Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

W co jest wypasiona ? 8)

Jarek

A ten stabilizator to chyba optymalny  8)

renia

A, nie wypatrzyłam go... 8) :lol:

administ

Stabilizator to podstawa w terenówce... ;)

Gavroche

Cytat: Jarek w 2016-02-07, 18:55:34
A to ja nie jadam takich rzeczy sory  :lol:
A kawę miele sam
Są śmietanki bez dopalaczy ważne 5 dni i kwaśnieje ,dlatego kazdy ma wybór co łyka
Przed chwilą pisałeś, że jesz biały ser i to smażony na maśle klarowanym. :shock:
O tym właśnie mówię, że niska świadomość konsumencka, powoduje lęk przed czymś zupełnie nieszkodliwym, jak karagen (nie karogen, kolego) lub glutaminian czy askorbinian sodu, bo to przecież te straszne "E", a robi się rzeczy dużo głupsze z punktu widzenia zdrowia, o które pozornie się dba. :lol:
A samodzielnego mielenia kawy, jako argumentu "braku takich rzeczy w diecie", to nawet nie skomentuję. :P

renia

Cytat: admin w 2016-02-07, 20:20:11
Stabilizator to podstawa w terenówce... ;)

:lol: i musi być wypasiony... 8)

grenis

Cytat: renia w 2016-02-07, 19:48:02
Córa parę dni temu kupiła śmietankę 30 % z Mlekovity. Podobała mi się jej nazwa "Wypasiona"... (pierwszy raz taką widziałam) :lol:
Moja ulubiona   :lol:

administ

Wiadomo, córa spoco... ;)

Gavroche

renia

Cytat: grenis w 2016-02-07, 20:24:19
Cytat: renia w 2016-02-07, 19:48:02
Córa parę dni temu kupiła śmietankę 30 % z Mlekovity. Podobała mi się jej nazwa "Wypasiona"... (pierwszy raz taką widziałam) :lol:
Moja ulubiona   :lol:

Ja kupowałam albo "Łaciatą", albo "Śnieżkę"...albo Śmieszkę... :lol: :wink:

Blackend

administ

Ale ja nie o tym!  :shock: ;)
Chodzi o to, że z dobrym stabilizatorem śmietankę wybrała... ;)

Blackend

No przecież, że towarzyską tylko. ;)

administ

Odwieźli do domu i się nie wprosili. Bardzo ładnie!  :D

renia

Kulturalnie... :D

renia

Wątki mi się mylą... :? :lol:

Diogenes z Synopy

Cytat: Jarek w 2016-02-07, 19:29:29
Jeszcze mi napisz że Zott to śmietanka  ,to nawet w lodówce stać nie musi , ale dla picu kładą .Wiesz daleko mi do tego bym się nazwami bio eko fascynował

wybacz, ale  10 zł za 200 gr masła  to eko- przekręt. ;-)   .  Z tej strony tego producenta, co ser.

https://ekoj.pl/produkt/1320/maslo-oselka-extra-eko-200g-ekolukta.html

https://ekoj.pl/produkty/swieze-naturalne-produkty/jogurty,-sery,-jaja/nabial-krowi/161.html

Jarek

Nigdy takiego czegoś nawet nie widziałem ,gdzie to takie cuda sie kupuje .Masło za 10 zł 200gr ,to chyba promocja dla zuchwałych ,ja kupuje za 5 zł .

Zyon

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-02-07, 13:54:25
Jarek, przecież psy wieszałeś na karogenie  ;-)  . A tera  barwniki w serze zdrowe  ?  ;-)  Artykuł jest o barwniku  :)
:lol:
Jak Kalemu kradna krowe to zle, jak Kali krasc krowe to dobrze  :lol: :lol: :lol:
Work Buy Consume Die