Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zofia

Cytat: Gavroche w 2021-09-09, 10:24:23
Dzisiaj podsmażyłem pokruszony twaróg na maśle, aż do ciągliwości, wbiłem w to jaja i mieszałem dobrze.
Posypałem jakąś bułgarską, lekko słodką przyprawą, całość smakuje jak kluski leniwe, fajna sprawa. :D
[/quoteTeż tak zrobię. Dodam szczypiorku. :)

Gavroche

Smaczne, wartościowe i tanie, choć twaróg, to już chyba nie jest taki tani... :?
Zresztą wydaje mi się, że wszystko drożeje. 8)

Gavroche

Śniadanie z szuflady biurka:
-kabanoski 95g
-śmietanka 250ml
-batonik z suszonych jabłek i truskawek, 15g węgli. :D

Bardzo trudno stosować ŻO w harcerskich warunkach. ;-)

Gavroche

Po wysiłku trawienie jest zaburzone, ale potem może nie być czasu zjeść...
W takich razach niezawodna jest śmietanka, lekka i kaloryczna. :D
-250ml trzydziestki + powoli ssana krówka robią robotę.

Blackend

Prawda, śmietanka jest idealna, na głoda, po wysiłku, przed wysiłkiem i w trakcie wysiłku. ;)  8)

Gavroche

Boczek się piecze i jeszcze jakieś chudsze ochłapy, to za godzinkę pójdą na śniadanie z musztardką. :D

Gavroche

Kromki domowego pasztetu wieprzowo-drobiowego, pomazane majonezem i z plastrami dobrze posolonej cebuli. :D
Pycha.

admin

Blackend

I zapach jest. ;)

Gavroche

No jest, nie lubię zionąć, ale z nikim się na razie nie spotykam... :D

Blackend

Przynajmniej żona może być spokojna. ;)

Gavroche

No tak, zabezpieczenie antyflirtowe silne. :D

admin

Cytat: Blackend w 2021-10-15, 15:22:32
Przynajmniej żona może być spokojna. ;)

A jak luba z nieprawego łoża ma katar, to też?  :wink:

Zofia

Gavroche

:lol:
Że z glutem, to już niezdatna?

Blackend

admin

RafałS

A nie lepiej sprawdzić na miejscu czy wszystko w porządku, a nie snuć domysły? :lol: :wink:

Jarek

Dzisiaj na śniadanie "Włoskie sery" które wczoraj kupiłem na bazarku. Aż trzy gatunki udało mi sie wysmakować. Topiony z orzechami - rewelacja
A więc po małym kawałku z każdego - oliwka do przełamania smaku. Oczywiście z żółtkownica z pięciu na masełku, i 100 gr soku warzywnego, który10 gr węgla pali na setkę... Organizm podpowiada - sniadania 300 gramowe najlepiej przyswaja...
Złote proporcje ustalone przez "Doktora w oparciu o najlepsze produkty spożywcze dla człowieka... Po prostu genialne, po tylu latach śniadania tak cieszą, jak na początku DO. Nawet "ponad wszystko" przy tym wysiada... :lol:

admin

Trzeba się cieszyć póki można, bo ta Jachira zakaże chowu krów, świń, kur i wszystkiego odzwierzęcego do jedzenia.  8)
Tylko jedynie słuszna dieta 5*wio będzie jedynie słuszna... ;)