!! prawie tak sama jak ta za 4 zl. :lol:

adampio

dobrze, niech sie udziela. :lol:

renia

:lol: Tylko czasami trudno jest wyczuć co jest pisane na poważnie a co niepoważnie... :lol:

Ukko

Trzy duże jajka, ziemniak, masło/słonina, do tego połówka awokado, a ostatnio wychodzi średnio jedno na dzień - jako źródło witaminy C i jakaś tam porcja błonnika dla flory :)

Gavroche

Uuuu, panie, zjadłeś ziemniak i żyjesz? ;) :lol:

madre

Ukko

Cytat: Gavroche w 2018-04-16, 10:31:29
Uuuu, panie, zjadłeś ziemniak i żyjesz? ;) :lol:
Już od dawna nie żyje :D będąc martwym człowiek ( właściwie to karzeł ) nie przejmuję się takimi rzeczami :P
Na razie ziemniak jest do każdego w miarę zbilansowanego posiłku. Chociaż powoli zaczyna się to przesuwać (wungiel) na późniejszą porę dnia, a śniadanie z mniejszą ilością Ww. Pewnie wyjdzie na to, że śniadanie, to będzie B+T 8)

administ

Ziemniak czyli kartofel najlepiej ze śrutą zbożową i serwatką - daje świetną sylwetkę.  8)

administ

https://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/przepisy/co-przygotować-na-śniadanie/ar-AAvVELS?ocid=spartanntp#page=1 - świetne propozycje z wyjątkiem drugiej, bo tam za dużo choregosterolu, ale jak się nie doda tych niezdrowych jajec, to też jest ok.  8)
Zamiast jajca można dać ześrutowaną łyżkę siemienia lnianego zmieszaną z pięcioma kroplami dowolnego oleju, byle nie napędowego. ;)

renia

Cytat: admin w 2018-04-16, 12:17:09
Ziemniak czyli kartofel najlepiej ze śrutą zbożową i serwatką - daje świetną sylwetkę.  8)

Trzodzie chlewnej...  :D

renia

Cytat: admin w 2018-04-16, 12:50:41
https://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/przepisy/co-przygotować-na-śniadanie/ar-AAvVELS?ocid=spartanntp#page=1 - świetne propozycje z wyjątkiem drugiej, bo tam za dużo choregosterolu, ale jak się nie doda tych niezdrowych jajec, to też jest ok.  8)

Lepiej bierz przepisy z KK-700... 8) :lol:

administ

Nie mogę, bo tam kwach każe jeść po 4-5tys. kcal!  :shock:  8)

renia

Jak każe, to nie ma zmiłuj... 8) :lol:

Gavroche

Aaaa, to dlatego mi tak waga ładnie idzie? :lol:
A to pewno dla całej rodziny porcja?

administ

:lol:
A to zależy jak kto "zrozumi"... ;)

renia

:lol: ...i jak zdeterminowany, aby było "poprawnie"...  :lol: