Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Jakoś ta nazwa "dieta niskowęglowodanowa" łatwiej jest trawiona przez świat medyczny... :roll: A "optymalną" tylko oni mogą mieć. :evil: Nawet w Wikipedii zrobili pod tym hasłem "stosowny" wpis... :? :lol:

administ

Te łikipedysty, to prawie sami Wegetarianie ponoć, więc wypisują takie bzdury na temat Dr-a Kwaśniewskiego z czystej sympatii...  :lol:

renia

No to muszę jeszcze sprawdzić co oni o sobie piszą... :roll: pewnie wegetarianizm jest zdrowy... :roll: albo się mylę... 8) :lol:

administ

Nie wiem, bo z łikipedii nie korzystam...  :D
Ale jakby tak z Ruszczycem w ręku zbilansować poprawnie posiłki, to wegetaranizm mógłby być nawet leczniczą dietą!  :D

renia

Jeśli ktokolwiek przechodzi na jakąkolwiek dietę, to na ogół nie tylko jedzenie się u niego zmienia ale cała szeroko pojęta higiena życia. Stawia się wówczas na zdrowie. Bardziej na ogół dbają takie osoby o ruch, najczęściej nie palą i nie nadużywają alkoholu, starają się jeść produkty jak najmniej przetworzone i zanieczyszczone chemią. Dbają o sen i wypoczynek, unikają sytuacji stresowych itp.itd...

administ

Takie "naukowe" tłumaczenia to naiwnym można wstawiać.  :?
A zasada jest bardzo prosta: efekt zależy zawsze od POPORCJI między GSO!
I to jest najważniejsze odkrycie Dr-a Kwaśniewskiego.  :D

renia

Ty zawsze sprowadzasz człowieka na ziemię...

renia

Ale większość ludzi prędzej uwierzy w te banialuki...niż w proporcje... :lol:

administ

Mnie to pasuje, bo co mi tam "większość"!  :D

MariuszM

zazwyczaj mniejszosc rzadzi wiekszoscia :)

administ

Ponoć większość wybiera mniejszość, a liczy się tylko nr na liście...  :wink:
Nic więcej.  :lol:

renia

Ale są pozory demokracji... :roll: pozory są "najważniejsze". Po co lekarze zakładają białe fartuchy? Prawnicy jakieś togi, księża jakieś sutanny? Tylko po to, żeby robić pozory ważnych i mądrych. To jest siła "autorytetu"...Bez tego przebrania nie stwarzaliby oni pozorów takich doskonałych i nieomylnych...

adampio

Cytat: renia w 2012-05-24, 09:25:29
Ale są pozory demokracji... :roll: pozory są "najważniejsze". Po co lekarze zakładają białe fartuchy? Prawnicy jakieś togi, księża jakieś sutanny? Tylko po to, żeby robić pozory ważnych i mądrych. To jest siła "autorytetu"...Bez tego przebrania nie stwarzaliby oni pozorów takich doskonałych i nieomylnych...

Co w tym jest. Pytanie jest tylko kto by rzadzil w swiecie ludzi jednakowo ubranych?
Ten co krzyczy najglosniej czy tez ten najsilniejszy?

Prawo buszu :lol:

renia

Królowie też się przebierali i błazny też... :lol: Jeśli ktoś chce udawać kogoś kim nie jest, to musi mieć odpowiedni kostiumik... 8) :lol:

fewa

Co w tym jest. Pytanie jest tylko kto by rzadzil w swiecie ludzi jednakowo ubranych?
Ten co krzyczy najglosniej czy tez ten najsilniejszy?

Prawo buszu :lol:
Cytat

Rządził? rządziciele przeszkadzają tylko w rozwoju człowieczeństwa różnymi chorymi ustawami, blokują i robią z ludzi niewolników.
Ale tak już jest, że człowiek tak bardzo przywykł do niewoli, że nie wyobraża sobie życia w wolności. Zdrowy człowiek nie widzi potrzeby szkodzenia drugiemu człowiekowi, ani sobie wie co jest dobre i nie potrzebuje do tego władzy nad sobą aby go kontrolowała. :D

friga

Najwieksi rzadzacy sa na studiach , nie ma mądrzejszych od profesorów.
Zapytalam o szczepionki dlaczego skoro tyle dowodow na autyzm u dzieci po tych szczepionkach to sie ich nie wprowadzi po prostu pozniej niz niby wiek szczepien pokrywa sie z autyzmem to prof ktory odp za takie rzeczy powiedzial mi ze nie bo tak jest w pismiennictwie ze dzieci sie szczepi wtedy i wtedy ale nie ma na to dowowod ze trzeba wtedy a nie 3 mce pozniej i tak sie kolo zazebia, a przynajmniej byloby wiadomo czy faktycznie autyzm u dzieci jest spowodowany szczepieniami (idiootycznymi-bo caly panel szczepien to kwota kolo 3tys zlotych, nie mowie tu o tych koniecznych bo wiem ze sa sluszne, ale sie firmy wycwanily bo te sluszne polaczyly z byle czym i nie da sie zaszczepic tylko na jedno)

renia

Cytat: friga w 2012-05-24, 22:07:04
....... prof ktory odp za takie rzeczy powiedzial mi ze nie bo tak jest w pismiennictwie ....

...i tak samo odpowiada Ministerstwo Zdrowia w temacie Diety Optymalnej..."bo takie są zalecenia" nieważne czy skuteczne... :?

renia

Ale ci pacjenci mają wymagania... :shock: badania "za darmo" jeszcze im źle... :(  "drobiazgów" się czepiają... 8)

http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,14558289,wiadomosc.html?ticaid=1e9b4

renia

To można śmialo jeść bo już jest sprawdzone i wiadomo, że się nie sprawdza...

http://fitness.wp.pl/zdrowie/wirtualny-poradnik/art783,jak-obnizyc-poziom-cholesterolu.html