Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Ło matko, jeden, dwa  talerze różnicy na gryfie, a taka "afera"! ;)

RafałS

Cytat: admin w 2024-10-25, 16:11:19
Ło matko, jeden, dwa  talerze różnicy na gryfie, a taka "afera"! ;)
Właśnie! A do kolejnej "udanej" dobrorządowej reprezentacji olimpijskiej tyle czasu...  :mrgreen:

admin

:lol:
Ale już finansowanie championów i działaczy odpalone w ramach przygotowań do hameryka 2028!  8)

Blackend

Wiadomo, od czegoś trzeba zacząć. ;)

renia

Cytat: Dasna w 2024-10-25, 15:43:33
Dzisiaj już porzadniejszy trening, podrzut, zarzut, ciągi podrzutowe,no nareszcie.  :D

Jutro jade do Raszyna na otwarcie Mistrzostw Europy do lat 20 i 23.
Będzie ciekawie. Tyle, że zawodnicy polscy to teraz bardzo slabe wyniki maja . Czołowka swiatowa to róznica 20- 30 kg !!!!!! :? :?

No wstyd... :?

admin

renia

To niech będzie obciach... :lol: :wink:

RafałS

Cytat: admin w 2024-10-25, 18:59:46
Ale już finansowanie championów i działaczy odpalone w ramach przygotowań do hameryka 2028!  8)
"I choćby przyszło tysiąc atletów i każdy z nich zjadłby tysiąc kotletów" ...to nie przejedzą prezesów, działaczy sił połączonych po-pisiowych+.  :mrgreen:

admin

Koryto zostało, tylko prosięta się zmieniły... ;)  :lol:

Dasna

MIstrzostwa Europy Juniorów i Mlódzieży do lat 23 nawet przyniosly nam medale.
Monika Marach pieknie ta dziewczyna dżwiga , złoto. :D
He, he a potem Monia mówi do mnie pani Aniu a fotke sobie zrobimy jak ja pania trzymam na rękach.  :lol: I faktycznie hop mnie na ręce. Ale czułam , że mięsnie jej drgaja , no ostatecznie dzieczyna podrzuca prawie 120 kg a rwie tez prawie 100 kg.
Martyna Dołęga srebro w tej samej kategori wagowej, i wiekowej. A przyprawiła mnie o drzenie serca ( co jej tez powiedziałam) , bo ona mam taki podrzut , ( poprawiła zresztą) że zatrzumuje jakby ruch. Ufff. Ale wstała z cięzarem i góra już była lepsza.
Monika Szymanek brąz.
Szymon Ziółkowski złoto. a to wiedziałam , że tak bedzie , bo naprawde kawał mocnego chłopaka i dobrze dźwiga i sie rozwija . To takie najwazniejsze medale.
A ja nie odmówilam pogadania sobie i fotki z legendami podnoszenia cięzarów czyli Pyrrosem Dimasem, Giorgi Asanidze ( mówi po polsku) i Kakhi Kakhiashvili.  :D :D
W przyszłym roku Mistrzostwa Świata Masters w Grecji to juz z Pyrosem cos tam gadalam o występie , ale czy przyjadę to stoi pod znakiem zapytania .
Na pewno chce jechac do Albanii na Mistrzostwa Europy Masters 2025 a potem zobacze , bo mamy 2 wesela. Syna i wnuczki. He, he.

admin

:D
A to 2025 się zapowiada Tobie bujnie widzę!
Ale za chwilę who ogłosi "pandemię" pod nową, opatentowaną i przebadaną klinicznie, z próbami ślepymi szczepionkę - tylko jeszcze nie zdecydowali jakiego wirusa wybrać... ;)
Ale po wyszczepie będzie można jeździć po całym świecie bez żadnych dokumentów, bo ID, paszport, prawo jazdy we krwi będzie pływać!  8)

Gavroche

Podnoszenie ciężarów to piękny sport, a niektórzy zawodnicy sprawiają, że jest jeszcze piękniejszy - normalnie poezja ruchu! :D
Odkryłem, że po olimpijskich liftach jest mi się łatwiej zregenerować, bo objętość niska, więc można powiedzieć, że teraz jestem ciężarowcem, bo w planie mam podrzuty, rwania, ciągi rwaniowe, przysiad przedni i wyciskopodrzut. :P
Idealny sport dla leniwców, jak ja, kilka singli, długie przerwy i do domu na leżing.

admin

Siłka tlenowa najbardziej sprzyja chudnięciu wg "najnowszych badań naukowych".

Gavroche

A bo to teraz taki trend jest "chudości nigdy za wiele", a i tak same grubasy na wiecznej odchudzającej diecie pudełkowej.
Dla mnie to niezrozumiałe, że ktoś przychodzi na siłownię i nie chce być silniejszy, tylko chudszy... :?
Jak byłem szczeniakiem, to w siłowniach było takie powiedzenie: "kiepskiej diety nie da się przetrenować" i to jest prawda do dziś.

renia

Cytat: Gavroche w 2024-11-08, 09:16:47
Podnoszenie ciężarów to piękny sport, a niektórzy zawodnicy sprawiają, że jest jeszcze piękniejszy - normalnie poezja ruchu! :D
Odkryłem, że po olimpijskich liftach jest mi się łatwiej zregenerować, bo objętość niska, więc można powiedzieć, że teraz jestem ciężarowcem, bo w planie mam podrzuty, rwania, ciągi rwaniowe, przysiad przedni i wyciskopodrzut. :P
Idealny sport dla leniwców, jak ja, kilka singli, długie przerwy i do domu na leżing.

Ja jestem leniwcem, ale mnie to nie pociąga... 8) :wink:

renia

Ale nasz najmłodszy syn już się uzależnił od siłowni. Chodzi co drugi dzień, a i to mu mało... :? :lol:

Gavroche

Czym skorupka za młodu...
Ja też sobie nie wyobrażam życia bez treningu, i też mi ciągle mało, ale rozsądek podpowiada, żeby nie szarżować, bo 20 latkiem już nigdy nie będę. :D

Dasna

Przedwczoraj troche kettli , sympatycznie , lekko i przyjemnie.
:D
W tym miesiącu , rekreacja. W grudniu chyba tez. Dopiero od stycznia coś cięzej. W maju Durres w Albanii.

admin

Kwartał na przygotowanie do startu - spoko.  8)