Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Cytat: Gavroche w 2023-02-13, 07:34:22
U mnie się nie przesuwa, odkąd pamiętam jestem mentalnym 17 latkiem. :D

Też tak mam, tylko dzieci coraz starsze. ;)

renia

Cytat: Jarek w 2023-02-13, 09:49:10
Przedszkole ostatnia faza  :lol:

Czyli starszaki... :lol:

Jarek

Oby nie niżej... :lol:

Dasna

Jadę na kolejny trening z trenerem Chruściewiczem. Jeżdze regularnie we wtorki i czwartki a jeszcze 2 dni treniuje w Zdroficie.
Powiem tyle, że jest ciężko. Pfffff. I wcale nie jest przyjemnie. Czasem patrzę na zegarek i chcę, żeby trening sie juz skonczył. Uff. Znowu jestem w reżimie przygotowań i to nie jest fajne.  :? Spanie, dieta, treningi, odżywki.

Pod koniec marca pierwszy start w Pucharze Polski kat.masters i muszę zrobić kwalifikację na IWF Masters World Championship.

admin

:D

Cytat: Dasna w 2023-02-14, 09:06:18
Spanie, dieta, treningi, odżywki.

Waga, jeszcze waga taka co dobrze waży, aby być w idealnej dla siebie kategorii... ;)

Dasna

Zgadza się. Ide w 64 kg i muszę sie pilnować a jest to upierdliwe.  :?

admin

:?
No właśnie, jak w biodra pójdzie, to ciężko zbić... ;)

Patryk syn Artura

Cytat: mateoosh12 w 2007-07-05, 14:56:10
hologram> sprawa wygląda mniej więcej tak; wyrzeźbisz się na pewno, stosując ŻO. Ale masy nie nabierzesz! W znaczeniu "nabierania masy" w tradycyjnym rozumieniu-tj. przybrania np. 10-12 kg mięśni. ŻO działa mniej więcej tak: wyrównuje masę ciała do Twojego indywidualnego...powiedzmy wskaźnika w genach ;) wiesz, że aby nabrać masy trzeba jeść dużo białka. Zwierzęcego. I możesz jeść go dużo, ale żeby nabrać masy złamiesz jednocześnie proporcje ŻO. Zamiast 1:0,6:2,5-3,5, będziesz mieć 2:0,6:2,5-3,5, albo co bardziej prawdopodobne 2:0,8:4-5 (?). Przy treningu siłowym potrzeba dużo energii, a więc musisz zwiększyć tłuszcze. Węgle minimalnie zwiększyć. A białko jest potrzebne w naprawdę dużej ilości. Co jednocześnie łamie zalecenia ŻO. Jestem pewien tego, że rzeźba będzie świetna, ale masa...raczej zapomnij.
PS: ja ważę tyle co Ty, ale mam 10cm więcej wzrostu :) Też mam zamiar uderzyć na siłownię 3xtydzień, ale tylko po to, żeby złapać 'rzeźbę' :)

" Białko jest potrzebne w naprawdę dużej ilości. Co jednocześnie łamie zalecenia ŻO'' gorszych bzdur jeszcze nie słyszałem tutaj masz odpowiedź : http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4718.msg179072;topicseen#msg179072

http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=418.msg604461;topicseen#msg604461

oldboy

:lol: z kim rozmawiasz? :lol:

admin

Z historią! 
Jakie stare już to Forum!  :?  :shock:

Jarek

Bo warto rozmawiać  :lol:

renia

Cytat: admin w 2023-02-14, 12:47:00

Jeśli jest szklana waga, to łatwo ją zbić... ;-)

RafałS

Cytat: renia w 2023-02-15, 22:35:40

Waga papierowa. Szklana szczęka. :wink:

admin

Cytat: renia w 2023-02-15, 22:35:40

:lol:

Dasna

Dasna

Ale fakt , mam szklana wagę.

Na razie mam do zbicia kilogram i to nie jest źle. Tym bardziej, że jestem na kreatynie to ona zatrzymuje wodę.
Przesunęli termin Pucharu Polski w Konstantynowie łódzkim to mam 2 tygodnie zapasu. Ale spreżać siemusze , bo na tym Pucharze chcę zrobić kawalifikację do startu w IWF Championship Masters.

renia

Też mam szklaną wagę... :lol:
No to się sprężaj i idź naprzód jak pershing... :D ;-)

Gavroche

Cytat: Dasna w 2023-02-17, 08:44:19

Na razie mam do zbicia kilogram i to nie jest źle. Tym bardziej, że jestem na kreatynie to ona zatrzymuje wodę.
Przesunęli termin Pucharu Polski w Konstantynowie łódzkim to mam 2 tygodnie zapasu. Ale spreżać siemusze , bo na tym Pucharze chcę zrobić kawalifikację do startu w IWF Championship Masters.

Powodzenia, dziewczyno! :D

admin

I żadnych pzeprostów, ani kontuzji!  :D

Dasna

Cytat: Gavroche w 2023-02-19, 09:24:52
Cytat: Dasna w 2023-02-17, 08:44:19

Powodzenia, dziewczyno! :D
Tenk ju very bardzo  :D