Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Niedobrze, trzeba będzie zacząć propagować Dietę Optymalną, to bardzo dobrze robi na ceny mięsa i jajek. ;)

Anulka177

renia

Taki Superman...  :roll:

Anulka177

Duch jakiś czy co?  :? :shock:

renia

Albo duch, albo "fotoszopa"... 8)

renia

Szczypta jej daje ładny odcień rosołowi... :D

Zofia

Można też użyć jako farbki do malowania ścian.

administ

Ale czy to jeszcze "dieta opty" będzie? :roll: ;)

Anulka177

Na ten przykład wczoraj wrzuciłam trochę kurkumy do zupy kurkowej, dla ładnego koloru i dla smaku  :)

administ

:shock:
http://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/historia/najwi%C4%99ksza-nami%C4%99tno%C5%9B%C4%87-kr%C3%B3lowej-wiktorii/ar-AArsXEZ?li=AAaGjkQ&ocid=spartanntp - proszę bardzo! Zamiast 5*wio, ale czy to obżarstwo jest "opty", bo nie wychodzi 60% z tłuszczu! ;)
A w Ciechocinku usłyszałem, że jak nie ma 60% - to nie wiadomo co to!   8)
Też problemy...  :lol:
W książce "Jak nie chorować?" jest odpowiedź.  8)

Blackend

Sztywne zalewanie się tłuszczem bez względu na ilość pochłanianego jedzenia wpycha Opty w ŻrO i tak właśnie narodził się chleb ze smalcem. ;)  8)

Zofia

Trafiłam na takich, którzy kupili książkę pt. Tłuste życie odstawili na półkę (bez czytania) i dosłownie tłusto, nieoptymalnie żrą.

Jarek

A kogo i gdzie, może w Ciechocinku?

Jarek

Cytat: Zofia w 2017-09-08, 13:44:32
Trafiłam na takich, którzy kupili książkę pt. Tłuste życie odstawili na półkę (bez czytania) i dosłownie tłusto, nieoptymalnie żrą.
Ja to nawet takiego jednego nie mogę trafić. No ale jakbym takiego dopadł, to w moment żarłby jak ja.

administ

Cytat: Blackend w 2017-09-08, 13:15:46
Sztywne zalewanie się tłuszczem bez względu na ilość

faktycznie potrzebnej energii, ale kto to mógł przewidzieć, że ludziska aż takie niekumate są, albo nie czytają tego co napisaliśmy!  :shock:  :?
W życiu mi by do czachy nie przyszło, że jakiś "hanniuś", czy inny zrozumie, że ma jeść tylko "formułę30g", bo tak napisano w necie, ale w zupełnie innym miejscu i innym kontekście.  :lol:
Tak jakby słowo "zapotrzebowanie" nie istniało. I dlaczego baran jeden z drugim nie pomyśli, że nie waży 37kg, a Doktor i ja wyraźnie piszemy, że można przyjąć do zbilansowania się średnio białka 0,8g/D na kg nmc, a tłuszczu wg zapotrzebowania energetycznego...  No tego hannusiowego sposobu rozumowania to nawet nie staram się zrozumieć, bo co mi tam po cudzej "patologicznej czynności umysłu"... ;)

Blackend

:lol:
Bo problem w tym, ze to nie jest jak u lekarza, czyli: rano 2 tabletki, po południu 3, wieczorem 1 i tak przez dwa tygodnie, a potem do kontroli.  8)
Nawet chów klatkowy nic nie daje, bo po wyzdrowieniu znowu jest hulaj dusza piekła nie ma i tak w kółko.  8)

Zofia

Cytat: Jarek w 2017-09-08, 14:09:32
A kogo i gdzie, może w Ciechocinku?
Nie, nie w Ciechocinku, tylko w mojej parafii.

Jarek

Zapomniałem że optymalni przecie nie plotkują, wiadomo rodzina :lol: