Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

Niestety racja, a może właśnie stety.  :)

administ

Na siłę się nie da uszczęśliwić ambergoldów, bo sobie sami krzywdy narobią, a później pretensje mają.  :lol:

renia

Specjaliści polecają warzywka (trzy kolory) przeciw depresji i przeziębieniom... :? :lol:

http://fitness.wp.pl/media/eden/art157,trzy-kolory-zdrowia.html

administ

A mnie jeszcze brakuje w zestawie żółtego i będzie suuuper!  :D
Zielony jest oczywiście najważniejszy na diecie wysokowęglowodanowej, bo to bardzo bogate źródło magnezu, a jak wiadomo z biochemii niedobór magnezu upośledza zamianę węglowodanów na tłuszcz energetyczny!  :D
Dlatego trzeba jeść dużo zielonego na wysokowęglowodanówce, aby w pastylkach magnezu nie suplementować!  8)

renia

Cytat: admin w 2012-09-10, 13:15:44
A mnie jeszcze brakuje w zestawie żółtego i będzie suuuper!  :D

...i jeszcze mógłby być czerwony w białe kropki... 8)

Blackend

To jeszcze dodam, że zielony jest kolorem nadziei, a jak wiadomo na wysokowęglowodanówce nadzieja jest bardzo ważna ;)

administ

Czerwone w białe kropki się cukrzy na spodeczku i ma się naturalny pomór na muchy!  :D
Dieta wysokowęglowodanowa zaś jest jedną z najdrowszych diet, tak dla ścisłości. Wystarczy tylko przestrzedać proporcji BWT - 1:3-5:0,5, białko może być nawet roślinne i nie przeszkadzać "naukowo", a organizm sam sobie świenie poradzi...  :D

renia

Wierzę na słowo... :D sprawdzać nie chcę... 8)

administ

Bardzo podobał mi się pewien młody człowiek, który sam się dopytywał mnie z rok temu na priv, jak ma jeść wysokowęglowodanowo, aby było zdrowo.  :D
Poradziłem najlepiej jak potrafiłem i bardzo zadowolony jest z tej diety!  :D
Zdrowiuśki, szczęśliwy, a najważniejsze, że "znów Dr Kwaśniewski ma rację".  :D :D :D

Podaję link dla tych wszystkich, którzy chcą jeść zdrowo wysokowęglowodanowo:

http://dr-kwasniewski.pl/sklep/pliki/60/dj.wma - jedzcie w ten sposób i cieszcie się zdrowym życiem...  8)

PS
jeśli kto zrozumiał, że "dieta japońska Dr-a Kwaśniewskiego" składa się z ryb i ryżu, niech natychmiast zapomni o tym linku!
Dla takich nie ma ratunku!  :cry:

renia

Ja bym się obawiała stwardnienia tętnic mózgowych... :?

administ

Po dziewięćdziesiątce jest wszystko jedno na co się "fiknie" - uwierz...  :wink:

renia

:lol: no nie wiem, nie wiem... :roll: :lol:

MariuszM

Cytat: admin w 2012-09-10, 14:34:23
Po dziewięćdziesiątce jest wszystko jedno na co się "fiknie" - uwierz...  :wink:
Cytat: renia w 2012-09-10, 14:39:30
:lol: no nie wiem, nie wiem... :roll: :lol:
Chciałbym tyle "dobyć",ale "mój" nierząd nie pozwoli... :? :lol: :lol: ;)

MariuszM

Cytat: admin w 2012-09-10, 14:20:30
- 1:3-5:0,5, białko może być nawet roślinne i nie przeszkadzać "naukowo", a organizm sam sobie świenie poradzi...  :D
Doceniam pewną "(re)ewolucje" skalkulowaną' za pomocą XP Service Pack 2  :P :twisted:

MariuszM

Maks 1:5-"bezpiecznie" P.S jeszcze xx lat temu człowiek posiadał inne geny, aby Lipogeneza de novo zachodziła przy 1:9 B:W,ale pech, to pech....= w genach roślinnych się nie "grzeba"  :lol: :lol:

administ

Coś nie tak?
3g węglowodanów na kilogram należnej wagi ciała, jak się siedzi z dupskiem przed telewizorem i od czasu do czasu np: pociągnie pifko, robi sex i inne głupoty, 5g węglowodanów - jak się trochę rusza (areobiki,  szybkie spacery, truchty, jazdy na rowerze).
Dlatego podaję 3-5g/kgnmc, bo obejmuje 90-95% populacji, ale może być 10 i więcej gramm - w zależności od aktywności fizycznej. W takim przypadku robić trzeba bilans energetyczny, aby się nie nabawić cukrzycy typ I, ale ci co go potrzebują (bilansu) - od tego to mają fachowców.

Matko Boska z Synem !  :shock:
Co ja robię - takie podstawy tłumaczę!  :shock:  :shock: :shock:
Wkurzać mnie to już zaczyna.  :evil:

MariuszM

No tak 60-70kgx5g 300-350 Ww
Nadph2 tłuszcze,NRA,DNA
aminokwasy
glikogen
energia... i  inne

może dadzą radę, tylko kto tyle jada Ww?? Mój chrześniak/bratanek i owszem ... owoce i inne słodkości  :lol: :lol::)
Dla mnie i tak za mało Ww na gram białka 1:3,5! Nawet zakładając zamianę Ww->T" aby wygenerować netto 48 moli ATP starcza utlenić około 112-118g tłuszczu energetycznego."  :twisted:
http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=844.msg175063#msg175063- chyba w spoczynku/podczas snu  :lol: :lol:

renia

Jak już tak mieszacie to ja też swoje 3 grosze dodam... 8) jak to wychodzi 45% tłuszczu i 45% węglowodanów (koryto) ile to jest w gramach? Tak sobie myślałam, że tłuszcze są trzy razy bardziej kaloryczne niż węglowodany (tak?) to wychodzi przykładowo 100g tłuszczu i 300g węgli...Tak?

MariuszM

tłuszczu mniej, ponieważ "ma" 9kcal , a Ww 4kcal. Czyli 1:1 9:4 ~1:0,5

renia

Cytat: admin w 2012-09-10, 15:43:40

Wkurzać mnie to już zaczyna.  :evil:

Złość piękności szkodzi... :roll:

[załącznik usunięty przez administratora]