Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Radzio, Ty chcesz zostać świętym? :shock: Za życia czy po śmierci... :roll:

Radzio

Ani mi się śni. :D
Dlatego nie "kupuję" takich "szczególnie interesujących wizji"*.  :lol:

* - cytat jest celowo wyrwany z kontekstu. :)

RafałS

Ja też nie kupuję. Prawie za darmo sobie znalazłem.  :wink:

Radzio

:D
A potem historia, słowami Wielkich, znowu zapisze coś- "...o Polaku, co wlazł komuś w szkodę, pewnie dlatego, że był głupi"*.

*- nie będę się powtarzał o wyrwach w kontekście- ...w miarę możliwości.  :D

Radzio

Ot ciekawostka jaka. :D
Cytat: admin w 2012-09-17, 11:02:18
Coś słyszałem, ale o Królu Lulu i warzywach...  :wink:

:oops: A ja przyznam się, że słyszałem o królu Srulu. Z przedszkola pamiętam. :D

I Tuwim też go znał ... http://www.agaludka.republika.pl/tuwim/bank.html

renia

I co? Dieta śródziemnomorska im nie pomogła ani...rodzeństwo... :shock: :lol:

"Co ciekawe, w badaniu wykazano również, że w południowych krajach Europy – na Cyprze, w Hiszpanii i we Włoszech odsetek otyłych dzieci był ponad trzykrotnie wyższy niż w krajach Europy Środkowej i Północnej. Różnice te nie miały jednak związku z posiadaniem przez dzieci rodzeństwa".

http://dzieci.pl/chgid,14934547,page,5,title,Brak-rodzenstwa-sprzyja-otylosci,fototemat_dzieci.html

renia

Powinni jeszcze zbadać czy grubsze są te dzieci, które mają kotka czy te, które mają pieska... :roll:

administ

"Ponieważ wnioski wykazały, że badania nic nie wykazały, konieczne są dalsze badania..."  :wink: :lol:

renia

...i kasiorka leci...  :roll:

Radzio

Cytat: renia w 2012-09-18, 21:08:48
Powinni jeszcze zbadać czy grubsze są te dzieci, które mają kotka czy te, które mają pieska... :roll:

Mogę im pomóc. :) Te dzieci, które mają kilka kotków i podobną ilość piesków mają ... niedowagę. :D

renia

A te co mają świnkę morską tylko... :roll: co z tymi? ...siem pytam... 8) :lol:

Radzio

To "siem" odpowiedz.  :D Ku pożytkowi ogółu. ;)  :lol:

renia

Eeee, myślałam, że jakieś takieś badania prowadziłeś... :roll:

Radzio

A co ja, jakiś naukowiec jestem. :D

A co do "siem".

Siem pytasz, siem odpowiada.
Mnie pytasz, mnie odpowiada ... Tobie. ;)  :lol: :lol:

Mam więcej kotów niż kobiet jest w domu i mniej psów niż jest tam mężczyzn.  8)
I na podstawie własnych "badań" mam własne wnioski:  :lol:
-Dziecko płci męskiej ma nadal niedowagę, a dziecko płci żeńskiej trzyma normę, ale z trudem.
Z których w sposób prosty wynika, że ... jedynak może mieć kiepską ocenę sytuacji przy talerzu. ;)  :D :D

p.s.
Znaczy ufam, że "ogół" zna się na żartach tak dobrze jak ja.  :) Bo czasami nie żartuję.  :lol:

RafałS

Cytat: renia w 2012-09-22, 08:12:39
I biznes się kręci... :roll:

http://facet.wp.pl/kat,70996,wid,14941931,wiadomosc.html
"...jak twierdzi dr Gillian Leng, sporo specjalistów nie potrafi postawić trafnej diagnozy, tj. co wywołuje ból - leki, czy też inne, "naturalne" przyczyny.

Dodajmy, że do najpopularniejszych powodów występowania migren zalicza się: "Reakcje alergiczne, ostre bodźce świetlne i dźwiękowe, a także zapachy; stres, zaburzenia snu, palenie papierosów (oraz bierne wdychanie dymu), głodówki, nieregularne spożywanie posiłków, alkohol, czy niektóre posiłki i przekąski (jak czekolada, orzechy, czy cytrusy w nadmiarze)" - podaje portal "Medical News Today". A co zrobić, żeby pozbyć się bólu? Najprościej udać się do specjalisty, by wspólnie z nim zidentyfikować przyczynę, a następnie wyeliminować ją..."

Moc korytka!  :mrgreen:
No to w drogę! Do specjalisty, który nie potrafi... Wszak najprościej.  :wink: