Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

No masz!  :shock:
I znów ogłupiają tych biednych ludzi takimi nieodpowiedzialnymi artykulikami!  :twisted:
Nie trzeba być dohtorem, aby wiedzieć, że od tłuszczu (endogennego) się tyje!  :wink: :D

Blackend

Ale skąd on się bierze? A to już jest zagadka, której przeciętny dohtor nie potrafi rozwiązać ;)

renia

Przecież w organizmie nie zachodzą żadne reakcje biochemiczne i zjadany tłuszcz odkłada nam się w postaci niezmienionej tkanki tłuszczowej. Czyli jeśli jemy wieprzową słoninę, to odkładają nam się wieprzowe tkanki tłuszczowe...z masła wołowe... :? :lol: :lol: Chyba nie powiesz, że z węglowodanów tworzy się cholesterol... :shock:

administ

A z coco oil "cebulak" odkłaca co?  :shock:
Już się pogubiłem!  :?  :wink:
Bo masło to należy traktować jako źródło suplementacji minerałami i witaminami, bo tłuszczyk od octanu do C24 dostaje się gratis...  :wink:

renia

Cytat: admin w 2012-09-27, 18:05:17
A z coco oil "cebulak" odkłaca co?  :shock:

...ponoć palma odbija...  :? 8)

administ

Biochemicznie to wychodzi na jedno, czy się chla coco oil, czy pije spiryt, bo i jedno i drugie nie ma nic z wyjątkiem octanu...  :wink:
Biochemicznie jest wielka różnica, czy się pije coco oil, czy inne rafinaty tłuszczowe, czy SUPLEMENTUJE się masłem!  :D
Bo masło i żółtka należy traktować jak suplement!  8)

RafałS

Cytat: admin w 2012-09-27, 18:24:01
...Bo masło i żółtka należy traktować jak suplement!  8)
Czyli taki koncentrat?

administ

W zasadzie można tak stwierdzić.

RafałS

Taki gotowiec i nic nie trzeba sobie endogenezować?  :)

friga

renia

Bardzo dobre mają artykuły na stronie Nowa Debata. Nie są to rady typu "Pani domu"... :lol:

friga

tak
http://nowadebata.pl/2011/04/23/nie-bojmy-sie-cholesterolu/

Tu sie mowi (na forum)ze nie ma badan a tu prosze wszytsko jest tylko ...

administ

Ale to wszystko jest już stare, bo sprzed roku!  :wink:

friga

anakin

ND to jedna z bardziej lubianych przeze mnie stron, a artykuł "Leniwe odchudzanie" jest jednym z moich ulubionych... a propos mody na jogging. ;)

renia

Dzisiaj się dowiedziałam z radia, że jesteśmy zwierzętami roślinożernymi  :shock: i powinniśmy być wegetarianami albo weganinami (?). Jesteśmy za bogaci  :shock: dlatego codziennie jemy mięso i wędliny. Działa też lobbing zakładów mięsnych... :? (nawet w tajdze)
Ten wegetarianin mógł te swoje mądrości skierować do ludzi żyjących "dziko" albo do Eskimosów...
Optymalnemu by nie pozwolili na takie wywody...chociaż są poparte biochemią a ich wyssane z palca albo wykreowane ideologicznie...

administ

Oczywiście, że by pozwolili. Chcesz udzielić wywiadu na temat DO w ogólnopolskiej TV?  :shock:

administ

Poważnie, żebyś potem nie żałowała!  :shock:

renia