Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Anulka177

Lekturę zostawiam na wieczór, bo ciekawy artykuł  :) Obejrzałam ostatnio jakiś program, gdzie robiono doświadczenia na osobach ćwiczących i wyszło im, że kobiety spalają tkankę tłuszczową, kiedy zjedzą węglowodany przed ćwiczeniami, a mężczyźni po ćwiczeniach. Czy to może być prawda?

Gavroche

Pewno zależy od typu diety, podaży energii i samego treningu, ale raczej podniesiony poziom insuliny nie sprzyja opróżnianiu adipocytu. :D

Dasna

Dzisiaj tez fajny trening w AquaParku. :D

1.Rozgrzewka
2.Protiażka rwaniowa  5 x 1 30 kg
3.Wycisko-podrzut z klatki 2 x 45 kg
4.3 x 10 nadgarstki , gryfem 20 kg i 3 x 10 łapanie talerza 5 kg
5. Podciąganie się nachwytem wąskim , z gumą 3 x 10
6.Kółko i wstawanie 3 x 10
7.Rower 5 min. 

Dasna

Hm? Hm. Dzisiaj rozmawiałam z Viktorem o Ricie.

Dziewczynka stara się , przykłada do treningu, chce udowodnić swoją przydatność dla zespołu, ale....... :( Viktor i Vasilij powiedzieli jej, że sztangistką nie będzie.
Vasilij wręcz wczoraj powiedział, że nie potrzebuje tutaj wypadku , ani tym bardziej prokuratora.
Niestety ma niestabilne stawy, nie związane.  Trochę się wzmocnią , ale nie za wiele.

Rzeczywiście, Rita przy swojej naprawdę świetnej technice i bracie mocarzu (Pavlik), powinna być mocna jak diabli. Ale,  jak trzyma sztangę nad głową,  to ja też zamieram. Chwila , moment i łokcie wygną jej się w drugą stronę. :? Większy ciężar i zaczyna się robić niebezpiecznie.
Ma ćwiczenia wzmacniające, ale.... Hm. :roll:

renia

Namów ją na DO... 8)

Gavroche

Dasna

Cytat: renia w 2016-03-29, 17:36:01
Namów ją na DO... 8)
:roll:

To wygląda tak jakby miała "za długie ścięgna" , nierozwinięte więzadła.
Oczywiście, mięśnie wzmocni i będę stabilizować staw, ale......

Zalecenia Viktora to odstawienie słodyczy i chleba, ale...

Dasna

Cytat: Gavroche w 2016-03-29, 17:45:52
Dasna, chodzi o to?
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3%C5%82_Ehlersa-Danlosa
Chyba tak, tylko łagodnie.

Budowę nóg mam tez trochę inną. I chód taki jakby marynarski. Nadgarstki też nie wytrzymają, chociaż te można usztywnić. Ale łokcie to dramat.

Gavroche

No niestety, choć jest kilku trójboistów i widziałem co najmniej dwie Chinki-ciężarówki z taką nadruchomością, to wyczyn raczej powinna dziewczyna odpuścić.
Chociaż ćwiczenia z ciężarami są bardzo wskazane w takiej fizjologii układu ruchu. 8)
Za to w balecie, gimnastyce i tańcu jest to bardzo pożądane. :D

Dasna

Cytat: Gavroche w 2016-03-29, 17:57:11
No niestety, choć jest kilku trójboistów i widziałem co najmniej dwie Chinki-ciężarówki z taką nadruchomością, to wyczyn raczej powinna dziewczyna odpuścić.
Chociaż ćwiczenia z ciężarami są bardzo wskazane w takiej fizjologii układu ruchu. 8)
Za to w balecie, gimnastyce i tańcu jest to bardzo pożądane. :D
Tak i Viktor i Vasilij mówią, że niech przychodzi, niech ćwiczy. Tylko ja widzę jak oni się boja , że coś jej się stanie. Już przecież upuściła sobie sztangę na kręgosłup. Ja zdrętwiałam, ale zmilczałam , bo trenerzy zareagowali natychmiast.
Ona pokazuje , że nic się nie dzieje i jednak trochę się szarpie, ale fakt. Czasem to nerwówka.

Dasna

Gavroche, żeby to opisać obrazowo , to ręka wygląda jak trzcina wyginająca się na wietrze.

Gavroche

Nie wszyscy, niezależnie od płci, nadają się do sportów siłowych. :?

RafałS

Ja dziś drążek, hantle, podłoga. Czuję się napompowany.  :wink:

Gavroche

Cytat: RafałS w 2016-03-30, 17:33:47
Ja dziś drążek, hantle, podłoga.
Niskobudżetowa domowa siłownia dla prawdziwych mężczyzn. :D

RafałS

Z innej nie korzystam, jakoś nie po drodze, a do moich potrzeb się sprawdza.  :)

Dasna

Dzisiaj Viktor powiedział, że mało nie płakał z radości. :lol: :lol:

1.Rozgrzewka
2.Podrzut klasyczny , lekko 1x 1 47, 5 kg, a potem zarzut 1 x 1 50 kg i 1 x 1 52 kg. Rekord ! Technika idealna. :lol: :lol:
3.Ciąg podrzutowy 3 x 3 60 kg
4.Przysiad tylny 3 x 3 60 kg leciutko
5.Bench press  1 x 5 30 kg
6.Podciąganie wąskim podchwytem ( sama) 3 x 3
7.Brzusio 3 x 20
8.Rozciąganie.

Lekko, nie zmęczona. Luzik. 8)

Gavroche

Brawo!
Kolejna bariera, zwłaszcza psychiczna, przekroczona. :D

Dasna

Cytat: Gavroche w 2016-03-30, 19:30:25
Brawo!
Kolejna bariera, zwłaszcza psychiczna, przekroczona. :D
O to, to. :lol:
Dziękuje. :D

administ

Progress to podstawa... ;)

renia

Cytat: Dasna w 2016-03-30, 18:59:09
Dzisiaj Viktor powiedział, że mało nie płakał z radości. :lol: :lol:

1.Rozgrzewka
2.Podrzut klasyczny , lekko 1x 1 47, 5 kg, a potem zarzut 1 x 1 50 kg i 1 x 1 52 kg. Rekord ! Technika idealna. :lol: :lol:
................
Lekko, nie zmęczona. Luzik. 8)

Brawo TY... :D