Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

UPS! Sorry trochę mnie przegięło, dlatego napiszę "normalnie": dzięki mostkom substratowym możliwe jest wciąganie niedostępnych dla mitochondrim niejonowych protoów z cytozolu do mitochondrium dzięki czemu mogą one trafić na tlen dając wodę i energię.  8)

admin

Cytat: Gavroche w Dzisiaj o 09:47:06Ale ten tlen nie musi pochodzić z oddechu?

Niestety - musi!
Chociaż kto wie? Ostatnio jakieś cymbały "udowodniły", że mózg wciąga cholesterol z HDL, dlatego jednak są możliwe "maślane mózgi"...
A ponieważ to "naukowcy" Harward czy Oxford ogłosiły, to dla ketogeników stało się to "prawdą objawioną".
No ale mgr inż. Kwaśniewski Tomasz twierdzi, że te badania to lipa dokładnie taka sama jak "szkodliwość cholesterolu z jajek" - lansowana przez dekady przez poprzednie pokolenie "naukowców".

admin

Nie żebym zniechęcał, ale:
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/nie-%C5%BCyje-tomasz-lech-zmar%C5%82-nagle-mia%C5%82-48-lat/ar-AA1DEzos - zapomnieli podać ile wyszczepów przyjął, bo przecież nie padł od "zdrowej aktywności fizycznej" chyba?

admin

Cytat: admin w Dzisiaj o 09:48:46
Cytat: Gavroche w Dzisiaj o 09:47:06Ale ten tlen nie musi pochodzić z oddechu?

Niestety - musi!
Chociaż kto wie? Ostatnio jakieś cymbały "udowodniły", że mózg wciąga cholesterol z HDL, dlatego jednak są możliwe "maślane mózgi"...
A ponieważ to "naukowcy" Harward czy Oxford ogłosiły, to dla ketogeników stało się to "prawdą objawioną".
No ale mgr inż. Kwaśniewski Tomasz twierdzi, że te badania to lipa dokładnie taka sama jak "szkodliwość cholesterolu z jajek" - lansowana przez dekady przez poprzednie pokolenie "naukowców".

:lol:  :lol:  :lol:
https://sekrety-zdrowia.org/cholesterol-paliwem-mozgu/#:~:text=Cholesterol%20jest%20podstawowym%20paliwem%20dla%20m%C3%B3zgu.%20Ograniczenie%20naturalnych,%E2%80%93%20bez%20cholesterolu%20m%C3%B3zg%20nie%20mo%C5%BCe%20prawid%C5%82owo%20funkcjonowa%C4%87. - tu dopiero dowalili!  :lol:  :lol:  :lol:
Cyt.: "Cholesterol jest podstawowym paliwem dla mózgu." - dobre,a nawet bardzo dobre!

Gavroche

A cholesterol można przekształcić w energię?

Ja ostatnio czytałem, że "cholesterol jest potrzebny do syntezy testosteronu. Jedzmy więc oliwę z oliwek, awokado, orzechy i olej kokosowy." :P

admin

Jak naukowcy z hameryki napiszą, że z cholesterolu organizm uzyskuje energię, to będzie to "prawda objawiona". jak "HDL wnikający do mózgu".  8)
Ale mnie to kompletnie nie przeszkadza, bo swoje wiem...