Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: Dasna w 2019-07-25, 16:58:05
Cytat: renia w 2019-07-24, 21:15:02
Pewnie jesteś za młody i tych czasów nie pamiętasz... 8) :lol:

"W Polsce, w drugiej połowie lat 70. XX wieku, handlową nazwą krawata był zwis męski ozdobny. Wprowadzenie tej nazwy tłumaczone jest najczęściej względami politycznymi. Faktem jest jednak, że w owych czasach trwała kampania na rzecz czystości języka polskiego, co polegało na wymyślaniu polskich odpowiedników wyrazów pochodzenia obcego. Ta nazwa w języku potocznym nie przyjęła się, ale ciągle funkcjonuje w dowcipach 'z epoki'."

https://pl.wikipedia.org/wiki/Krawat

Tak a śliniak to było podgardle dzięcięce.  :lol:

:lol: A sprzątaczka? "Konserwator powierzchni poziomych".  8)

Dasna

Cytat: renia w 2019-07-25, 18:08:46
Cytat: Dasna w 2019-07-25, 16:58:05
Cytat: renia w 2019-07-24, 21:15:02
Pewnie jesteś za młody i tych czasów nie pamiętasz... 8) :lol:

"W Polsce, w drugiej połowie lat 70. XX wieku, handlową nazwą krawata był zwis męski ozdobny. Wprowadzenie tej nazwy tłumaczone jest najczęściej względami politycznymi. Faktem jest jednak, że w owych czasach trwała kampania na rzecz czystości języka polskiego, co polegało na wymyślaniu polskich odpowiedników wyrazów pochodzenia obcego. Ta nazwa w języku potocznym nie przyjęła się, ale ciągle funkcjonuje w dowcipach 'z epoki'."

https://pl.wikipedia.org/wiki/Krawat

Tak a śliniak to było podgardle dzięcięce.  :lol:

:lol: A sprzątaczka? "Konserwator powierzchni poziomych".  8)
:lol:

A humor zeszytów szkolnych ?

"Grzyby zamarynowaliśmy razem z ciocią."
" Strażacy śpią w kalesonach i mają tam dzwonki alarmowe."

:Najważniejszą osobą na wsi jest ksiądz, który ukrywa pod sutanną złe cechy charakteru."
"Wieś była samowystarczalna, bo kobiety dostarczały mleka, mięsa i skór."

"Młodzież w stanie nietrzeźwym może spowodować potomstwo."

Dasna

"Panie były w Dniu Kobiet odświętnie ubrane i wystawiły swoją część artystyczną, a panowie w tym dniu byli dla nich uprzejmi."

"Hulajnoga to dawny wytwór motoryzacji. Teraz mamy pojazdy jednopośladkowe i dwupośladkowe."

"Czarniecki zebrał dużą kupę chłopską."

Dasna

No i jeszcze , trójkąt męski czyli slipy.

renia

Cytat: Dasna w 2019-07-25, 18:20:55
"Panie były w Dniu Kobiet odświętnie ubrane i wystawiły swoją część artystyczną, a panowie w tym dniu byli dla nich uprzejmi."

"Hulajnoga to dawny wytwór motoryzacji. Teraz mamy pojazdy jednopośladkowe i dwupośladkowe."

"Czarniecki zebrał dużą kupę chłopską."

Albo jeszcze humor zeszytów...

"Ksiądz Robak miał wyrzuty po mordzie". 

"Po śmierci swojej żony Wokulski nadal kręcił swoim interesem".

"Miłość do szlachcianki doprowadziła interes Wokulskiego do ruiny".

"I wtedy Jagienka wybiegła z domu i ruszyła z kopyta za Zbyszkiem".

Dasna

Dasna

Kocham humor zeszytów szkolnych i ....wyjaśnienia dla PZU.

Byłem pewien, że ten stary człowiek nie dotrze na drugą stronę ulicy kiedy go stuknąłem.

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać, więc go przejechałem.
Z początku powiedziałem policji, że nic mi się nie stało, ale jak zdjąłem kapelusz, zobaczyłem, że mam wgniecioną czaszkę.
:lol: :lol:

renia

:lol: :lol: :lol: Przestań Dasna, bo nie wyrobię... 8) :lol:

Dasna

"Jeszcze zanim na niego najechałem, byłem czemuś przekonany, że ten staruszek nie dotrze na drugą stronę ulicy. "  :lol:

Dasna

No i wakacyjnie , zhumoru zeszytów szkolnych :
"Na żniwa pojadę do wuja, by mu pomóc w rżnięciu."

renia

Cytat: Dasna w 2019-07-25, 21:48:44
"Jeszcze zanim na niego najechałem, byłem czemuś przekonany, że ten staruszek nie dotrze na drugą stronę ulicy. "  :lol:

Prorok jaki czy co? :shock: 8)

Dasna

Cytat: renia w 2019-07-25, 21:52:29
Cytat: Dasna w 2019-07-25, 21:48:44

Prorok jaki czy co? :shock: 8)
Na pewno.  :lol:

Dasna

W środę troszkę ciężaru doszłó.  Ciągle pilnuję , aby robić wszelkie ciągi ze zwisu. Ciężar mniejszy , ale...... czy na pewno jest lżej , jeśli ciągi robię ze zwisu?  :lol:

admin

Najważniejsza to technika, a ciężar sam przygniata. ;)

Blackend

Ale jak zwis jest, to samo ciąży do dołu. ;)

Jarek

madre

Ale ciężar szedł, szedł aż doszedł i stał się mniejszy, dlatego zwis ciągnie w dół.
:wink:

Maniek