Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dasna

Cytat: admin w 2017-02-28, 17:51:47
Z twarzą pół biedy, gorzej jakby wybrał inne miejsce do całowania!  :shock: ;)
Rany Julek  :shock:
:lol: :lol:
Już nie będę dochodzić jakie , inne miejsce masz na myśli. :lol: :lol:

Bobby

Gavroche

Dasna tutaj tyle literek zostawiła, grzech, żeby stało odłogiem. :D

U mnie mało czasu (coraz wolniejsza regeneracja też) i bóle lędźwi ograniczyły mi treningi do dwóch razy w tygodniu,  sprowadzając je do wyciskania na ławce, za którym nie przepadam, i ćwiczeń pomocniczych.
Plecy wybadane i zaleczone, więc teraz do ławki dodaję jeszcze rwanie odważnika i "dzień dobry". ;)
Wygląda to mniej więcej tak:

Poniedziałek, albo wtorek
-wyciskanie na ławce 5-4-3-2-1 z progresją ciężaru co trening
-dociskanie, ostatnie 3/4 ruchu 3-4x3-4 na ciężarze zawsze większym od roboczego w pierwszym ćwiczeniu
-podciąganie na drążku z obciążeniem 5-6x5-6
-unoszenie hantli bokiem 4-5x8-10
-rwanie odważnika/hantli jednorącz 2-3x15-20 jako rehab plecków

Czwartek lub piątek
-wyciskanie na ławce, szybkościowe na małym ciężarze 8x2-3
-wyciskanie hantli na ławce 4-5x5-6
-wiosłowanie z podpartą klatką 4-5x6-8
-unoszeni hantli w opadzie lub rozciąganie opasek gumowych 4-5x8-10
-skłon ze sztangą "dzień dobry" 5x3 na dużym ciężarze

Gdzieś w weekend jeszcze wciskam trochę dzwonkowania w domu, tureckie wstawanie, wiatrak, wyciskania w pochyleniu, goblet squat itp. po kilka serii i kilkanaście powtórzeń. :D

Dużo zajęć i wolniejsze dochodzenie do siebie, sprawiają, że trening traktuję po macoszemu, mimo to, robię postępy i chcę do Nowego Roku wycisnąć 200kg.
Od miesiąca suplementuję sobie DHEA i relatywnie mocno go czuję.
Pamiętam, że Tomasz mówił o zakwaszeniu przez egzogenne hormony sterydowe, ale na szczęście nie wiem co to znaczy. :)

Gavroche

Stary, ale nadal fajny art:
https://www.kfd.pl/wplyw-wysilku-fizycznego-na-miesnie-szkieletowe-68277.html/
Uważali wtedy, że siła zależy od przekroju poprzecznego mięśnia, znali 3 rodzaje włókien mięśniowych, ale za to pada ważne stwierdzenie, że rozwój mięśni zależy głównie od ich unerwienia troficznego. :D

Radomiak

A robaki,  po fakcie, mają dietę Atkinsa...za dużo białka! :roll: :wink:

Gavroche

Taka kolej rzeczy, nieśmiertelność specjalnego rodzaju. ;)

Radomiak

Wisielczy humor nam się "objawił" na dzień dobry, ale codzień bliżej o dzień, że się niechcący( :lol: :wink:) powtórzę. :lol:  :roll:

Gavroche

Śmierć to normalna sprawa, jeden z przejawów życia.
Ważne w jakim stanie się do niej dociągnie. ;)

renia

Trzeba być w dobrym stanie, żeby ją przeżyć... 8) :lol:

Radomiak

Dzięki 500+ niektórzy w błogostanie. :lol:

Blackend

Gavroche

W poniedziałek powariowałem trochę na macie z dwoma chłopakami, więc wczoraj zdychałem, ale dzisiaj już trzeba było poćwiczyć, bo tygodnia bym nie wypełnił jak trzeba. :D

Wszystko ładnie pięknie, przy drugim ćwiczeniu na ławce, którym było trzymanie, polegające na zdjęciu sztangi ze stojaków, załadowanej ciężarem dużo ponadmaksymalnym i trzymaniu na zablokowanych stawach.
Celem jest oswojenie się z ciężarem oraz wzmocnienie mięśni stabilizujących.

No i wszystko byłoby dobrze, gdybym w ostatniej serii, nie mam pojęcia czemu - zwykle jestem skupiony na treningu, nie pomyślał o Reni i jej "a nie będzie cię bolał kręgosłup"? :lol:
Nosz, kurteczka, prawie parsknąłem i zginąłem pod sztangą. ;)
Śmiałem się z godzinę potem, ale reszta ćwiczeń była już leciutka, to mogłem.

renia

Kurczę, wnet bym miała na sumieniu... :shock: 8)
Rzuć te ciężary, albo zapomnij o mnie... :lol: :lol: :lol:

Gavroche

Pomyślę co wybrać. ;)

madre

Cytat: Gavroche w 2017-10-04, 19:08:48
Pomyślę co wybrać. ;)
Może jakąś wskazówką w wyborze będzie to, że podobno kobiety bardziej kręci w facetach dobrze ułożona "galaretka" pod czaszką niż "szkatuła bizona" ( z tym że nie na pewno) 8)

Jarek

renia

Cytat: madre w 2017-10-04, 20:07:02
Pomyślę co wybrać. ;)
Może jakąś wskazówką w wyborze będzie to, że podobno kobiety bardziej kręci w facetach dobrze ułożona "galaretka" pod czaszką niż "szkatuła bizona" ( z tym że nie na pewno) 8)

Nawet badania to udowodniły, że dla kobiet najbardziej atrakcyjnym atutem mężczyzn jest "zawartość" ich mózgu... 8) :lol:

https://www.hellozdrowie.pl/artykul-mozg-jest-sexy/strona/2

Ale jedno nie wyklucza drugiego... 8)

renia

Pomyślę co wybrać. ;)

Zależy od tego jak jest ułożona "galaretka" pod czaszką kobiety... :roll:

Blackend

Jasne, z galaretą najlepiej kasiatą się hajtnie, a przyjemności i przy okazji dostawce połowy genów poszuka u bizona.  :lol: