Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Syn z synową planowali mieć trójkę, teraz o drugim nawet nie napomkną... 8)
Chyba, że w prima aprilis... :lol:

renia

Cytat: admin w 2019-05-26, 08:27:58
Takie dziecko to straszna harówka, do tego stresuje, obniża poziom intelektualny i powoduje znacznie więcej niedogodności, dlatego lepiej nie mieć dzieci zbyt dużo.  8)

Ale radości też sporo daje... :D

admin

Trudno stałą troskę nazwać "radością" - no chyba, że ma się zawyżony poziom oksytocyny i morfiny mózgowej - to jak najbardziej, można nawet popaść w "euforię". Inaczej większość dzieci w pierwszym tygodniu byłaby "wymordowana" przez matki.  8)

admin

:shock:
Ups!
Miałem nie pisać o fizjologii i biochemii - przepraszam.  :?

renia

Cytat: admin w 2019-05-26, 08:39:44
Trudno stałą troskę nazwać "radością" - no chyba, że ma się zawyżony poziom oksytocyny i morfiny mózgowej - to jak najbardziej, można nawet popaść w "euforię". Inaczej większość dzieci w pierwszym tygodniu byłaby "wymordowana" przez matki.  8)

No nie mów, że Syn Was nie cieszy... :roll:

admin

Ale jak kogo interesuje to w wuju może sobie wpisać frazę: "zmiany poziomu oksytocyny i endorfin w trakcie kopulacji, porodu, połogu i laktacji" - dla przykładu.
I czytać tylko pdf-y, aby było w miarę obiektywnie!  8)

renia

I po co to czytać? 8) :lol:
A sorry, tych co to interesuje od strony biochemicznej, to jak najbardziej... 8)

admin

Aby wiedzieć, jak jądra części podkorowej mózgowia wpływają na procesy dumania dla przykładu i dlaczego Korwin ma rację, choć trzy feministki potrafią go zagadać i od chamów wyzwać. ;)  :lol:

Gavroche

Cytat: admin w 2019-05-26, 08:42:09
Ups!
Miałem nie pisać o fizjologii i biochemii - przepraszam.  :?
Bez jaj, to jakieś postanowienie? :P
Ostatnio zaglądam tu w kratkę, może mi coś umknęło...

A propos, jakaś książka, coś?
Czekam z nadzieją, bo dobrze się Ciebie czyta. 8)

admin

Z rad praktycznych? :roll:
Drażnienie sutków przed i podczas kopulacji wzmaga dużo bardziej wydzielanie oksytocyny, niż razem wzięte: drażnienie łechtaczki, punktu G, rozciągnięcie pochwy i stymulacji szyjki macicy.  8)
Rzut oksytocyny wywiera też wpływ na pompę sodowo-potasową.

renia

Ja więcej pytań nie mam, ani od strony teoretycznej, ani praktycznej. 8)

admin

Ale dopiszę, że stymulacyjne wydzielanie oksytocyny trwa około 1,5min, a efekt utrzymuje się przez około 10min

Blackend

Cytat: admin w 2019-05-26, 12:19:48
Ale dopiszę, że stymulacyjne wydzielanie oksytocyny trwa około 1,5min, a efekt utrzymuje się przez około 10min

Czyli trzeba się pospieszyć. ;)

vvv

Siłownia a ŻO a i tak wszystko sprowadza się do kop
ula cji.

Blackend

No jakoś te 500+ trzeba jednak zrobić. ;)

admin

Cytat: vvv w 2019-05-26, 21:38:42
Siłownia a ŻO a i tak wszystko sprowadza się do kop
ula cji.

Spoko, zapomniałem zamienić na stosowniejsze słowo, ale nie zapomniałem "strzyka" zastąpić "sutkiem".
Do tego dziś już nikt rozpłodnika w gospodarstwie intensywnym nie trzyma, a nie spotkałem badań jak nienaturalne krycie wpływa na poziom oksytocyny u krytych samic.  8)

kelin211

Czego tu sie mozna dowiedziec :D admin nie zawodzi :D z ta ksiazka popieram

Jarek

Bo to jest "polityczne forum" :wink: