Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Krzysiek456

Mój kolega się mi chwalił że wyciska 120 kg na 3 razy, ciekawe. Ja mam 180 cm a on mi do brody sięga. Ciekawe, ale może geny ma kozackie. Albo tłusto jada haha :D

Gavroche

Cytat: admin w 2025-05-23, 16:10:12Rozumiem, że chce się być "naj...", ale że aż tak? ;)
Moim zdaniem to wpływ tego co się ogląda. Tych wszystkich "naturali", którzy kształtują opinię jak powinno się wyglądać.

Gavroche

Cytat: Krzysiek456 w 2025-05-23, 18:18:46Mój kolega się mi chwalił że wyciska 120 kg na 3 razy, ciekawe. Ja mam 180 cm a on mi do brody sięga. Ciekawe, ale może geny ma kozackie. Albo tłusto jada haha :D
120 kg to nie jest jakoś dużo. A niski wzrost jest korzystny do podnoszenia ciężarów, bo są krótsze dźwignie. Siła niespecjalnie zależy od diety, co innego hipertrofia, to i owszem.

Krzysiek456

Nie doprecyzowałem, że chodzi o wyciskanie na klatkę na ławeczce poziomej. 120 kg to nie dużo? hmm ciekawe, mnie ten wynik zaimponował. A ile Ty wyciśniesz Gavroche maksymalnie na klate?

Zyon

Cytat: Gavroche w 2025-05-23, 18:45:39
Cytat: admin w 2025-05-23, 16:10:12Rozumiem, że chce się być "naj...", ale że aż tak? ;)
Moim zdaniem to wpływ tego co się ogląda. Tych wszystkich "naturali", którzy kształtują opinię jak powinno się wyglądać.
Dzisiaj jest modny styl na panienke, waska talia i wielki biust. Martwe czy siady ogolnie nie ma kolejki na silce, "bo poszerzaja w talii"
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Krzysiek456 w 2025-05-23, 20:31:57Nie doprecyzowałem, że chodzi o wyciskanie na klatkę na ławeczce poziomej. 120 kg to nie dużo? hmm ciekawe, mnie ten wynik zaimponował. A ile Ty wyciśniesz Gavroche maksymalnie na klate?
Kilka lat temu 205kg, a teraz? Może ze 175? Nie przepadam za tym ćwiczeniem i rzadko je robię, szczerze mówiąc nie mam nawet dobrej techniki. Moim ulubionym wyciskaniem jest OHP.

Gavroche

Cytat: Zyon w 2025-05-23, 20:57:28
Cytat: Gavroche w 2025-05-23, 18:45:39
Dzisiaj jest modny styl na panienke, waska talia i wielki biust. Martwe czy siady ogolnie nie ma kolejki na silce, "bo poszerzaja w talii"
Taka moda, dla mnie taka sylwetka jest nawet nieco zabawna, jak to może kojarzyć się z siłą czy męskością? Bardziej chodziło mi o to, że takie cymbały z YT czy sociali, nie mają świadomości o swoim wpływie na małolatów. Pokazują zarzeźbione sylwetki przez cały rok, no to taki dzieciak co ma zrobić, żeby się choćby zbliżyć do nich, ano kłuje udo. :shock: Lata temu ten sam mechanizm produkował nastoletnie anorektyczki, bo się naoglądały modelek-wieszaków na FasionTv...

Krzysiek456

wow 200 kg to bardzo dużo. Ja nawet 100 kg nie umiem i nie umiałem nigdy jak na silkę chodziłem :d

Gavroche

No i to świadczy o nieskuteczności powszechnie stosowanych "planów" na siłkach. :) Nie widzę powodu, dla którego przeciętny facet 80kg wagi nie miałby wyciskać na ławce 150-170kg po roku czy dwóch ukierunkowanego treningu. I tak się w zasadzie dzieje np. w sekcjach trójboju siłowego, gdzie wiedzą, co robią.

Gavroche

Krzysiek456

Hah co to za wyniki z księżyca? 160 kg po roku ćwiczeń? No pewnie, na środkach dopingujących wszystko się da :p Szkoda że się to potem źle kończy zazwyczaj :d

Gavroche

Cóż, widać, że trudno Ci w to uwierzyć, ale to pokazuje tylko poziom wiedzy na temat siłówki wśród ogółu społeczeństwa. A wystarczy zajrzeć na listy juniorów w TS. :) Siedzę w tym ponad 35 lat, jak coś piszę, to wiem o czym. :wink:
https://www.openpowerlifting.org/m/wpc-pol/2201

Krzysiek456

hmm ciekawe niezłe te wyniki. Dobra, ja się nie znam :p

Gavroche

Dzisiaj w domqu:

-rwanie jednorącz 3x10@24kg
-zarzuty oburącz 6x5@32kg
-wyciskanie bottom up jednorącz 6x5@32kg
-fronty z dwoma odważnikami 6x5@32kg
-rwanie jednorącz 2x80@24kg

Potem spacer z psem 45 minut i można zaczynać dzień. :)

admin

Fajna rozgrzewka!
A gdzie zasadniczy trening? ;)

Gavroche

:D
Krawiec szyje, jak mu materiału staje...
Ja z przeszłości pewnie bym jeszcze coś zrobił, ale współcześnie - olewam. :)

admin

8)
O właśnie - bardzo mądre postępowanie typu " dostosowanie wysiłku..."

Blackend

Takie sprytne wytłumaczenie lenistwa. ;)

Gavroche

Lenistwo jest wszechobecne w przyrodzie, to nam, ludziom, wmówili, że "no pain, no gain". :P

admin

:D
Fakt, polowanie, jedzenie, trawienie leżąc, zabawa, głód, polowanie ...
To u drapieżników, a u przeżuwaczy to nieustanne jedzenie i trawienie, leżenie na przeżuwanie, a z ruchu - ucieczka przed zjedzeniem i tyle wszystkiego.  8)