Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dasna

Cytat: admin w 2019-09-18, 09:20:06
Kości popite wywarem mięsnokostnym.  8)
Najlepsze i najsmaczniejsze co może być. Chrząstki już wciągnęłam. :P

admin

Dasna

Cytat: Gavroche w 2019-09-18, 09:23:03
Kreatynę to w gramach się podaje. ;-)

Ja czułem BCAA w dawce 30g+, szybsza regeneracja na pewno.
Mniej nie ma sensu brać moim zdaniem.
Pytam, bo teraz ci guru z YT wszystko negują i dzięki temu BCAA jest tańsze. :-)
A tak, dziękuję.  :D W gramach.
Prawdę mówiąc to nie bardzo ogladam.

Sprawdzam na sobie. Czytam , że cos tam działa, coś nie działa. Ale generalnie, aby działało to dawki musza byc czasmi końskie i to tylko w okresie na ok. 1, 1,5 miesiąca przed startem.
Poza tym my to siłówka i 2 czy 3 kg więcej po kreatynie to nawodniony mięśień. Sylwetkowcy będą tego unikac.  :lol:

Gavroche

Też jestem zwolennikiem cyklicznego brania supli. :D
4-6 tygodni w dużych dawkach, tylko żeby przeskoczyć najcięższy etap przygotowań.

Dasna

Cytat: Gavroche w 2019-09-18, 10:05:10
Też jestem zwolennikiem cyklicznego brania supli. :D
4-6 tygodni w dużych dawkach, tylko żeby przeskoczyć najcięższy etap przygotowań.
Ano , własnie. Pamiętam jak na Ukrainie Wiktor mi zaserwował mi takie treningi, że lekarka sama mi przepisała B w zastrzykach.  :lol:

admin

Ale żeby na przeprost łokcia pod ciężarem pomogło... ;)

Dasna

Ja całe szczęście przeprostów nie mam, nie robię, ale.......jak w rwaniu trafię w punkt to i czasem pociągnie sztanga do tyłu.   :D

Dasna

No i prosze zawodniczka po kontuzji łokcia Saziye Erdogan w kat. wag. do 45 kg zostaje mistrzynią świata w Pattaya. Brawo. Choc jak zwykle dyskusje , nieporozumienia co do docisków.

Ale nasza reprezentacja marnie się przedstawia na tych Mistrzostwach. W zasadzie tylko Michalski ma szansę na medal, reszta no, może jeszcze J. Łochowska zajmie przyzwoite miejsce, marnie .  :?

Dasna

A polskie PC na Igrzyska Olimpijskie ? Oj, mam nadzieje ,że choć jeden zawodnik pojedzie.  :?

Maniek

Za mało koksu. Albo za slaby.

admin

Lepiej mniej, niż zaraz mieliby wykryć... ;)

Gavroche

Teraz potrafią wykryć metabolity trenbolonu, które dostały się do organizmu człowieka z wołowiny ze szprycowanych krówek. 8)
Zawodnicy biją taki koks, o którym my dowiemy się za parę lat. ;-)

Dasna

Hw, he. Faktycznie 2 lata po przyjęciu niektórych środków są one wykrywane.

A co biora Chińczycy?
Ale Lasha Talaxadze tez pauzował 2 lata za doping.  :D

Nio, to ja dzisiaj podrzutowo.
Oczywizda ze zwisu, do 25 kg, 30, 35 z pomostu, potem pólpodrzut do 40 kg, potem wycisko- podrzut zza głowy, potem przysiad przedni , ale tylo do 40 kg, potem nadgarstki, potem brzusio. Oczywizda kólko, które staje sie moim ulubionym ćwiczenie na brzuch, jakieś skłony itp. itd.
I ....popedziłam na pływalnie.
Coś mi chrupotało w prawym barku , ale ogarnełam to. Zmęczona byłam. Ale ok.  :D :D

renia

Może troszkę wyhamować... :roll:
Czy się nie da? :? :lol:

admin

Cytat: Dasna w 2019-09-19, 19:21:54
Hw, he. Faktycznie 2 lata po przyjęciu niektórych środków są one wykrywane.

Teraz trzymają próbki jeszcze bodaj z Aten i badają co jakiś czas jak mają nową metodę.
Ostatnio zaś komuś zabrali medal za doping z Pekinu, ale nie pamiętam komu i w jakiej dyscyplinie, bo mnie to specjalnie nie interesowało.  8)

Blackend

No właśnie, zrobili by grupę Open i byłyby prawdziwe igrzyska - obstawiam, że oglądalność jeszcze bardziej by wzrosła. ;)  8)

admin

Dokładnie i zakaz szprycowania znieść, aby szanse wyrównać.  8)

Gavroche

Ale teraz ile więcej miejsc pracy jest!
Instytucje kontrolujące, laboratoria pracujące nad nowymi sposobami testowania krwi i moczu, kucharze gotujący niewykrywalne soki i środki maskujące, kliniki oferujące szeroką gamę usług; od upustów krwi i wlewów z soli, po pełne transfuzje i wstrzykiwanie czystego moczu do pęcherza. ;-)

Podobno dla niektórych jest dostępny już doping genetyczny, gdzie wektory wirusowe przenoszą nowe sekwencje w odpowiednie miejsca, a na pewno w kulturystyce mają skuteczne blokery miostatyny, tu wiodą prym kraje arabskie.

Legalizacja przyniosłaby jednak lepsze zdrowie zawodników, którzy przestaliby ryzykować jako króliki doświadczalne, zakończyła hipokryzję gadania o legalnych odżywkach z nielegalnymi dosypkami czy co tam jeszcze wymyślają sportowcy zaliczający wpadki. :-)

admin

Jasne, taki Armstrong - kolarz dla przykładu - zawsze był naszprycowany nowościami, które dopiero po latach wykrywali, ale co się "nawygrywał" wcześniej - to jego.  8)

Blackend

No właśnie i to jest nie fair, bo i tak wszyscy się szprycują.  8)